Marlin Napisano Piątek o 17:41 Napisano Piątek o 17:41 3 minuty temu, Slawko69 napisał: A może Dali Epicon 8? Miałem okazję ich posłuchać. Mnie urzekły I dwa najciekawsze wątki zakończą DALI? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 17:50 Napisano Piątek o 17:50 8 minut temu, Marlin napisał: I dwa najciekawsze wątki zakończą DALI? Z odDali słyszę i ja u siebie najmniejsze w orzechu Dali. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 17:54 Napisano Piątek o 17:54 Dnia 17.12.2025 o 17:42, AudioTube napisał: Podoba mi się już, ponieważ ma dedykowany subbasowy driver, a wisienką gwizdek na górze. Dwa pytania. Jak inżynierowie Tannoya pocięli całe pasmo. I jak działa regulacja, w jakim paśmie, ile dB. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 18:44 Napisano Piątek o 18:44 1 godzinę temu, AudioTube napisał: A mocnego brzmienia, ktoś ma ochotę posłuchać? Ałdioszołowego także trochę. Szału nie ma, ale przy okazji, przetestowałem sobie Dolby Atmos w nowym tablecie 😉 1 Odpisz, cytując
Rokownik Napisano Piątek o 20:11 Napisano Piątek o 20:11 2 godziny temu, AudioTube napisał: A mocnego brzmienia, ktoś ma ochotę posłuchać? Ałdioszołowego także trochę. Pardonisik....ale Opeth znam doskonale....sub był włączony? Tła, przestrzeni, źródeł pozornych, itd nie poznamy przez YT, ale bas.....? Mam nadzieję, że to wina YT, wzmacniacza lub czegoś innego....ale.... Odpisz, cytując
Rokownik Napisano Piątek o 20:23 Napisano Piątek o 20:23 Też fakt. Wygląd wyglądem, ale te przetworniki na wierzchu proszą się o jakiś pokrowiec.....bo będą zbierać kurz. Przynajmniej widać w kolumnach solidną robotę i sporą ilość przetworników. Nie dalej jak kilka dni temu znalazłem "swoje" kolumny (w sensie prawie tych samych przetworników) za 180 kPLN - nazywają się Stealth One. Ergo te z linku to nie przesada.....chyba..... Koniec OT 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) 16 godzin temu, Rokownik napisał: Nie ma to jak napisać komuś proszącemu o pomoc, by unikał porad (i to jeszcze jak ognia). Nie ma to jak myśleć, że komuś tu pomożesz. Trafił się jakaś osoba, która kupiła to co proponowałeś, jeśli w ogóle cokolwiek proponowałeś ? Edytowano 23 godziny temu przez S!N! Odpisz, cytując
JanRu Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, S!N! napisał: Nie ma to jak myśleć, że komuś tu pomożesz. Trafił się jakaś osoba, która kupiła to co proponowałeś, jeśli w ogóle cokolwiek proponowałeś ? Ja kupiłem. To co proponował kolega 8 lat temu na tym forum. Czytałem inne wątki, sam nie prosząc o pomoc. I okazuje się, że to był strzał w dziesiątke. Nie pamiętam już nicka. Także pewnie może nie kupię wszystkiego co proponujecie, ale jest to jakiś materiał do przemyśleń. Najmniej użyteczne jest sianie defetyzmu. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu I dalej szukasz... Odsłuch w wielu miejscach oraz w docelowym i nic innego Ci nie da pewności brzmienia dla siebie. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 6 godzin temu, JanRu napisał: Ja kupiłem. To co proponował kolega 8 lat temu na tym forum. Czytałem inne wątki, sam nie prosząc o pomoc. I okazuje się, że to był strzał w dziesiątke. Nie pamiętam już nicka. Także pewnie może nie kupię wszystkiego co proponujecie, ale jest to jakiś materiał do przemyśleń. Najmniej użyteczne jest sianie defetyzmu. Może żeby poruszyć bardziej temat,zadaj pytanie. Co wy byście kupili za sprzęt,budżet 150k? Odpisz, cytując
S!N! Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Kh420 plus 2x Kh 870 II plus Mt 48 U Edytowano 13 godzin temu przez S!N! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 14 minut temu, Sundin997 napisał: Może żeby poruszyć bardziej temat,zadaj pytanie. Co wy byście kupili za sprzęt,budżet 150k? Bez testowania, w ciemno biorę ATC SCM50 + Musical Fidelity NuVista 600.2 1 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Skoro trzeba się trzymać tych ograniczeń do 150K to: Moon641 + PMC Prophecy 9 + Luxman D-07XB Black Edition Centennial lub E.A.T. Fortissimo, bo koledzy zapominają często o źródle. Edytowano 13 godzin temu przez Marlin Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 43 minuty temu, Sundin997 napisał: Może żeby poruszyć bardziej temat,zadaj pytanie. Co wy byście kupili za sprzęt,budżet 150k? Audio Physic Codex 3 + Mark Levinson Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 45 minut temu, kaczadupa napisał: Bez testowania, w ciemno biorę ATC SCM50 + Musical Fidelity NuVista 600.2 Posłuchałbym tej kombinacji. Sam rozumowałbym podobnie, ale trochę bardziej zaszalałbym ze wzmacniaczem. Dynaudio Confidence 30 + Pathos Inpol Heritage (80 watów klasie A). Też w ciemno. Edytowano 13 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Rokownik Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 10 godzin temu, S!N! napisał: Nie ma to jak myśleć, że komuś tu pomożesz. Trafił się jakaś osoba, która kupiła to co proponowałeś, jeśli w ogóle cokolwiek proponowałeś ? 