Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 19 godzin temu, Bartłomiej Lemcio napisał: Z proponowanych kolumn miałem okazję przesłuchać wyższy model- KEF R7 Meta- tutaj faktycznie kierunek dobry (grają mniej ostro niż B&W) jednak jak dla mnie brzmią bardzo ,,zwyczajnie''. Niby wszystko się zgadza ale czegoś brakuje. Z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? Ogółem Vienny to będzie bardziej nasycone granie, więc nie bałbym się tego kierunku. Odpisz, cytując
Bartłomiej Lemcio Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? Powiem szczerze, że nie zapisałem bo ostateczne i tak bym się na nie nie zdecydował- brzmienie KEF R7 Meta aż tak mnie nie oczarowało. Do tego wizualnie na zdjęciach i filmikach wyglądają o niebo lepiej. W międzyczasie słuchałem też innych zestawów ale nie chcę aż tak tutaj spamować. Przykładowo: Sonus Faber (albo Lumina V albo Sonetto III) z McIntosh MA252- to dopiero był minimalistyczny zestaw. Skromność zawarta w każdym komponencie . Oczywiście grało to zupełnie inaczej niż cała reszta. Jak dla mnie piękne brzmienie- miód pitny w muzycznej formie. Łagodne cieplutkie, czarujące. No ale ostatecznie nie dla mnie Słuchałem tez jednych ELAC'ów ale to nie ten kierunek (zwłaszcza wizualnie). Odpisz, cytując
MaciekG Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Polecam kolumny firmy AkustyK. W zeszłym roku również byłem na etapie wybierania kolumn. Wizyty w salonie, porównania i ogólne zmęczenie tematem. Zdecydowałem się na kolumny 2,5 drożne w obudowie zamkniętej i jestem bardzo zadowolony. To po prostu brzmi tak dobrze. Do tego neutralny i mocny wzmacniacz, u mnie gra Yamaha A-S1200. Wszystko czysto i wyraźnie, w żadnym momencie nie ostro. Pełny, detaliczny dźwięk, zróżnicowany w zależności jaką płytę wrzucę. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 4 minuty temu, MaciekG napisał: firmy AkustyK Cześć. Można prosić zdjęcia głośników? Nie pisaliśmy czasem na AS na prv (paczki Vienny i Usher)? Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
MaciekG Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, kaczadupa napisał: Cześć. Można prosić zdjęcia głośników? Nie pisaliśmy czasem na AS na prv (paczki Vienny i Usher)? Jasne, proszę bardzo. To model RR22. Pisaliśmy - wtedy to był właśnie etap poszukiwań i porównań. Obecnie już od ponad 2 miesięcy cieszę się zamówionymi kolumnami. 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu Po stronie internetowej Akustyka spodziewałem się mało urodziwych paczek a tu miła niespodzianka. Świetnie się prezentują. Pokoik też bardzo ładny. Ocznie całość super. Bardzo bym chciał posłuchać Twojego systemu. Pozdrawiam. Adam. 1 Odpisz, cytując
MaciekG Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 22 minuty temu, kaczadupa napisał: Po stronie internetowej Akustyka spodziewałem się mało urodziwych paczek a tu miła niespodzianka. Świetnie się prezentują. Pokoik też bardzo ładny. Ocznie całość super. Bardzo bym chciał posłuchać Twojego systemu. Pozdrawiam. Adam. Zgadza się, wyglądają dużo lepiej na żywo. Na stronie internetowej są starsze zdjęcia, a od tamtego czasu design ewoluował. Dziękuję. Odpisz, cytując
Recommended Posts