Rafal Wdo Napisano wczoraj o 19:42 Napisano wczoraj o 19:42 Witam jutro przymierzam się do zakupu w/w zestawów głośników. Pokój 12m2 może nawet nie . Nie mam możliwości odsłuchu więc chciałbym się zdać na waszą pomoc zależy mi na dźwięku stosunkowo naturalnym ale również żeby były niskie tony . I żeby też wysokie nie kuły no i środek żeby też był. Najbardziej interesują mnie wypowiedzi osób które miały możliwość odsłuchu . Największym minusem w zestawie będzie aiyima a80 pod względem ceny . Na wydajność nikt nie narzeka więc myślę że spokojnie uciągną monitory. Ma w razie czego regulacje niskich i wysokich tonów. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jak zamieszczasz post w nocy to trzeba trochę poczekać na odpowiedź. Wiesz ludzie śpią. Przeważnie. Nie masz możliwości odsłuchu i wybierasz skrajnie brzmiące kolumny. Jak ? Masz bon do Top HiFi? Ekstra rabat u nich od szefa? Skąd taki wybór. Elac to granie bardziej miesiste, łagodniejsze na górze, cieplejsze na dole. Bowers kompletnie odwrotnie. Jest jasny, szybki, rozdzielczy detaliczny, techniczny. A teraz w tym budżecie masz jeszcze mnóstwo innych propozycji, wiec? Nie wiem czy godzine bym wytrzymał przy Aiyma + Bowers + rock. Jak Bowersy to wzmak do wymiany dosć szybko. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Sx35b w przyszłości zainstaluje Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Cześć, rozważasz tylko te dwie opcje, czy masz też coś innego w głowie? Góra tu i tu może okazać się ostra przez połączenie ze wzmacniaczem, ale bardziej wpasowują się jednak Elaci w Twoje oczekiwania według mnie. Sprawdziłbym KEF Q3 Meta i Dali Oberon 3 jako opcje, które są mniej wymagające od wzmacniacza. Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Miałem podobny dylemat. U mnie wybór padł na Cariny, głównie z tego samego powodu, co pisał Piotr. Bowersy wydają się bardziej detaliczne, analityczne, jasne. Mi ta droga w ogóle nie odpowiadała, choć np. mojemu tacie spodobało się na tyle, że nie tak dawno pokusił się na serie 700 Cariny to z kolei granie takie pełne, ciepłe i przyjemne. Też mi się wydaje, że Cariny mają więcej basu względem Bowersa. Pozostaje kwestia tego, co bardziej przypadnie Ci do gustu. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu KEF Q Concerto Meta a te? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Jeszcze lepsza opcja, ale droższa od pozostałych opcji. Też lubią raczej fajniejsze wzmacniacze Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Czyli nic nie da rady u mnie? Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu AUDIOVECTOR QR1 jeszcze to wchodzi w grę Odpisz, cytując
Maciej H Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kolego miałem różne kolumny. Półka przeważnie do 3000 zł. Przez ostatni rok grałem na Kef LS50. Wysokie tony i średnie są fantastyczne , ale miałem problem z basem. Z czasem robił się kapryśny. Kupiłem w ciemno Elac Cariny 243.4 i już ze mną zostały. Kefy pojechały do Koszalina do nowego właściciela. Bowersów nie słuchałem. Elacom proponuję dać szansę i sprawdzić w domu jak grają. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Może faktycznie pierwsza myśl najlepsza tylko wiesz że ja będę miał aiyima a80 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja chyba napiszę tylko tyle, że kolega już tak wiele głośników wziął pod uwagę, że bez wizyty w salonie to się nie obejdzie :):) 1 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu martin logan motion foundation b2 te mają dobrą skuteczność ale za drogie Carina nadal jest w pierwszej 2 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu AUDIOVECTOR QR1 jak dostanę Albo ten elac carina Więcej nie będę wymyśleć różnica jest w wielkości głośnika niskotonowego różnica 0.75 w stronę audiovector i on ma wysokotonowe Amt i 1-2 więcej decybeli a elac na przetwornik Jet Myślałem jeszcze o kef w concerta meta ale ale z tego co widzę to są chyba nijakie chyba że jest dobre zasilanie Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, Rafal Wdo napisał: audiovector i on ma wysokotonowe Amt i 1-2 więcej decybeli a elac na przetwornik Jet AMT i JET to to samo. Nazwa marketingowa. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Są 2 nowe propozycje Wharfedale EVO 5.2 DYNAVOICE DM-6II Odpisz, cytując
Recommended Posts