7 godzin temu, JanRu napisał: Ja kupiłem. O ironio !!!! Nie ma to jak zabrnąć w ślepą uliczkę i pytać o drogę. 31 minut temu, Marlin napisał: + Luxman D-07XB Black Edition Centennial Nie kupisz tego, poszło na pniu na 125 lecie firmy. Chyba, że dodrukują..... 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 56 minut temu, kaczadupa napisał: Bez testowania, w ciemno biorę ATC SCM50 + Musical Fidelity NuVista 600.2 Adam, kolega który słuchał wyższych modeli ATC, twierdzi że grają ostrzej niż PMC 😜. Odpisz, cytując
cymes Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Ja bym się trzymał Dali - Epikore + Spec RSA-F33EX Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Adam, kolega który słuchał wyższych modeli ATC, twierdzi że grają ostrzej niż PMC 😜. MF nie trafił do mojego systemu z przypadku. Źródła zapomniałem ale tu wystarczy mi poczciwy Qutest, już trochę lat go mam i jest jak małe ATC w moim systemie - czytaj, cały czas jest i nie widać następcy. Co do PMC to w nowych Prodigy 1 nie słyszałem niczego ostrego a było duuużo powietrza na górze pasma. Czasem o nich myślę pod Elexa. Jakoś widzę Rege z PMC, nie jako dążenie do równowagi a zwyczajnie ciekawe, angażujące i przyjemne brzmienie. Ps. I nie, to nie jest mój prezent z okazji świąt, to szczere przemyślenia poparte jakimś tam doświadczeniem. 2 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 6 minut temu, kaczadupa napisał: Co do PMC to w nowych Prodigy 1 nie słyszałem niczego ostrego a było duuużo powietrza na górze pasma. I dokładnie tak samo jest w Prophecy 1. Nic ostrego nie ma, a góry jest dużo i jest tak jak piszesz dużo powietrza. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 7 minut temu, Marlin napisał: I dokładnie tak samo jest w Prophecy 1. Nic ostrego nie ma, a góry jest dużo i jest tak jak piszesz dużo powietrza. Tylko z Prophecy 1 mam jeden problem - nie wiem czy cena jest adekwatna do różnicy między Prodigy 1 a Prophecy 1. Bardziej precyzyjnie - czy dopłata nie jest tylko za kapitalny wygląd Prophecy i ten kawałek metalu na dole głośnika. Bez tego metalu na końcu linii transmisyjnej przez wieeele lat grały i nadal grają flagowe konstrukcje PMC, zarówno do studia jak i dla nas. Nie wierzę, że ten kawałek metalu ma przełożenie na jakość brzmienia a mam przeczucie, iż jest tylko ocznym wabikiem i uzasadnieniem bardzo wysokiej ceny. Edytowano 12 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Misio38 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dnia 16.12.2025 o 19:02, JanRu napisał: Chodzę od salonu do salonu i wszędzie słyszę oczywiście co innego. Dyskredytacja sprzętu konkurencji którego się nie ma. W innym wypadku zachwalanie klocków z których się ma najwyższą marżę. W mojej głowie powstał już taki mętlik że zwracam się z prośbą o pomoc do forumowiczów. Pokój odsłuchowy powierzchnia ca 40 m2 repertuar wszelaki. Od jazzu i klasyki po rock metal do elektroniki i House. Po prostu kup to co ci się najbardziej spodoba. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Sundin997 napisał: Może żeby poruszyć bardziej temat,zadaj pytanie. Co wy byście kupili za sprzęt,budżet 150k? Dan D'Agostino Progression Integrated i Raidho TD2.2 (używki oczywiście) Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Posłuchałbym tej kombinacji. Sam rozumowałbym podobnie, ale trochę bardziej zaszalałbym ze wzmacniaczem. Dynaudio Confidence 30 + Pathos Inpol Heritage (80 watów klasie A). Też w ciemno. Wszystko super, zaliczyłem deski i liczenie przy wzmacniaczu ale w ciemno strzelam, że zapomniałeś o widełkach cenowych (150kzł) a to oznacza wpadkę dopingową i dyskwalifikację Twojego systemu. Przykro mi. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts