Przemkoch Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witajcie mam pytanie odnośnie azjatyckiej strony hi end stereo głównie kolumny. Czy jet z tuataj ktoś kto słuchał i może polecić coś ciekawego jakieś nazw firm chińskich dostępnych w Uk lub PL do kupienia. Rozważam rozwiązanie zakupienia z alibaba lub AliExpress czy ktoś słuchał o marce Balenald ? Czy Avplay m212 ? Ciekawi mnie opcja tych kolumn ? To bodajże podróbka wharfedale Elysian, są jeszcze dali epic on 8 czy ktoś wie coś na ich temat ? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A dlaczego akurat takie? Dla lakieru na wysoki połysk? Lepiej kupić używane znanych marek. Ale nie słuchałem, nie znam. 1 Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Kraft napisał: A dlaczego akurat takie? Dla lakieru na wysoki połysk? Lepiej kupić używane znanych marek. Ale nie słuchałem, nie znam. A dlaczego nie 🙂↔️🥳😊. znane marki wykorzystują swoją pozycję i poszły w marketing oraz komercję. Uznaje że Chińczycy po zapłaceniu połowy mniej robią tak samo lub ciut lepiej te same partie co tak zwane nasze znane marki. Tutaj jest moje ryzyko i chce zakupić jeden z tych po pierwsze design mi się podoba po 2 nie mam ich jak osłuchać. Ale może na tym forum jest ktoś kto miał z nimi do czynienia i może coś o nich powiedzieć. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 9 minut temu, Przemkoch napisał: Uznaje że Chińczycy po zapłaceniu połowy mniej robią tak samo lub ciut lepiej te same partie co tak zwane nasze znane marki. Wystarczy się przyjrzeć i widać, że te produkty jedynie udają oryginały, nie mając z nimi faktycznie nic wspólnego technicznie. To nie jest to samo, ale taniej, tylko coś innego, ale drogo. Edytowano 2 godziny temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 26 minut temu, Kraft napisał: A dlaczego akurat takie? Ale wiesz że to reklama... Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 28 minut temu, gienas napisał: Ale wiesz że to reklama... Reklama ?🥳😂🤓 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie wiedziałem:( Prosty ze mnie chłopak. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Przemkoch napisał: A dlaczego nie Bierz chłopie , będziesz prekursorem. Opisz koniecznie jak było 1 3 Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu No spoko, 😉 na pewno ze szczegółami dam znać. A dla bardziej poważniejszych, bo już ironiczny hejcik od panów z zamkniętego europejskiego rynku gdzie się wyłudza od biednych audiofilów resztki cashu żeby posłuchać godnie? 🤓😉 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 31 minut temu, Przemkoch napisał: No spoko, 😉 na pewno ze szczegółami dam znać. A dla bardziej poważniejszych, bo już ironiczny hejcik od panów z zamkniętego europejskiego rynku gdzie się wyłudza od biednych audiofilów resztki cashu żeby posłuchać godnie? 🤓😉 Jestem pewny, że jak dołączy do Ciebie Doktor Jajecoo, to będzie Wam we dwójkę łatwiej pchać ten "wózeczek". Oczywiście, nie słuchałem tych kolumn i nie lubię oceniać po wyglądzie, ale to są ewidentne podróbki znanych produktów. Dla mnie to taki sam temat jak koszulka balenciagi z Turcji. Owszem, nosić się ją da, jak wszystkie, ale z oryginałem nie ma nić wspólnego po za skradzionym wzorem i brandem. Dlatego osobiście, zawsze ostatecznie kupię sprawdzony 4F niż coś bardziej "fensi" ale udawanego. Inna sprawa gdy ma się do czynienia z "oryginalnym" chińskim produktem (np. WiiM), który niczego i nikogo nie udaje, a co innego jak widzę próbę podbicia słupków sprzedaży w oparciu o nieuczciwe praktyki, czy wręcz kradzież rozwiązań. Niemniej, z czystej ciekawości czekam na opinię tych co się skusili. Edytowano 1 godzinę temu przez Vectorinni 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Przemkoch napisał: bo już ironiczny hejcik Oj, zaraz ironiczny 26 minut temu, Przemkoch napisał: zamkniętego europejskiego rynku Nie gadaj , że zamknęli ? To gdzie ja teraz kupię MBL 101 X-Treme ? 35 minut temu, Przemkoch napisał: gdzie się wyłudza od biednych audiofilów resztki cashu żeby posłuchać godnie? Od kilku lat już mówię. Zrezygnujmy wszyscy z połowy pensji , a będzie taniej 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Przemkochproponuję żebyś najpierw spróbował posłuchać oryginałów. Bo nawet jeśli te chińskie wersje grają jak oryginał, to jeśli nie wpasują się w Twoje preferencje, to będzie się ich trudno pozbyć w rozsądnych pieniądzach. A jeśli grają kiepsko, to zostanie Ci już tylko tuning, czyli kolejne koszty nie do odzyskania przy próbie odsprzedaży. Ale kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. 2 Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Oj, zaraz ironiczny Nie gadaj , że zamknęli ? To gdzie ja teraz kupię MBL 101 X-Treme ? polecam zamówić na AliExpress lub Alibaba tam się znajdzie podróbka chińska. 😉🥳😅 Od kilku lat już mówię. Zrezygnujmy wszyscy z połowy pensji , a będzie taniej 1 minutę temu, michaudio napisał: @Przemkochproponuję żebyś najpierw spróbował posłuchać oryginałów. Bo nawet jeśli te chińskie wersje grają jak oryginał, to jeśli nie wpasują się w Twoje preferencje, to będzie się ich trudno pozbyć w rozsądnych pieniądzach. A jeśli grają kiepsko, to zostanie Ci już tylko tuning, czyli kolejne koszty nie do odzyskania przy próbie odsprzedaży. Ale kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. Dziękuję za ten post. Tak dokładnie za ryzykuje,. 16 minut temu, Vectorinni napisał: Jestem pewny, że jak dołączy do Ciebie Doktor Jajecoo, to będzie Wam we dwójkę łatwiej pchać ten "wózeczek". Oczywiście, nie słuchałem tych kolumn i nie lubię oceniać po wyglądzie, ale to są ewidentne podróbki znanych produktów. Dla mnie to taki sam temat jak koszulka balenciagi z Turcji. Owszem, nosić się ją da, jak wszystkie, ale z oryginałem nie ma nić wspólnego po za skradzionym wzorem i brandem. Dlatego osobiście, zawsze ostatecznie kupię sprawdzony 4F niż coś bardziej "fensi" ale udawanego. Inna sprawa gdy ma się do czynienia z "oryginalnym" chińskim produktem (np. WiiM), który niczego i nikogo nie udaje, a co innego jak widzę próbę podbicia słupków sprzedaży w oparciu o nieuczciwe praktyki, czy wręcz kradzież rozwiązań. Niemniej, z czystej ciekawości czekam na opinię tych co się skusili. Najlepsze lub najgorsze ze sporo sprzętu oryginalnego jest robione przez made in China itp.. Chińczycy robili i robią nawet 4f oryginalne jest made in Taiwan lub china 🇨🇳. Warto wziąć szerszy zakres tego jak się odbywa marketing bo gdzie wszytko jest produkowane?? A teraz oni wszytko robią maja patenty każdej firmy a w dodatku sprzedają to samo pod szyldem chińszczyzny za pół ceny Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu No i bravo. Transport masz free...doktorek przywiezie ci je jakimś Jajco 5, albo Baiciem , albo Cherry czy jak te wynalazki się nazywają. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 54 minuty temu Autor Napisano 54 minuty temu No i taki laik jak ja woli dać 15 tysięcy i mieć taką samą jakość niż przepłacać 30 i dalej nie być usatysfakcjonowany 😉☺️😂. W każdym razie dam znac jak bardzo się pomyliłem 🙃🤔🤓 1 minutę temu, terracan1929 napisał: No i bravo. Transport masz free...doktorek przywiezie ci je jakimś Jajco 5, albo Baiciem , albo Cherry czy jak te wynalazki się nazywają. Żebyś się nie zdziwił jak te wynalazki grają… pożyjemy zobaczymy. Nie pisze tu żeby się wykłucać ale szukałem kogoś szalonego jak ja kto już wykonał krok do przodu i coś może mi doaradzic. Aczkolwiek rozumiem strach Europe marketking ze zacznie tracić więcej niż zyskiwać, ale może taki krach jest potrzebny żeby z mojej (laik) kieszeni nie wydawać kroci tylko za sam marketing za sprzęt.. itp Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu 8 minut temu, Przemkoch napisał: Najlepsze lub najgorsze ze sporo sprzętu oryginalnego jest robione przez made in China itp.. Chińczycy robili i robią nawet 4f oryginalne jest made in Taiwan lub china 🇨🇳. Warto wziąć szerszy zakres tego jak się odbywa marketing bo gdzie wszytko jest produkowane?? A teraz oni wszytko robią maja patenty każdej firmy a w dodatku sprzedają to samo pod szyldem chińszczyzny za pół ceny Ale fakt produkcji dosłownie wszystkiego przez Chińczyków jest znany od wielu lat i nikt tego nie neguje. Chyba większość z nas jest tego świadomi i czy ktoś lubi Chińczyków czy nie, jest skazany na życie z produktami przez nich wytworzonymi. Z pokazanymi przez Ciebie kolumnami jest tak, że to są ewidentne podróby, które jak kolega wyżej napisał, będą baaardzo ciężko sprzedawalne jak nie podejdą. Druga sprawa, że takie podszywanie się pod zachodni sprzęt, przypomina mi podejście takie, jakie stosowali chińczycy ze swoimi pierwszymi autami, które miały zadziwiająco podobne nadwozia do Volvo czy BMW, ale technicznie nawet nie zbliżały się do Dacii. Na drugim biegunie mamy przykład dzisiejszych aut, przez niektórych nawet nazywanych "oryginalnymi" Chińczykami, które podobno są zaprzeczeniem tych badziewii o których pisałem i zyskują coraz większe grono zwolenników. Osobiście, prędzej zainteresowałby mnie chiński produkt niczego nie udający, niż taki próbujący jechać na czyimś pomyśle. Choć nigdy tego nie kupię, nie skreślam na starcie że to totalny badziew i nic nie zagra, bo pewnie zagra. Jednak z racji takiego a nie innego podejścia do klienta, w życiu bym nie kupił czegoś co tak ewidentnie udaje produkt markowy. Wstyd i tyle. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 26 minut temu, Przemkoch napisał: sprzedają to samo pod szyldem chińszczyzny za pół ceny To na pewno nie jest przypadek zaprezentowanych kolumn:). Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 34 minuty temu Autor Napisano 34 minuty temu 3 minuty temu, Vectorinni napisał: Ale fakt produkcji dosłownie wszystkiego przez Chińczyków jest znany od wielu lat i nikt tego nie neguje. Chyba większość z nas jest tego świadomi i czy ktoś lubi Chińczyków czy nie, jest skazany na życie z produktami przez nich wytworzonymi. Z pokazanymi przez Ciebie kolumnami jest tak, że to są ewidentne podróby, które jak kolega wyżej napisał, będą baaardzo ciężko sprzedawalne jak nie podejdą. Druga sprawa, że takie podszywanie się pod zachodni sprzęt, przypomina mi podejście takie, jakie stosowali chińczycy ze swoimi pierwszymi autami, które miały zadziwiająco podobne nadwozia do Volvo czy BMW, ale technicznie nawet nie zbliżały się do Dacii. Na drugim biegunie mamy przykład dzisiejszych aut, przez niektórych nawet nazywanych "oryginalnymi" Chińczykami, które podobno są zaprzeczeniem tych badziewii o których pisałem i zyskują coraz większe grono zwolenników. Osobiście, prędzej zainteresowałby mnie