mateolo2 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Zgodnie z prośbą kolegów zakładam oddzielny wątek o Fiio Warmer R2R i zapraszam do dyskusji. Mnie dawno żaden sprzęcik tak miło nie zaskoczył. 8 3 Odpisz, cytując
jakubk Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Przebijam i jednocześnie podbijam post z innego wątku: Kilka osób z forum już testowało ten sprzęt u siebie w domu, w swoich systemach. Jak porównacie Warmer'a do np. Gustarda R26? 1 Odpisz, cytując
bartleby Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @mateolo2 jak tam różnica NOS a OS? Gdzieś czytałem, że OS daje więcej 'góry'. 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu O gustach się nie dyskutuje ...wizualnie to nie moja bajka Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, bartleby napisał: @mateolo2 jak tam różnica NOS a OS? Gdzieś czytałem, że OS daje więcej 'góry'. Jeszcze nie porównywałem. Zawsze w oversamplingu dochodzi góry. U mnie w nos jest perfekt, więc nie korci, żeby sprawdzać os. 1 godzinę temu, cymes napisał: Piękny skubaniec ! Wizualnie jest obleeedny Nawet jak się zajrzy z boku to widać świecące się lampki 2 Odpisz, cytując
leoś Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Uprzejma prośba. Koledzy którzy będą odsłuchiwali i chcą podzielić się swoimi komentarzami proszę o; podanie na wstępie w jakim trybie słuchali ( NOS czy OS) oraz jaki sygnał dostarczyli : optyk,coax czy USB , częstotliwość próbkowania, głębia bitowa . Dziękuję. 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Dobra, żeby rozruszać dyskusję o charakterze brzmienia Warmera a nie tylko jego wycieraczkach i cenie prawie 50% niższej u Chińczyka. Jak brzmi ten śliczny kawałek z Warmera na tle przetwornika „X”, jakie różnice? https://tidal.com/track/149575175/u Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Co tutaj tak cicho ? Może parę zdjęć rozbieranych. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, cymes napisał: Co tutaj tak cicho ? Może parę zdjęć rozbieranych. No grzeje się skubaniec strasznie. Dobrze dać mu wyższe nóżki, żeby miał więcej pstrzestrzeni 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu Można by zamocować na paście termoprzewodzącej do procesorów radiatory na gornej płycie. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu 3 minuty temu, cymes napisał: Można by zamocować na paście termoprzewodzącej do procesorów radiatory na gornej płycie. Szybko pomysły na mody wjeżdżają. Skąd to? Coś złego się dzieje ze sprzętem, czy to tylko wybieg w przód? Zapobieganie? 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu Zapobieganie. Nie wiem jaka jest optymalna temperatura pracy, takie radiatory pomogą szybko odprowadzić ciepło, to na pewno plus ale czy konieczność ? 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Ale czy konsument ma wprowadzać zmiany technologiczne których producent nie przewidział? Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 6 minut temu, cymes napisał: Zapobieganie. Nie wiem jaka jest optymalna temperatura pracy, takie radiatory pomogą szybko odprowadzić ciepło, to na pewno plus ale czy konieczność ? OK. Ale rozumiem, że pomysł że z tymi radiatorami to chodziło o przyklejenie ich do podzespołów wewnątrz obudowy Warmera, a nie na jej "wierzchu"? 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu 1 minutę temu, Mprezi napisał: Ale czy konsument ma wprowadzać zmiany technologiczne których producent nie przewidział? Mamy to we krwi. Ile razy już czytałem / i sam dokonywałem zmian/ , a to kondensatorów , a to okablowania wewnętrznego , a to opamp-ów , lamp w nowiutkim sprzęcie . Konstruktorom się nie ufa 3 Odpisz, cytując
cymes Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu 2 minuty temu, Mprezi napisał: Ale czy konsument ma wprowadzać zmiany technologiczne których producent nie przewidział? Inżynier musi być spójny z księgową. 1 minutę temu, Vectorinni napisał: przyklejenie ich do podzespołów wewnątrz obudowy Warmera Do zew. części górnej płyty obudowy. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 32 minuty temu Autor Napisano 32 minuty temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Mamy to we krwi. Ile razy już czytałem / i sam dokonywałem zmian/ , a to kondensatorów , a to okablowania wewnętrznego , a to opamp-ów , lamp w nowiutkim sprzęcie . Konstruktorom się nie ufa Ja to samo. Ostatnio całe okablowanie w kolumnach i terminale wymieniłem. Ależ to była zabawa! 2 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu Już wcześniej pisałem, po kilku godzinach, do 55 stopni na samej górze nad lampami, do 35 boczna osłona obok kabla zasilającego. Temperatury akceptowalne. 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu 3 minuty temu, cymes napisał: Inżynier musi być spójny z księgową. Do zew. części górnej płyty obudowy. Nooo, ale to już mocno skaszaniłoby estetykę. Ale czego się robi dla "poprawy"?🙂 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu 8 minut temu, mateolo2 napisał: Ja to samo. Ostatnio całe okablowanie w kolumnach i terminale wymieniłem. Ależ to była zabawa! Fajnie, rozumiem ze po gwarancji Odpisz, cytując
cymes Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu 10 minut temu, Vectorinni napisał: Nooo, ale to już mocno skaszaniłoby estetykę. Można mniej lub bardziej brzydko Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu No marzenie każdego kupującego ...kupić nowe urządzenie i po zaopatrzeniu się dodatkowe radiatory własnoręcznie je zainstalować (w jakiś tam sposób) by z ów zakup był docelowym dac -iem zamiast dac-o farelką 😁 ... Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 minutę temu Autor Napisano 1 minutę temu 16 minut temu, cymes napisał: Można mniej lub bardziej brzydko Pytanie czy zasłonięcie otworów wentylacyjnych tymi radiatorami nie zrobi więcej krzywdy niż pożytku 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts