BlaBla Napisano wczoraj o 10:31 Napisano wczoraj o 10:31 5 minut temu, leoś napisał: Ponizej masz wyjaśnioną przystępnie kwestię filtrów w DAC. Dzięki za podpowiedź. Juz kiedyś to analizowałem i sama koncepcja jest dla mnie jasna, no może nie w szczegółach. Problemem nie jest jednak brak zrozumienia, lecz brak słyszenia. 2 Odpisz, cytując
leoś Napisano wczoraj o 10:45 Napisano wczoraj o 10:45 11 minut temu, BlaBla napisał: Dzięki za podpowiedź. Juz kiedyś to analizowałem i sama koncepcja jest dla mnie jasna, no może nie w szczegółach. Problemem nie jest jednak brak zrozumienia, lecz brak słyszenia. Pod koniec mówi,że wielu tego nie słyszy i żeby się tym nie przejmować. 2 Odpisz, cytując
JACEK HABRAJSKI Napisano wczoraj o 10:45 Napisano wczoraj o 10:45 (edytowany) 1 godzinę temu, bartleby napisał: Zrobi robotę, ale jest nieduży i szybko się kręci, więc będzie go słychać. Ja wziąłbym taki 14cm i puścił go na minimalne obroty (ze 400). Umieściłbym go tak, żeby wiał w górę i przeganiał gorące powietrze znad daca. Puszczając go normalnie błyskawicznie zasyfi tę drobną siatkę. Do tego transformatorek z regulacją napięcia i gniazdko wifi. SSanie jes od dołu od strony nóżek / są też mniejsze i większe 14 cm z regulacją od 800 do 1800 RPM i hałas 18db Edytowano wczoraj o 10:51 przez JACEK HABRAJSKI uzupełniono Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 8 godzin temu, bartleby napisał: Mój Warmer utknął gdzieś chyba przez święto 😭 Bankowo Mikołaja z Elfami "wciągneła" super scena dzwiękowa z dobrym basem. Odpisz, cytując
bartleby Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 31 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Bankowo Mikołaja z Elfami "wciągneła" super scena dzwiękowa z dobrym basem. 6 króli bardziej 😉 1 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Ja właśnie odpaliłem sobie płytę CD z kolekcji "Lista przebojów Trójki " rok 1982 (debiut listy był w tym roku, ale to wiecie na pewno). Może pamiętacie, pisałem niedawno, mój cedek to Philips z przetwornikiem R2R TDA1543 zmodowany. Posłuchałem ponad pół płyty i potem od nowa CD jako transport do DACa Topping na AKM 4493s (delta sigma). I co? No niby podobnie, bez zwracania uwagi na niuanse wręcz identycznie, ale nie, to mocno nie to samo. Ilość detali identyczna jak na mój słuch, ale w mojej ocenie sekret leży w dolnej średnicy. W DACach R2R ta dolna średnica jest nieco podgrzana, dobarwiona, jakaś taka zagęszczona. Gitara basowa brzmi rzetelniej, jakby z inną skalą, bardziej jest nasycona kolorami i odcieniami. Podobnie bębny i inne kotły, czuć barwę poszczególnych uderzeń. Znajdująca się na tej płycie "Autobiografia" Perfectu czy "Rosana" grupy Toto brzmią tak monumentalnie, emocjonalnie, tak live - nie płasko, nie szaro. To po prostu spektakl. Generalnie ta płyta nie jest jakoś super zmasterowana, niektóre utwory, mam wrażenie, brzmią mi lepiej ze streamingu, ale nie w tym rzecz. Tu i teraz chodzi o charakter, o filozofię prezentacji dźwięku. Słuchałem u siebie kilku urządzeń z R2R na pokładzie i pewien wspólny mianownik, właśnie ta dolna średnica moim zdaniem odpowiada za tę magię. To oczywiście takie moje subiektywne spojrzenie, ale myślę, że to właśnie to, co wpadło w ucho posiadaczom Warmera czy podobnych urządzeń. Zgadzacie się? 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, Wito76 napisał: Zgadzacie się? Co do kierunku różnic - tak. Natomiast miałem raczej wrażenie, że to w niektórych D/S "podbity" jest górny środek / przełom średnicy i sopranów. I że przez to wypychają scenę do przodu, a z R2R ona się cofa, szczególnie na środku pomiędzy kolumnami. Oczywiście nie mówię o podbiciu SPL, tylko o subiektywnym wrażeniu. Edytowano 20 godzin temu przez Rafał S 2 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, Rafał S napisał: Natomiast miałem raczej wrażenie, że to w niektórych D/S "podbity" jest górny środek / przełom średnicy i sopranów. Tak, masz rację. I daje to wrażenie tej lepszej precyzji, detalu, takiego "hajendu" a'la Muzg. P.S. Właśnie słucham Turbo - Dorosłe dzieci. Ożesz, ale pięknie ten wstęp czaruje. Edytowano 20 godzin temu przez Wito76 Odpisz, cytując
Sylwester Wojajczyk Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 9 godzin temu, bartleby napisał: Pocztex: Przesyłka o numerze PX1946180XXX od CAINIAO (NETHERLANDS) B.V. została do Ciebie nadana. 😀😃😀 W piątek będzie 2 tygodnie od zakupu. Sorry, że spamuję. Mam prośbę: daj proszę znać na ile skasują Cię za cło, jak dostaniesz przesyłkę. Dostałem niedawno wzmacniacz smsl-a i kurier mnie zaskoczył trochę, bo nikt nie uprzedził o CKE, a gotówki zwykle nie noszę przy sobie:( Dobrze, że żona poratowała:D Odpisz, cytując
Ramiro Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 37 minut temu, Wito76 napisał: Słuchałem u siebie kilku urządzeń z R2R na pokładzie i pewien wspólny mianownik, właśnie ta dolna średnica moim zdaniem odpowiada za tę magię. Ok, ale u mnie na warmerze największe wrażenie robią wokale i to w porównaniu z innymi r2r(K11 r2r, pisałem o tym wcześniej, na warmerze wokal jest bardziej śpiewający). Czyli co, lamy "poprawiaja" wokal? Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 3 minuty temu, Ramiro napisał: wokal jest bardziej śpiewający Próbuję intuicyjnie jakoś to rozkminić, ale chyba nie potrafię 1 Odpisz, cytując
bartleby Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, Sylwester Wojajczyk napisał: Mam prośbę: daj proszę znać na ile skasują Cię za cło, jak dostaniesz przesyłkę. Dostałem niedawno wzmacniacz smsl-a i kurier mnie zaskoczył trochę, bo nikt nie uprzedził o CKE, a gotówki zwykle nie noszę przy sobie:( Dobrze, że żona poratowała:D Cena 1260 była na gotowo - przy zakupie jest napisane, że to jest cena ostateczna. Nie ja pierwszy tam kupuję. Gdyby jednak okazało się inaczej, to napiszę. Odpisz, cytując
Sylwester Wojajczyk Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Zamówiłem też, ale od innego sprzedawcy na Ali i niestety bez obietnicy, że nic więcej nie dopłacę, za późno trafiłem na Wasz wątek:( Na szczęście to cło (przynajmniej jak na razie) nie było jakieś szczególnie wysokie, więc chyba jakoś przeżyję. Dzięki za chęć pomocy! Odpisz, cytując
bartleby Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 14 godzin temu, Sylwester Wojajczyk napisał: Zamówiłem też, ale od innego sprzedawcy na Ali i niestety bez obietnicy, że nic więcej nie dopłacę, za późno trafiłem na Wasz wątek:( Na szczęście to cło (przynajmniej jak na razie) nie było jakieś szczególnie wysokie, więc chyba jakoś przeżyję. Dzięki za chęć pomocy! To nie jest z ali, kupujemy w sklepie hifigo.com Nie wiem jak oni to robią, że nie ma opłat, 'CAINIAO (NETHERLANDS) B.V.' może tu być jakimś tropem. Warmer przyszedł przed chwilą pocztexem - żadnych opłat. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 52 minuty temu, bartleby napisał: Warmer przyszedł przed chwilą pocztexem - żadnych opłat. Mój też jest już do odbioru na poczcie i nic mi nie wiadomo o żadnych dodatkowych opłatach (przynajmniej na razie) - też z hifigo.com Edytowano 2 godziny temu przez Palmos 1 Odpisz, cytując
JACEK HABRAJSKI Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, bartleby napisał: To nie jest z ali, kupujemy w sklepie hifigo.com Nie wiem jak oni to robią, że nie ma opłat, 'CAINIAO (NETHERLANDS) B.V.' może tu być jakimś tropem. Warmer przyszedł przed chwilą pocztexem - żadnych opłat. z alli też wysyłka 'CAINIAO (NETHERLANDS) B.V.' Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, bartleby napisał: To nie jest z ali, kupujemy w sklepie hifigo.com Nie wiem jak oni to robią, że nie ma opłat, 'CAINIAO (NETHERLANDS) B.V.' może tu być jakimś tropem. Warmer przyszedł przed chwilą pocztexem - żadnych opłat. Którego kupiłeś ? Odpisz, cytując
leoś Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu 31 minut temu, JACEK HABRAJSKI napisał: z alli też wysyłka 'CAINIAO (NETHERLANDS) B.V.' Bo Cainiao to logistyczne ramie Alibaba czyli Aliexpress. Moje dostawa w grudniu szla przez innego operatora logistycznego- oczywiscie chińskiego a dostawe do domu też miałem nie przez pocztex(PP) a przez GLS. Natomiast dlaczego hifigo ma taką dobra cenę , to już nie ma co wnikać, można jedynie zauważyć ,że towar zawsze wjeżdża do EU przez Hola, tfu Niderlandy. A jak tam to jest zgłoszone i opłaty uiszczone to nie jest problem nasz jako odbiorców. Dzisiaj po raz pierwszy mogłem posłuchać na głośnościach " koncertowych" , jest dobrze , nawet bardzo . Miłej zabawy Panowie. Odpisz, cytując
bartleby Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu 12 minut temu, maciek72 napisał: Którego kupiłeś ? Srebrny. Czarnych nie było i miało jeszcze długo nie być. Odpisz, cytując
Recommended Posts