g88 Napisano Piątek o 18:30 Napisano Piątek o 18:30 Cześć, posiadam dość dobry zestaw stereo i chciałbym go rozbudować o zestaw kina domowego, czyli dołożyć amplituner, głośnik centralny, subwoofer i dwa głośniki z tyłu Głośniki stereo to Opera Seconda - podłączyłbym je do przełącznika, aby w razie chęci posłuchania muzyki - były zasilane przez mój wzmacniacz Monn 240i. Budżet powiedzmy 6-7k Pokój 35m 2 ale mam mało miejsca za kanapą i w dodatku skos z dachu, więcjako tylne potrzebuje coś naprawdę małego i w miarę płaskiego. Myślałem nad centralnym: Monitor Audio Bronze Centre 7G Z tyłu: Monitor Audio Silver AMS 7G Subwoofer: REL Tzero MKIII Aplituner: Denon AVR-X2800H Co o tym myślicie ? :) Odpisz, cytując
Al3x Napisano Piątek o 21:37 Napisano Piątek o 21:37 (edytowany) Tak na szybko to Opera nie pasuje do monitor Audio. Lepiej jakieś głośniki na miękkich kopułkach wysokotonowych. Moim 240i na tryb HT bypass więc nie musisz przełączać głośnikowych. W kinie będzie działał jak końcówka mocy sterowana z amplitunera. Ten rel trochę mały. Coś większego i tylko do kina. Jak tel to seria HT. Edytowano Piątek o 21:38 przez Al3x Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu To jest mit, że musisz zgrywać kolumny w kinie. Lepiej jest wręcz odwrotnie, kupować te, które robią dane kolumny w kinie lepsze niż na silę zestaw. Centralny Silver o fajna kolumna. Grający wyraźnie, czysto. Przestrzennie. Szukając czegoś spokojniejszego to na przykład Fyne F 500C Zmienił bym tylko subwoofer. Bo Rel Tzero to fjny sub do stereo małego pokroju. Do kina szukaj czegoś innego. z oferty REL taki uniwersalny to HT1003 albo 1205, albo SVS SB2000 lub typowe do kina Klipsch RP1400 Co do amplitunera Denon jest ok. Nie ma jedynie PRE OUTA wiec może Pioneer LX505 z lepsza kalibracją? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Na spokojnie mozna ze sobą zestawić Operę i Monitor Audio, choć osobyście bym raczej tego nie zrobił KEF Q6 Meta fajniej pasuje brzmieniowo jako centralny. Przy surroundach spokojnie mogą być to AMS, czy Klipsch RP-140D. REL TZero to będzie zdecydowanie za mało. Opcje wskazane przez Piotra lub Velodyne Impact X będą dużo lepszym kierunkiem. Co do Ampli, też nie mam jak pokonać Pioneera LX505 z Niemiec w zakresie cena/jakość 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, Q21 napisał: Co do Ampli, też nie mam jak pokonać Pioneera LX505 z Niemiec w zakresie cena/jakość Duży plus za podejście. Odpisz, cytując
Recommended Posts