Bubus Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witajcie po dlugiej przerwie. Zdecydowalem sie na wymiane kolumn a raczej kina domowego na stereo. Obecnie posiadam heco aurora 1000 w ukladzie z kinem domowym na tyle gra magnat monitor supreme 202 , wszystko podpiete z onkyo tx nr 686... Z frontow jestem bardzo zadowolony, tyl gra rzadko wiec nie wypowiem sie o tych magnatach, pozatym onkyo jest za slabe np. W trybie dolby zeby ruszyc te tylnie monitory. Doszedlem wiec do wniosku ze filmow kompletnie nie ogladam 90-95%% to muzyka. Kolumny jakie biore pod uwage to Heco Celan revolution 9, Heco in vita 9 oraz Klipsch rp-8000f ii. Nie mam mozliwosci odsluchu tych kolumn z racji, pracy, dzieci oraz braku salonu audio w miescie gdzie mieszkam. Aurora 1000 wpisuje sie bardzo fajnie w moj gust muzyczny. Tzn duzo, naprawde duzo basu ktory czuc jako drzenie a nie tylko slychac. Tony wysokie tez sa takie dzwieczne. Srednica cofnieta. Generalnie skrajne pasma sa eksponowane. Prosze Was o pomoc w wyborze. Wiem ze moze zabrzmi to dosc absurdalnie ale chce cos co brzmi jak aurora 1000 tylko ze lepiej. Tzn. Chodzi mi o to zebym nie musial kupowac subwoffera zeby trzeslo pokojem, aurora robi to z powodzeniem, zeby wysokie tony byly wyraznie, melodyczne ale nie meczyly ucha. Oczywiscie jestem otwarty tez na inne propozycje kolumn. Wiekszosc z moich faworytow to heco z racji tego ze to pierwsze kolumny ktore wstrzelily sie idealnie pod moj gust muzyczny. Cieplo, duzo, obszernego wyczwalnego w ciele i pokoju basu. Co do elektroniki to na tzw. Stop by kupilbym denon dra 900h lub axr85. Ps. Wybaczcie brak Polskich znakow. Odpisz, cytując
Recommended Posts