Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Miałem kiedyś u siebie Fiio bta30 pro, który kosztuje 600 zł, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył jako dac.

Tak się zastanawiam, czy nie zagrał by on lepiej z jakimś preampem na ecc88 niż Warmer

Edytowano przez MarSZ
literówki
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, _A_R_T_ napisał:

Aby uzyskać zauważalny krok naprzód, musiałbym prawdopodobnie celować w urządzenia pokroju Denafrips Pontus (nowy ok. 11 000 zł, używany ok. 5 000 zł), Laiv Harmony może jeszcze coś innego, a to już zupełnie inny budżet.

Czemu inny budżet i czemu sami chińscy producenci.?  A kroki to może zostawmy na spacery a nie opisy brzmienia w audio.

No i bez przesady z tym kultem nowych chińskich marek, które mnożą się jak króliki. 

Rozmawiałem z pracownikami kilku największych salonów audio w kraju i po cichu przyznają, żeby nie brać na serio tych komicznych filmików marketingowych o chińskich przetwornikach i wzmacniaczach jakie nagrywają i wrzucają na tube, sami się z tego śmieją i machają na to ręką, taka praca.

Mówią, że nie ma żadnej różnicy w brzmieniu między najtańszym FiiO a drogim Denafripsem, Laivem, Luxsinem, Eversolo itp. chińskimi producentami. 

Różnica między nimi jest tylko w cenie więc nie trzeba wydawać więcej na droższego, chińskiego producenta mając FiiO. Mam nadzieję, że pomogłem Panu zaoszczędzić trochę pieniędzy. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
5 minut temu, kaczadupa napisał:

Mówią, że nie ma żadnej różnicy w brzmieniu między najtańszym FiiO a drogim Denafripsem, Laivem, Luxsinem itp. chińskimi producentami

Mówią też że nie ma różnicy między DS-ami, wbudowany w budżetowy wzmak czy zdzierający kieszeń qutest.

8 minut temu, kaczadupa napisał:

Mam nadzieję, że pomogłem Panu zaoszczędzić trochę pieniędzy

😄

Napisano
33 minuty temu, kaczadupa napisał:

Czemu inny budżet i czemu sami chińscy producenci.?  

Zaproponuj więc DAC w budżecie do 1300 zł i nie musi być chiński. Chętnie przetestuje.

36 minut temu, kaczadupa napisał:

A kroki to może zostawmy na spacery a nie opisy brzmienia w audio.

Nie łapmy się proszę za słówka.

36 minut temu, kaczadupa napisał:

Rozmawiałem z pracownikami kilku największych salonów audio w kraju i po cichu przyznają, żeby nie brać na serio tych komicznych filmików marketingowych o chińskich przetwornikach i wzmacniaczach jakie nagrywają i wrzucają na tube, sami się z tego śmieją i machają na to ręką, taka praca.

Mówią, że nie ma żadnej różnicy w brzmieniu między najtańszym FiiO a drogim Denafripsem, Laivem, Luxsinem, Eversolo itp. chińskimi producentami. 

Różnica między nimi jest tylko w cenie więc nie trzeba wydawać więcej na droższego, chińskiego producenta mając FiiO. Mam nadzieję, że pomogłem Panu zaoszczędzić trochę pieniędzy. 

Z tym się nie zgodzę. Różnicę w brzmieniu słyszałem w przypadku każdego DAC'a.

Napisano

@kaczadupa ja sie poddałem kilka stron temu, na FB na Forach obecnie jest podgrzana atmosfera Warmerowa :D poczekaj za miesiac ochłonie  będą nowe cuda. 

6 minut temu, _A_R_T_ napisał:

Zaproponuj więc DAC w budżecie do 1300 zł i nie musi być chiński. Chętnie przetestuje.

Wyślę ci Fiio D03K 100 zl kosztuje przetestujesz i powiesz mi czy gra 13 razy gorzej od Warmera za 1300 zł dam sobie rękę uciąć ze nie ;)

Napisano
45 minut temu, kaczadupa napisał:

😂😂😂😂😂

46 minut temu, kaczadupa napisał:

Totalne bzdury, zresztą jak zawsze.

Eversolo A10, A8, Fiio S15, Topping D70 Pro Octo, Node 2024, WiiM Ultra, Fiio Warmer każdy gra inaczej, tylko kiedy się usłyszy ? wtedy kiedy się posiada 🙂

Napisano
17 minut temu, kaczadupa napisał:

No tak, jednak AI nie potrafi jeszcze podpowiedzieć dla Cymesa o co kaman. Na szczęście niektórzy używają swojej głowy a nie AI do myślenia. 

Jak chcesz być betonem twoja sprawa, twoja inteligencja nie potrafi wyciągnąć cię ze szklanej bańki w której siedzisz. Nie przesłuchałeś żadnych nowych wyrobów chińskich a najbardziej krytykujesz. Gratulacje!

Napisano
14 minut temu, Wing0 napisał:

Wyślę ci Fiio D03K 100 zl kosztuje przetestujesz i powiesz mi czy gra 13 razy gorzej od Warmera za 1300 zł dam sobie rękę uciąć ze nie ;)

Miał nie być chiński ;) 

A poza tym szukam DAC'a lepszego, a nie gorszego.