Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Sundin997 napisał:

to wymaga wysiłku w postaci odwiedzenia odległego salonu,bądź pierdzielenie z wypożyczaniem.

A ja stosuję trzecią metodę: tworzę własną listę interesujących sprzętów i gdy coś pojawi się w mojej okolicy jadę na odsłuch i oceniam. Ta metoda wymaga wprawdzie tygodni/miesięcy, które muszą upłynąć zanim coś się obok mnie pojawi ale w końcu audio to nie wyścig na czas. 🚲🚲🚲

Edytowano przez MCHammer2022
Napisano
7 minut temu, MCHammer2022 napisał:

A ja stosuję trzecią metodę: tworzę własną listę interesujących sprzętów i gdy coś pojawi się w mojej okolicy jadę na odsłuch i oceniam. 

Można pojechać z własną elektroniką do wystawionych kolumn. Trudniej odwrotnie. ;) A odsłuch z kolumnami gospodarza będzie już mało miarodajny.

Napisano
6 minut temu, Rafał S napisał:

A odsłuch z kolumnami gospodarza będzie już mało miarodajny.

Coś tam jednak słychać, szczególnie w systemach składanych starannie. Przed wyjazdem pytam się jaki sprzedający ma system, żeby się zorientować czy wyprawa w ogóle ma sens.

Napisano (edytowany)
8 minut temu, KrólKiczu napisał:

Na czym wg Ciebie polega staranne składanie systemu?

Na przemyślanym doborze adekwatnych jakościowo elementów toru w celu uzyskania dźwięku możliwie dobrej jakości a nie przypadkowym. 

Napisano
18 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Na przemyślanym doborze adekwatnych jakościowo elementów toru w celu uzyskania dźwięku możliwie dobrej jakości a nie przypadkowym. 

A na jakiej podstawie stwierdzisz, że elementy toru są dobrane przypadkowo? Jest jakiś klucz, wg którego dobiera się te elementy? 

Napisano
5 minut temu, KrólKiczu napisał:

A na jakiej podstawie stwierdzisz, że elementy toru są dobrane przypadkowo? Jest jakiś klucz, wg którego dobiera się te elementy? 

Oj Seba Seba, widać jak na dłoni do czego zmierzasz tymi pytaniami ...🤭

Pzdr

Napisano (edytowany)
14 minut temu, KrólKiczu napisał:

Wiedza ekspercka i doświadczenie.