cymes Napisano wczoraj o 04:11 Napisano wczoraj o 04:11 (edytowany) Tomanek zupełnie nie przypasował mi na DAC przez wycofanie średnicy. Melodika MDP w tym miejscu jest neutralna i również ściąga zasłonkę do sznurówki, na tą chwilę tu zostaje. Tomanek na PRE dużo lepiej się spisuje, ściąga kolejną zasłonkę, poprawia wigor ale brakuje trochę wypełnienia. W tej konfiguracji jest już przyjemnie i apetyt dalej rośnie. Dzisiaj w końcu dojedziesz Wireworld Stratus 10, miejsce docelowe PA, tutaj teoretycznie najlepsze dla niego miejsce. Zobaczymy. Edytowano wczoraj o 04:17 przez cymes 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 06:19 Autor Napisano wczoraj o 06:19 Tomanek Gold pójdzie u mnie na suby . W przyszłym tygodniu będę zamawiać Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 06:22 Napisano wczoraj o 06:22 Przed chwilą, maciek72 napisał: Tomanek Gold pójdzie u mnie na suby Nie neguję wpływu wtyczek ale myślę że do sub nie warto dopłacać względem przemysłowej. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 08:07 Autor Napisano wczoraj o 08:07 Ma jeszcze cieszyć oczka Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano wczoraj o 19:32 Napisano wczoraj o 19:32 (edytowany) 23 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-zasilajace/isotek-evo3-initium.html A ja Wam napiszę, że za 300 zł nie słyszałem lepszej sieciówki. W dodatku sprzedajemy tego na potęgę Mam go podpiętego pod CD. Na pewno jest bardzo elastyczny, przyjemny w dotyku i łatwy w układaniu (przynajmniej w porównaniu z Audioquestem NRG Y, którego mam w sile 2 szt (wzmacniacz i streamer) , a który jest sztywny jak narząd po viagrze, ze wszystkimi tego konsekwencjami (trudno się go układa, czy to za szafką czy w nogawce). Ale czy on jest faktycznie rzetelnie wykonany (ekranowanie, oplot etc.) to już nie jestem do końca przekonany. Edytowano wczoraj o 19:33 przez terracan1929 2 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 21:28 Napisano wczoraj o 21:28 1 godzinę temu, terracan1929 napisał: Mam go podpiętego pod CD. Na pewno jest bardzo elastyczny, przyjemny w dotyku i łatwy w układaniu (przynajmniej w porównaniu z Audioquestem NRG Y, którego mam w sile 2 szt (wzmacniacz i streamer) , a który jest sztywny jak narząd po viagrze, ze wszystkimi tego konsekwencjami (trudno się go układa, czy to za szafką czy w nogawce). Ale czy on jest faktycznie rzetelnie wykonany (ekranowanie, oplot etc.) to już nie jestem do końca przekonany. Jak weźmiemy pod uwagę właśnie te 300 zł to można przymknąć oko na drobiazgi Ale cieszę się, że daje radę! 22 godziny temu, DiBatonio napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Ja za to słyszałem, tyle że byla to cena z rynku wtórnego, chyba w cenie 350zl. Tylko pierwsza wersja, późniejszej wersji nie słyszałem, a mowa o Vincen Power Cable, tak ten Vincent 😉 No to jest zawodnik... 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 22:56 Napisano wczoraj o 22:56 (edytowany) 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jak weźmiemy pod uwagę właśnie te 300 zł to można przymknąć oko na drobiazgi Uważam, że Isotek Evo3 Initium i Premier ( Premier w starej cenie) są bdb wycenione i naprawde taki Premier mnie zaskoczył chociaż teraz leży na półce, ale myślę, że z takimi do 1tys może konkurować w niektórych połączeniach, zależy co z czym. 😉 Edytowano wczoraj o 23:04 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Taka ciekawostka. Zobaczcie co Chińczycy wypisują w opisach swoich sieciówek. 5AWG to o 16 mm2. Zwróćcie uwagę na opis nad fotką. Pole przekroju 480 mm2. Z wykształcenia jestem elektrykiem. Najgrubszy kabel jaki kładłem miał przekrój 240 mm2. Zasilał przemysłową oczyszczalnię ścieków Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 9 minut temu, Slawko69 napisał: Zobaczcie co Chińczycy wypisują w opisach swoich sieciówek. 5AWG to o 16 mm2. Zwróćcie uwagę na opis nad fotką. Pole przekroju 480 mm2. Z wykształcenia jestem elektrykiem Pole przekroju to 16mm² dla jednej żyły, oni pomnożyli 16mm² x 3 żyły co daje 48mm², zatem to czeski błąd te 480mm². Producenci często używają w swoich marketingowych opisach sumę wszystkich żył.. 😉 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Wiesz co. Nie zgodzę sie z Tobą. Widziałeś kiedyś żyłę 16mm2?. Stare spawarki transformatorowe miały taki żyły między spawarką a uchwytem spawalniczym. Wierz mi to już poważny przekrój. Mój Dedalus na żyły 6mm2 i juź jest grubaśny Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 7 godzin temu, Slawko69 napisał: Zwróćcie uwagę na opis nad fotką. Pole przekroju 480 mm2 Wiesz co, jeszcze niedawno można było kupić "audio cud techniki" na półce w markecie z napisem 2 x 400W (lub więcej) i to... w obudowie plastikowej. Dziś już wielu wie że "te" waty "nie grają". 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ciąg dalszy kabelkomani, Stratus wzorowo zachowuje się na końcówce, Primus nie ma takiej precyzji i szybkości, za to świetne sprawdził się na przedwzmacniaczu pełnie i miękko, tutaj Nordost Leif 3 Purple Flare 3 zabrzmiał zbyt chudo, z kolei na przetworniku dodał świeżość i otwartość. Dwa Primusy zabrzmiały zbyt kremowo, całe szczęście że dobiłem do mety, męczące to przepinanie. Najdłuższe wtyczki ma Nordost, najbardziej elastyczny (fenomenalnie) Primus, wtyk najmocniej trzymający się znów Primus. Supra LoRad i Melodika MDP neutralne, poza ściągnięciem zasłonki nic nie wnoszą. Na Tomanka TPC szkoda czasu. 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu No , ale Tomanek pod sub chyba się spisze Właśnie jedzie do mnie Odpisz, cytując
cymes Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu No, ale wziąłeś TPC Gold to jest szansa na złote brzmienie. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dzisiaj byłem na stronie Polpak (Taga) i nie widziałem w ofercie ani sieciówki gold ani silver... Silvera nawet chciałem dokupić. Czyżby producent stracił wiarę w te kable, czy zbyt mocno je wycenił i przestała się kalkulować produkcja i dystrybucja. Np na HCS są jedne i drugie ale cena robi się tam kosmiczna za 1,5m STPC 800 pln, za GTPC 1340 pln...! Na Allegro gold za 1000, no sporo, a konkurencja w tej cenie już jest nie byle jaka. Na stronie producenta kable są a na stronie dystrybutora nie. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 godzin temu, Slawko69 napisał: Wiesz co. Nie zgodzę sie z Tobą. Widziałeś kiedyś żyłę 16mm2?. Stare spawarki transformatorowe miały taki żyły między spawarką a uchwytem spawalniczym. Wierz mi to już poważny przekrój. Mój Dedalus na żyły 6mm2 i juź jest grubaśny Nie musisz się wcale ze mną zgadzać. Tak widzialem 16mm² widzialem też 25mm² i więcej. Odniosłem sie tylko do czeskiego błędu w opisie. A wracajac do 16mm² to średnica przewodu (rdzenia) ok 4,5mm. Często ludzie pole powierzchni wyrażone w mm² mylą ze średnicą. Nie zmienia to faktu, że nie wyobrażam sobie jak oni te 16mm² zaprawili w zaciskach wtyków schuko i IEC, nie znam takich wtyków schuko/IEC, aby przyjęły 16mm² gołego przewodu w zaciskach. Dedalus ma żyły 6mm² to raptem ok 3mm średnicy żyły Cu, Ty oceniasz grubosc kabla na ktora sklada sie izolazcja żył roboczych x3, wypełnienie jeśli takie jest między żyłami, ekran, izolacja zewnętrzna i oplot. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Recommended Posts