Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
56 minut temu, tomek4446 napisał:

To gdzie ja teraz kupię MBL 101 X-Treme ? :) 

Podejrzewam, że już niedługo właśnie na Aliexpress. I to nawet w oryginale :)

German speaker and electronics manufacturer MBL Akustikgeräte has been acquired by MBL International GmbH, a new subsidiary of China’s Chow Tai Seng.

https://www.stereophile.com/content/mbl-gains-new-owner-says-future-secure

Edytowano przez lpomis
Napisano

Koledzy trochę poszli w szyderę,a faktycznie te paczki do okazji cenowych nie należą, więc moim zdaniem jakiś respekt koledze @Przemkochsię należy,bo nie kładzie na stole 1500 PLN licząc na hi-end. Druga sprawa ,to bezzasadność oplakiwania utraconej cnoty europejskich producentów, cóż sami się nie szanowali ,a obecna ich sytuacja to nie wynik chińskiego spisku tylko własnej rozwiązłości 😁. Poczekamy,poczytamy.

Napisano

Przemkoch

Twoja kasa, więc kupuj i zdawaj tu relację jak to gra. To nie produkt dla mnie, ale chętnie odnotuję informację z fizycznego obcowania z nim przez Ciebie. Chińczycy potrafią robić sprzęt i to nie podlega dyskusji. Pytanie, czy kupując te kolumny, trafiłeś na takiego producenta? 

Jest ryzyko, jest zabawa🙂

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:
4 minuty temu, Przemkoch napisał:

Zawsze służę pomocą jak byś przyszłościowo nie wiedział która lewa a która prawa

Wreszcie jakaś pomocna dłoń :) 

To jest wzór forumowe go koleżeństwa 😁

Napisano
2 minuty temu, Nowy75 napisał:

Koledzy trochę poszli w szyderę,a faktycznie te paczki do okazji cenowych nie należą, więc moim zdaniem jakiś respekt koledze @Przemkochsię należy,bo nie kładzie na stole 1500 PLN licząc na hi-end. Druga sprawa ,to bezzasadność oplakiwania utraconej cnoty europejskich producentów, cóż sami się nie szanowali ,a obecna ich sytuacja to nie wynik chińskiego spisku tylko własnej rozwiązłości 😁. Poczekamy,poczytamy.

Wiem zauważyłem, jakoś przeżyję. Za jakieś 50 dni( Droga morska ) będę płakał nad utraconymi włosami przez ten zakup. Ale zapewniam forumowych kolegów ze wrócę tu i opowiem swoją historię z tymi kolumnami. Po prostu mnie urzekły 

4 minuty temu, Vectorinni napisał:

Przemkoch

Twoja kasa, więc kupuj i zdawaj tu relację jak to gra. To nie produkt dla mnie, ale chętnie odnotuję informację z fizycznego obcowania z nim przez Ciebie. Chińczycy potrafią robić sprzęt i to nie podlega dyskusji. Pytanie, czy kupując te kolumny, trafiłeś na takiego producenta? 

Jest ryzyko, jest zabawa🙂

Tak zrobię 

2 minuty temu, Kraft napisał:

Wycieraczki samochodowe to wymyśliła jedna, a nie jeden - Mary Anderson.

Wujek Google najszybszy na świecie 😊🥳🤔😂. Spoczko nie wdaje się w szczegóły bo sens zrozumiany 

Napisano
1 minutę temu, Kraft napisał:

Z punktu widzenia kobiet, których osiągnięcia przypisywanie są mężczyznom, to jednak nie jest szczegół. To taki przytyk ogólnie do męskiej braci, nie do Ciebie osobiście. 

Zgadzam się z tobą. Ogólnie to chyba samo przypisywanie sobie kogoś zasług  to już hańba, a już tym bardziej kobiety. To nie facet jeśli tak zrobił, nie prawdziwy oczywiście 🙄🤔😔

Napisano
3 minuty temu, Przemkoch napisał:

Gwóźdź do trumny 

Właśnie zaczynam odszczekiwać wszystko co powiedziałem wcześniej :) 

https://shop.chowtaiseng.com/ Chińczycy faktycznie wyprzedzają nas w każdej dziedzinie łącznie z marketingiem. Będąc na tzw. zachodzie spotkałem się w sklepach z damskimi kosmetykami lub biżuterią z drewnianymi układankami. Były one po to , że jak kobitka przyszła z mężem, to trzeba było go czymś zająć , by się nie nudził , nie ględził " idziemy" i by mogła kupić jak najwięcej. A tu proszę , poszli o krok dalej . Kobitka kupuje biżuterię , facet nie wyjdzie bez kolumn ..... :) 

10 minut temu, Nowy75 napisał:

To jest wzór forumowe go koleżeństwa

Tak jest ! A nie , kup subwoofer będziesz miał lepiej ...... :) 

Napisano (edytowany)
15 minut temu, Kraft napisał:

Z punktu widzenia kobiet, których osiągnięcia przypisywanie są mężczyznom, to jednak nie jest szczegół. To taki przytyk ogólnie do męskiej braci, nie do Ciebie osobiście. 

A może Curie-Skłodowska też była kobietą?🙂

Edytowano przez Vectorinni
Napisano

A ja myślałem że to forum audio, a nie loża szyderców. Ehhh 🥳😊🫢🙃🤓

1 minutę temu, Vectorinni napisał:

A może Curie-Skłodowska też była kobietą?🙂

Hahah 🤪 ale podłapali temat. Zostawcie mojego ulubionego aktora w spokoju 

Napisano
8 minut temu, Przemkoch napisał:

A ja myślałem że to forum audio, a nie loża szyderców

Stary , Ty się ciesz , że trafiłeś na drugą zmianę , od rana jest jeszcze gorzej :) 

A już serio , to gratuluję odwagi i podjęcia decyzji wbrew wszystkim. Naprawdę doceniam.

Napisano (edytowany)
8 minut temu, tomek4446 napisał:

Stary , Ty się ciesz , że trafiłeś na drugą zmianę , od rana jest jeszcze gorzej :) 

A już serio , to gratuluję odwagi i podjęcia decyzji wbrew wszystkim. Naprawdę doceniam.

😅😂🥳🤣🙂↔️heh 

Pozostaje mi podziękować szanownym panom z PO- południowej zmiany za tak delikatny lincz - roast. 
I tak serio sam jestem zdziwiony faktem chińszczyzny która po zamiatała w nie których kwestiach Np: samych kabli które po prawiły mega tor audio. 
Mialem QED Silver Anniversary XT a te poniżej zdjęły je z wystawy do śmietnika. 

IMG_7976.jpeg

IMG_7978.jpeg

IMG_7980.jpeg

IMG_7979.jpeg

Edytowano przez Przemkoch