bestnickever Napisano wczoraj o 20:27 Napisano wczoraj o 20:27 Witam ponownie Dzięki radom i pomocy forumowiczów udało się zakupić zestaw kina domowego Klipsh serii RP (fronty 8000, centalny 404, sub REL 1003, sur R-51m) Do tego Denon X2700h DAB. Fronty połączone bi-amp. Okablowanie Klotz Zestaw głównie (70%) używany do oglądania filmów z platform streamingowych. Poza tym muzyka z tidal, ew. radio internetowe. Całość kupiona w 2022r - ceny ampli były niezbyt przyjazne. Myślę o wymianie tylko ampli na coś lepszego - budżet do 8000zł. Moje pomysły? Pioneer VSX-LX505, Onkyo TX-RZ50, Anthem MRX 540, Denon AVC-X4800H. Chodzi o ewentualną poprawę brzmienia, mocy i stereo. Czy wymiana na te (bądź inne) ampli coś pozmienia? Chodzi mi też o Dirac Live celem jak najlepszej kalibracji . Mam kolegę biegłego w kabelki i elektronikę, który pomoże ogarnąć ustawienia. Raczej pozostanę przy 5.1 z racji umeblowania pokoju. Głównie zależy mi na poprawie stereo. Dziekuję i pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując
MASX Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Dodaj do listy Arcama. RZ50 to kontynuacja RZ840, z którego się przesiadłem na Arcama avr10. Onkyo już nigdy nie wróciło na szafkę. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Hej Każdy z nich jest fajną opcją. Denon i Anthem zagrają po lekko cieplejszej stronie bazowo. Arcam oraz Onkyo/Pioneer są jaśniejsze od tego, co masz teraz, stawiają też mocniej na dynamikę grania. Jedni to lubią z Klipschem, drudzy nie. Poprawę odczujesz zarówno w KD, jak i w stereo, przy każdym z tych. Co do Diraca, też potrafi on dużo dać, ale wiele zależy od obecnej akustyki w Twoim pomieszczeniu W razie czego zapraszam do kontaktu Podziałamy. Odpisz, cytując
Al3x Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Arcam pozwoli także na połączenie Bi-Amp. Jedna sprawa że przy zakupie AVR-5 musisz dodatkowo dokupić licencje Dirac. Dopiero od modelu AVR-11 licencja jest w cenie sprzętu. Odpisz, cytując
Butler Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu W budżecie do 8k mój głos na Anthem. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Anthem jest fajny , szkoda tylko tego głośnego wiatraka który się odpala po jakimś czasie i później co chwilę. Ale brzmieniowo przyjemny Zwiększ budżet i bierz arcama z diraciem Odpisz, cytując
bestnickever Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dziękuję za opinie. Ampli będzie podłączony do LG OLED C4 RZ-50 i 505 - ma room (bez bass i art) 4800 - do dokupienia za 350$ room (całość za 800$) Arcam 5 jak 4800, dopiero 11 ( i cenę ponad 10k niestety) ma room wbudowany. Anthem - brak dirac, ma swój ARC Genesis. Czy ten wiatrak jest rzeczywiście tak słyszalny? Ampli będzie stał na szafce, odsłonięty . Jak ma sie kalibracja ARC do Dirac? Właśnie rozmawiałem z drugą połową i wyraziła aprobatę na zakup więc działam :). Poszukam na terenie 3miasta możliwości odsłuchu. Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 42 minuty temu, bestnickever napisał: Czy ten wiatrak jest rzeczywiście tak słyszalny? Z tego co się orientuję aktualizacja firmare wycisza wentylator, ale najlepiej zapytać aktywnego użytkownika. ARC Genesis to bdb system kalibracji. Odpisz, cytując
bestnickever Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Anthem wspiera Spotify, Roon, a jak z Tidal? Używam Tidal ze względu na lepszą jakość plików. Jak wygląda radio internetowe? Też przez spotify? Heos ma Tune In, a Anthem ma jakąś swoją apkę? Odpisz, cytując
Recommended Posts