Chmarski Napisano Poniedziałek o 10:42 Napisano Poniedziałek o 10:42 Nie wiem jak M6I, który Ty podrzucałeś, ale M6SI nie jest według mnie ciepłym wzmacniaczem. No i dla mnie Aurum A8 to nie pierwszy lepszy wzmacniacz, tylko najlepsze co można za te pieniądze dostać. Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano Poniedziałek o 11:21 Napisano Poniedziałek o 11:21 Zostałem wywołany do odpowiedzi Dzięki @Chmarski Zatem Quadral Aurum A3 na pewno nie jest to ciepło grający wzmacniacz. Raczej bardzo neutralny i pomimo, że najniższy z serii od Quadrala to grający z rozmachem, dużo detalu, świetnie zgrywający się z posiadanymi przeze mnie Fyne Audio F502. Od niespełna 2 m-cy u mnie, kupiony używany z rynku niemieckiego, zastąpił Marantza PM7000n. Jest bardziej detalicznie, dynamicznie. Sprawuje się bez żadnych zastrzeżeń zarówno w sensie stricte technicznym, jak i brzmieniowym. Jakby budżet pozwolił szedłbym w modele wyższe 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano Poniedziałek o 19:38 Autor Napisano Poniedziałek o 19:38 Koledzy, Trochę mnie nie było, sprawy rodzinne. Sytuacja wygląda tak, że ta lista, którą zaprezentowałem na początku wątku prawdopodobnie ląduje w koszu na dobre. Budżet pójdzie trochę w górę, 6k z górką, 7k pułap nieprzekraczalny ani o złotówkę. Sprzęt używany, ale komis albo outlet, chyba że jakaś naprawdę super promocja na coś nowego, w co szczerze mówiąc trudno mi uwierzyć 🙂 Plan jest taki, żeby znaleźć 3 wzmacniacze o różnej charakterystyce, wypożyczyć do odsłuchu w warunkach domowych, i wybrać oczywiście ten, który spodoba się najbardziej. Chyba, że okaże się, że nie dostrzegam większej poprawy w stosunku do tego co mam, wtedy spróbuję ugryźć temat od strony kolumn. Jeśli i tu nie uzyskał bym zadowalającego efektu to zostawię obecny sprzęt, kupię wzmacniacz słuchawkowy, może lepsze słuchawki, 80 płyt i też będę szczęśliwy 😉 @MCHammer2022 wiem, że radzisz dobrze, sprzęt używany od osoby prywatnej byłby najtańszy, jednak ja jestem prawie zielony, starzy wyjadacze mają wiedzę, doświadczenie, są osłuchani, a ja jednak chciałbym mieć możliwość odsłuchania sprzętu w domu, zrozumiałem, że wybór na podstawie samych tylko recenzji albo opinii innych mógłby się źle skończyć. Ale nie wykluczam, że za wzmacniacz albo dwa kolejne wzmacniacze pójdę za Twoją radą 😉 Być może spróbuję któryś ze wzmacniaczy proponowanych przez kolegę @Chmarski, jako punkt odniesienia dla innych. @BlaBla tak bardzo mi się nie spieszy, dam sobie kilka tygodni na poszukiwanie nowych opcji, te o których wspominałeś z forum też widziałem (także tego Arcama SA 30, którego oferuje jeden z kolegów, choć nie wiem czy to jest to granie, o które mi chodzi) , no ale tutaj jest właśnie ta kwestia odsłuchu we własnym pomieszczeniu, które nia byłaby możliwa. Nie wykluczam też, że sprawa przeciągnie się na tyle, że i budżet zawędruje w końcu w wyższe rejony 🙂 Generalnie też nie chciałbym wywoływać mylnego wrażenia, że poszukuję wybitnie "ciepłego" wzmacniacza. To, że chciałem poszukać trochę tego muzycznego ciepła wynikało z tego, że połączenie Yamahy i B&W uchodzi za "chłodne" granie, a ja chciałem sprawdzić jak wygląda inny. Teraz, kiedy nastawiam sie na odsłuch wzmacniaczy o różnej charakterystyce, może okazać się, że jednak w stronę tego ciepła nie pójdę. A może prorocze okażą się słowa @Kraft, i skończy się kiedyś poprostu na innych kolumnach🙂 Jeszcze Wam koledzy wrzucę dwie oferty, które ostatnio znalazłem. Czy w Waszej opinii, razem z Unico Due, jest to zestaw prezentujący szerokie spektrum brzmienia? https://hiendsklep.pl/produkty/wzmacniacze/zadbany-wzmacniacz-stereo-marantz-pm-14s1-special-edition-w-swietnym-stanie/ https://hiendsklep.pl/produkty/wzmacniacze/wzmacniacz-stereo-stereo-roksan-caspian-m2-pilot-w-swietnym-stanie/ I odrobina szaleństwa 🙂 https://hiendsklep.pl/produkty/wzmacniacze/zadbany-wzmacniacz-stereo-stereo-accuphase-e-206-w-swietnym-stanie/ Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 13 godzin temu, Raf_raf napisał: wypożyczyć do odsłuchu w warunkach domowych, 13 godzin temu, Raf_raf napisał: Sprzęt używany, ale komis albo outlet, chyba że jakaś naprawdę super promocja na coś nowego Ode mnie rekomendacja Musical Fidelity M6si za 6900zł do negocjacji. Tutaj jest podobno nowy sprzedawany przez firmę - pytanie co to za firma (czy nie jakiś "krzak") i czy sprzedaje wysyłkowo i honoruje 14-dniowe prawo do odstąpienia od umowy? https://www.olx.pl/d/oferta/musical-fidelity-m6-srebrny-super-cena-nowy-wzmacniacz-rewelacja-CID99-ID18Ml4W.html Edytowano 18 godzin temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Też polecam posłuchać musicala 6si, tym bardziej że teraz jest w dobrej cenie. Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) Dnia 5.01.2026 o 11:42, Chmarski napisał: Nie wiem jak M6I, który Ty podrzucałeś, ale M6SI nie jest według mnie ciepłym wzmacniaczem. No i dla mnie Aurum A8 to nie pierwszy lepszy wzmacniacz, tylko najlepsze co można za te pieniądze dostać. Ty i Tomasz tak opisujecie te Quadrale, że sam zacząłem się zastanawiać nad wymianą swojego Powernoda na tandem A8+node/Node Icon do swoich Carin 😜 w zasadzie, to też wpadły mi w oko KEF R3 Meta i się tak zastanawiam, czy to dobry kierunek „upgrade” sprzętu i krok w przód czy może w bok, jakkolwiek to brzmi. Tym bardziej przychylam się za Quadralem, że podobno w całości jest składany w Niemczech, a jakoś mam sympatię do produktów z UE, podczas zalewu chińszczyzny, choć oczywiście chińszczyzna chińszczyźnie nie równa. Edytowano 14 godzin temu przez jackov15 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu @Raf_raf , dlaczego nie spojrzysz na propozycję kolegi @Kubus72 i jego Arcam SA 30 ? Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 5 minut temu, maciek72 napisał: @Raf_raf , dlaczego nie spojrzysz na propozycję kolegi @Kubus72 i jego Arcam SA 30 ? Przyglądałem się nie raz a chyba już trzy razy i gdybym miał pewność, że to jest na pewno to o co mi chodzi, tego sprzętu szukam, wiedziałbym jak brzmi, to bym się już z kolegą @Kubus72 skontaktował 🙂 a tak to nie chcę zawracać komuś głowy niepotrzebnie. Aczkolwiek kusiło mnie już ten Arcam, nie powiem, i cena też atrakcyjna moim zdaniem, w zasięgu 🙂 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 4 godziny temu, MCHammer2022 napisał: Musical Fidelity M6si za 6900zł Jestem pod wrażeniem wnętrza tego wzmaka. Dziekawe ile ich kosztuja bebechy w produkcji 100 euro? Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 9 minut temu, Sundin997 napisał: Jestem pod wrażeniem wnętrza tego wzmaka. Dziekawe ile ich kosztuja bebechy w produkcji 100 euro? Jeżeli masz ciekawszą propozycję to ją przedstaw. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 6 minut temu, MCHammer2022 napisał: Jeżeli masz ciekawszą propozycję to ją przedstaw. Już ją przedstawiłem,ale nie o to chodzi. Ceny audio są przeszacowane. Ile razy można dać się naciagać. 7000zł za to puste blaszane pudełko? Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, Sundin997 napisał: Ceny audio są przeszacowane. Ile razy można dać się naciagać. 7000zł za to puste blaszane pudełko? To nie ja chcę nowy sprzęt tylko autor wątku. Ja kupiłbym używany M6i za 4k, o czym też już pisałem. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 44 minuty temu, Raf_raf napisał: Przyglądałem się nie raz a chyba już trzy razy i gdybym miał pewność, że to jest na pewno to o co mi chodzi, tego sprzętu szukam, wiedziałbym jak brzmi, to bym się już z kolegą @Kubus72 skontaktował 🙂 a tak to nie chcę zawracać komuś głowy niepotrzebnie. Aczkolwiek kusiło mnie już ten Arcam, nie powiem, i cena też atrakcyjna moim zdaniem, w zasięgu 🙂 Bierz tego arcama sa30 i nie wymyślaj. To już jest niezła przebita 11tys na 5 . I gwarancja z forum. Sam bym go wziął jakbym potrzebował. Edytowano 12 godzin temu przez Sundin997 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 36 minut temu, Sundin997 napisał: 7000zł za to puste blaszane pudełko Nie przesadzaj że pusto. Są lepsze oferty na kupno powietrzna. 1 Odpisz, cytując
burz Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) W zakładanym budżecie zmieścisz się z nowym Atollem in200evo. Oczywiście wcześniej pożyczając na odsłuch. Reszta PW. Edytowano 12 godzin temu przez burz Poprawka 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Raf_raf napisał: Przyglądałem się nie raz a chyba już trzy razy i gdybym miał pewność, że to jest na pewno to o co mi chodzi, tego sprzętu szukam, wiedziałbym jak brzmi, to bym się już z kolegą @Kubus72 skontaktował 🙂 a tak to nie chcę zawracać komuś głowy niepotrzebnie. Aczkolwiek kusiło mnie już ten Arcam, nie powiem, i cena też atrakcyjna moim zdaniem, w zasięgu 🙂 Nie nastawiaj sie na jakieś wielkie różnice w brzmieniu. Wybierz wzmacniacz pod kątem docelowych, planowanych kolumn - tak żeby nie byl, dla nich ograniczeniem tylko motorem. Brzmienie dadzą Ci kolumny. Czytamy o jakichś wielkich różnicach, a potem to jak porównanie Żywca do Tyskiego.... 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts