Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
19 godzin temu, Bartłomiej Lemcio napisał:

Z proponowanych kolumn miałem okazję przesłuchać wyższy model- KEF R7 Meta- tutaj faktycznie kierunek dobry (grają mniej ostro niż B&W) jednak jak dla mnie brzmią bardzo ,,zwyczajnie''. Niby wszystko się zgadza ale czegoś brakuje.

Z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? :) 

Ogółem Vienny to będzie bardziej nasycone granie, więc nie bałbym się tego kierunku. 

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? :) 

Powiem szczerze, że nie zapisałem bo ostateczne i tak bym się na nie nie zdecydował- brzmienie KEF R7 Meta aż tak mnie nie oczarowało. Do tego wizualnie na zdjęciach i filmikach wyglądają o niebo lepiej. 

W międzyczasie słuchałem też innych zestawów ale nie chcę aż tak tutaj spamować.

Przykładowo: Sonus Faber (albo Lumina V albo Sonetto III) z McIntosh MA252- to dopiero był minimalistyczny zestaw. Skromność zawarta w każdym komponencie :D . Oczywiście grało to zupełnie inaczej niż cała reszta. Jak dla mnie piękne brzmienie- miód pitny w muzycznej formie. Łagodne cieplutkie, czarujące. No ale ostatecznie nie dla mnie :)

Słuchałem tez jednych ELAC'ów  ale to nie ten kierunek (zwłaszcza wizualnie).