d00 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 44 minuty temu, kaczadupa napisał: O! właśnie mam je na celowniku. Jest troszkę wypełnienia na średnicy czy studyjna precyzja i neutralność ponad wszystko ? Wg mnie jest wypełnienie. Mam HD600 do porównania i 600 grają neutralniej. 490 Pro przychodzą z dwoma setami poduszek. Jedne cieplejsze, drugie bardziej analityczne. Preferuję te cieplejsze. Mnie tam nic nie brakuje w tym graniu. Basu więcej niż w HD600. Dla mnie to taki środek pomiędzy HD600 a np. 770 Pro X. Średnica dość gęsta. Nie nazwałbym jej chudą. 2 Odpisz, cytując
d00 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 26 minut temu, kaczadupa napisał: Nie cisną ? Nie mam z tym żadnego problemu, ale mam niewielką głowę. HD600 są wygodne, a te jeszcze lepiej wg mnie leżą. 1 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 6 godzin temu, Wojtek E napisał: Ciche słuchanie - nie mam profesjonalnego miernika, aplikacja na telefonie pokazuje mi jakieś 35-40 dB. To bardzo ciche słuchanie. Chyba, że u mnie jest coś nie tak. Bo u mnie ciche słuchanie to w zakresie 50-60dB. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 6 godzin temu, Wojtek E napisał: Bo Yamaha nie obsługe Tidal Connect. Można uruchomić Tidala tylko przez natywną aplikację Yamahy, która jest do bani. 1. Czyli jednak obsługuje. 2. Ja korzystam z Qobuz przez BubbleUPnP. Odpisz, cytując
Wojtek E Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Marlin napisał: To bardzo ciche słuchanie. Chyba, że u mnie jest coś nie tak. Bo u mnie ciche słuchanie to w zakresie 50-60dB. To pewnie mierzenie dB przez mój telefon jest skopane. Umówmy się na poziom poziom cichej rozmowy. Muzyka gra, ale można bez problemu przy niej rozmawiać. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 19 godzin temu, Wojtek E napisał: A chciałbym, żeby przy cichym słuchaniu dźwięk był pełny, nasycony i mięsisty Nie ma na to szans. Za żadne pieniądze. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Niestety, ale zgodzę się z powyższym wpisem. Przy takim poziomie głośności po prostu nie będzie wypełnienia. Odpisz, cytując
edmundo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Nie ma na to szans. Za żadne pieniądze. A mi tak gra Lyngdorf 1120 z podłogówkami od BMN, i to bez zabaw equalizerem, jest wypełnienie przy minimalnym poziomie głośności. 1 Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dla różnych osób minimalny poziom głośności jest zupełnie różny. Zwłaszcza dla tych z ubytkami słuchu... I wtedy będą różne odbiory grania przez dany sprzęt. Aż się sobie dziwię jakie to oczywiste po napisaniu😎 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 godzin temu, majkel74 napisał: Do cichego słuchania polecam zestaw Rega Elex R plus Dynaudio S40. Dźwięk się nasyca już od minimalnej głośności. Miałem Harbethy 30.2 i one po cichu nie grały najlepiej, tzn. potrzebowały grać istotnie głośniej od S40 żeby dźwięk ożywał. S40 potrzebują dużo dużo prądu aby się przebudziły i nie dudnily Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu Mieszanie gruszek z jabłkami. Ubytki słuchu, ilość prądu, equalizer… Ciszej znaczy mniej dołu. Jeśli ma być mięcho i tłusto, a gdzie te rzeczy występują, w jakim paśmie? To trzeba Chłopy skompensować zgodnie z krzywymi słyszenia. Czyli gałą w prawo, a wtedy reszta już nie będzie cicho, tak jak sobie gospodarz tego wątku życzy. O tym tomy napisano. Można i wleźć w detale. Ale jak patrzę na spory wycinek „akustyki” u gospodarza wątku, to zachęcam do słuchawek. Spekuluję. Pogłos w pokoju to z 700 ms minimalnie. A gospodarz pogłosy w pewnym nagraniu chciałby usłyszeć. Przy cichym odsłuchu, w takim hałasie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 1 godzinę temu, edmundo napisał: A mi tak gra Lyngdorf 1120 z podłogówkami od BMN, i to bez zabaw equalizerem, jest wypełnienie przy minimalnym poziomie głośności. Przecież wcześniej napisałeś, że korzystasz z RoomPerfect. 1 Odpisz, cytując
Wojtek E Napisano 15 minut temu Autor Napisano 15 minut temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Niestety, ale zgodzę się z powyższym wpisem. Przy takim poziomie głośności po prostu nie będzie wypełnienia. OK, to tak się nie da, rozumiem. 40 dB to za cicho. A od jakiego - mniej więcej - poziomu można liczyć na wypełniony dźwięk i jak można go uzyskać? Odpisz, cytując
Recommended Posts