RoRo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 godzin temu, maciek72 napisał: Czemu tak późno ? Bo użytkownikom Forum zazwyczaj dajemy szansę na poprawę, upominamy, a potem dajemy kolejną szansę, upominamy... i w końcu dajemy szansę na odpoczynek 😉 No chyba że są chamskie wpisy to idzie szybciej, choć np. niektórym czasami za bezczelność się upiekło (na razie). 13 godzin temu, tomek4446 napisał: Cholera , adwersarze mi się kończą Tomek-w wątku o gramofonach masz jeszcze ("jeszcze" to słowo klucz 😉) okazję ostrzej podyskutować z jedną osobą ... Pozdrawiam PS. Koniec OT Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, RoRo napisał: Tomek-w wątku o gramofonach masz jeszcze ("jeszcze" to słowo klucz 😉) okazję ostrzej podyskutować z jedną osobą ... A dziękuję. Myślę , że źle nie będzie 19 godzin temu, lpomis napisał: Ciekawiej jest ustawić balans tylko na jedną kolumnę. @BlaBla ustawiam subwoofer. Od rana przewaliłem spokojnie ponad 100 utworów , tak na szybko. Powiem tak , o kant .... z tą sceną. W zależności od realizacji wszystko skacze lewa , prawa lub jest centralnie. Ot , taka dowolność przekazu reżysera dźwięku. Wojtek , sięgnę jeszcze do Twojej kalibracji . RME pokazuje mi kanały równiutko , więc teraz pozostaje tylko dostrojenie do akustyki pokoju. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A dziękuję. Myślę , że źle nie będzie @BlaBla ustawiam subwoofer. Od rana przewaliłem spokojnie ponad 100 utworów , tak na szybko. Powiem tak , o kant .... z tą sceną. W zależności od realizacji wszystko skacze lewa , prawa lub jest centralnie. Ot , taka dowolność przekazu reżysera dźwięku. Wojtek , sięgnę jeszcze do Twojej kalibracji . RME pokazuje mi kanały równiutko , więc teraz pozostaje tylko dostrojenie do akustyki pokoju. Twoja obserwacja, zgodna jest z moją i z listy czynników wpływających na scenę (w różnych aspektach) jaką przedstawil @lpomis wskazuję jakość nagrania/sposób realizacji jako nr 1. Reszta czynników zależnie od sprzętu i akustyki bardziej lub mniej ale samo nagranie to podstawa. To tylko moja opinia, czy raczej przekonanie. Odpisz, cytując
Recommended Posts