chiński produkt niczego nie udający, niż taki próbujący jechać na czyimś pomyśle. Choć nigdy tego nie kupię, nie skreślam na starcie że to totalny badziew i nic nie zagra, bo pewnie zagra. Jednak z racji takiego a nie innego podejścia do klienta, w życiu bym nie kupił czegoś co tak ewidentnie udaje produkt markowy. Wstyd i tyle. Z takiego punktu widzenia jak najbardziej, Chińczycy często się podszywali. Jest jedna kwestia te kolumny które pokazałem nie ma ich nigdzie na sprzedaż poza AliExpress czy alibaba. Wiec nie wydaje mi się żeby pchali się z podróbkami na rynek jak sądzicie. Jest tu sporo różnych modeli a ja sobie wypatrzyłem tą markę. Balenald gdzie akurat mają w swoim sklepie dwa modele do dali czy wharfdale. Jak na moją kieszeń jak mogę mieć jakość za ciut mniejszą cenę to czemu nie, przecież nikomu nie szkodzę a będzie to grało u mnie … Odpisz, cytując
Kraft Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 1 minutę temu, Przemkoch napisał: jak mogę mieć jakość za ciut mniejszą cenę to czemu nie, Jaką jakość? Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 29 minut temu Autor Napisano 29 minut temu Chińczycy produkują wszystkiego na potęgę, ale każda marka nawet znana zawsze coś podpatruje nawet wycieraczki w autach patent zrobił jeden reszta dołączyła 😂🥳😩😉🫢 cena tych kolumn wcale nie jest też taka mała. I może taki ostatni przykład Shanling 3.2 w PL 18 tys ja kupiłem za 7.5 mam to samo za mniej jak pół ceny i tym się kieruje. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu Te są fajne. Wreszcie ktoś pomyślałby jakoś zaznaczyć która to lewa , a która prawa. Ja mając Dali Grandy dopiero po pół roku zorientowałem się , że stoją odwrotnie Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu 21 minut temu, Przemkoch napisał: Żebyś się nie zdziwił jak te wynalazki grają… pożyjemy zobaczymy. Pisałem o samochodach. Wprawdzie tez mogą "grać" zamontowanym wewnątrz sprzętem, ale wymieniłem nazwy chińskich marek moto, a nie hifi. Do odważnych świat należy. Tak mówią. Zresztą, nawet jeśli to chłam, to taka wtopa (naście tysi) jest do przeżycia. Więc kup, słuchaj i obserwuj. Powodzenia. 1 Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 27 minut temu Autor Napisano 27 minut temu (edytowany) 4 minuty temu, Kraft napisał: Jaką jakość? Nie będę walczył z uprzedzeniami. Dam znać jaka jak już będę mógł coś w tym temacie powiedzieć, na początek to 43 kg wagi jedna kolumna z wykończeniem fortepainowym. dodam że dali epicon 8 bodajże ma 8 calowe basowe głośniki tutaj Chińczycy daj w prezencie 10 calowe 🙃😅🥳podróby Edytowano 25 minut temu przez Przemkoch Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu 3 minuty temu, Przemkoch napisał: na początek to 43 kg wagi jedna kolumna z wykończeniem fortepainowym. To ważna informacja dla kuriera w razie zwrotu do Chin Przepraszam , naprawdę życzę Ci by to zagrało i wszystko było ok. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 21 minut temu Autor Napisano 21 minut temu 6 minut temu, tomek4446 napisał: Te są fajne. Wreszcie ktoś pomyślałby jakoś zaznaczyć która to lewa , a która prawa. Ja mając Dali Grandy dopiero po pół roku zorientowałem się , że stoją odwrotnie Kurczę tutaj nie o to w tym chodziło 😂🇨🇳. Zawsze służę pomocą jak byś przyszłościowo nie wiedział która lewa a która prawa 🫢pozdrawiam Przed chwilą, tomek4446 napisał: To ważna informacja dla kuriera w razie zwrotu do Chin Przepraszam , naprawdę życzę Ci by to zagrało i wszystko było ok. Spoko nie łapie urazy 🤓🙂↔️ Odpisz, cytując
Recommended Posts