Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
16 godzin temu, akkilles napisał:

Zastanwiam się nad  neotech 3220 DIY. Ma ktos?

Mam ten kabel. mogę powiedzieć tylko jedno. Niesamowicie upierdliwy w lutowaniu wtyków przez blaszki przewodów. Blaszki są powleczone dodatkowo / ???/ cienką folią , której zdjęcie proste nie jest.

Napisano
8 minut temu, tomek4446 napisał:

Mam ten kabel. mogę powiedzieć tylko jedno. Niesamowicie upierdliwy w lutowaniu wtyków przez blaszki przewodów. Blaszki są powleczone dodatkowo / ???/ cienką folią , której zdjęcie proste nie jest.

Ojjjj bez przesady, może raczej trzeba inaczej do niego podejść, jak do standardowych popularnych kabelków. Warto też podejść z sensowną stacją lutowniczą z reg.temperaturą

Ta "folia" to teflon😉 

Rozumiem, że masz na myśli te "blaszki" 😉

IMG_20260109_103043.jpg

IMG20221031174944_20221101202953.jpg

7 minut temu, akkilles napisał:

a jak gra? 

wtyki na wkrecany montaz rozwiązałby sprawe?

Odradzam.😉

Napisano
29 minut temu, akkilles napisał:

a jak gra? 

Tak jak 30 innych które mam , w tym prawie wszystkie rodzaje Neotecha ;) Nie słyszę kabli.

24 minuty temu, DiBatonio napisał:

Warto też podejść z sensowną stacją lutowniczą z reg.temperaturą

Jestem szczęśliwym posiadaczem takowej :)

32 minuty temu, akkilles napisał:

wtyki na wkrecany montaz rozwiązałby sprawe?

Tak jak mój przedmówca , wszystko lutuje co się da. :)

Napisano
17 minut temu, tomek4446 napisał:

Tak jak 30 innych które mam , w tym prawie wszystkie rodzaje Neotecha ;) Nie słyszę kabli

Te same wtyczki dajesz zawsze?

No to teraz nie wiem czy sie inwestowac w kable DIY skoro mówicie ze nie ma róznicy....  Ja testowałem 3-4 komplety i kazdy brzmiał inaczej, ale  mój wzmak jest przezroczysty... strojny prądem 😉

Napisano
28 minut temu, akkilles napisał:

No to teraz nie wiem czy sie inwestowac w kable DIY skoro mówicie ze nie ma róznicy....  Ja testowałem 3-4 komplety i kazdy brzmiał inaczej, ale  mój wzmak jest przezroczysty... strojny prądem 😉

Zamów ten kabel jak chcesz w blackdotaudio z jakimiś wtykami KacSa i poproś o konfekcję, pewno za dopłatą, ale będziesz miał zrobione jak trzeba.

W dc-components masz też takie kable z metra już zaprawione wtykami, ale możesz sobie również wybrać u nich jakieś wtyki RCA wg własnego uznania i też poprosić o konfekcję.

Masz u nich bdb wtyki KLEi i ETI/eichman.

https://dc-components.eu/sygnalowe-rca-xlr-c-10_39.html

W obu przypadkach będziesz miał zrobione kable Neotecha jak trzeba.

Napisano
52 minuty temu, akkilles napisał:

Ja testowałem 3-4 komplety i kazdy brzmiał inaczej, ale  mój wzmak jest przezroczysty... strojny prądem 😉

Nie wiem jak mój wzmacniacz , ale mój słuch z pewnością nie rozróżnia. Jak słyszysz różnice to warto inwestować.

Napisano
25 minut temu, DiBatonio napisał:

Zbierasz kabelki jak znaczki pocztowe ?

Tak się uzbierało . Zacząłem jakieś 25 lat temu jak jeszcze wierzyłem , że w końcu usłyszę. Potem przerodziło się to w swoiste hobby. Robienie kabelków / lutowanie, mierzenie / ogólnie cała konfekcja mnie relaksuje , po prostu to lubię i tyle. Za szafką ze sprzętem mam wpięte 54 szt. kabli ,a od poniedziałku dojdą jeszcze 4 :) W moim składziku mam trzy duże pudełka z kablami różnej maści. Tak mam :) Koledzy którzy byli widzieli to składowisko w łóżku potwierdzą , prawda Wojtek ?@lpomis Był czas gdy Black Dot Audio zamawiałem kable trzy razy w m-cu. Teraz mi przeszło. Ale dzięki temu mogę bez problemu dopasować choćby długość wg. potrzeb bo mam różne tak interkonektów analogowych , kabli cyfrowych , zasilających, głośnikowych / właśnie czekam na oplot i splitery będę robił kolejny/ , USB , ethernet , BNC , i mnóstwo adapterów . Co do znaczków .... zastanowię się :)