Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

To jak synowi coś sie odmieni i będzie chciał wyrzucić😁 to powiedz synowi wtedy, że ja biorę bez wahania.

👍 Oczywista oczywistość. A w między czasie może chcesz sprawdzić metrum blast?

Napisano
59 minut temu, DiBatonio napisał:

A znasz te komentarze forumowiczów, że słyszący/kupujący kable zasilające, czy jakiekolwiek adudio kable to jelenie dający się nabić w butelkę?

😁

Teraz będą musieli znaleźć nowe określenie na tych co kupują kable zasilające, chociaż ich nie słyszą. 

😂😂😂

Sorry, no ...😁

No to będzie dla nich wyzwanie 😁

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, mariol napisał:

👍 Oczywista oczywistość. A w między czasie może chcesz sprawdzić metrum blast?

Aż zacytuję, co o nim piszą 😁

Cyt.

"Seria Blast

Seria Blast jest odpowiedzią na potrzeby Audiofili o wyrafinowanym słuchu, posiadających tor audio w cenie jedynie dobrego samochodu ale nie domu jednorodzinnego.

Powinna istnieć jakaś sensowna proporcja pomiędzy wartością sprzętu audio a wartością kabli w nim zastosowanych.

Przyjęliśmy założenie, że opracujemy linię kabli około trzy razy tańszą od Edge ale zastosowanie jej w torze trzykrotnie tańszym od referencyjnego nie spowoduje słyszalnej różnicy. Hipoteza była taka, że tańszy zestaw grający pokaże mniejsze różnice w okablowaniu niż ten najdroższy.

Przypuszczenie pewnie z grubsza było słuszne ale realizacja tego zadania zajęła nam około trzech lat.

W efekcie powstał jako pierwszy z linii Blast kabel zasilający. "

2.540 € 

Może i mam sprzęt w cenie dobrego samochodu, ale z rynku wtórnego ten samochód 😁

Ja tam już nie chcę niczym żonglować, a jeszcze nie ogarnąłem do końca ostatniej przesyłki 🤭

W każdym bądź razie Siltech Clasic Legend 880i XLR uważam, że wymiata, ale to już wiesz.😉

Na razie go nie wypinam ze sluchawkowca, Albedo Monolitch Monocrystal XLR musi sobie odpocząć jakiś czas.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
4 godziny temu, DiBatonio napisał:

Wiem wiem 😉

Jak już masz V2 na P/C004 Aspirin White,  to postaraj się o V1 na 004 Aspirin White, albo jak możesz to zamień te czerwone (046) na Oyaide 037 , ale oryginalne. 

Lubię czerwone.

Napisano
3 godziny temu, DiBatonio napisał:

A znasz te komentarze forumowiczów, że słyszący/kupujący kable zasilające, czy jakiekolwiek adudio kable to jelenie dający się nabić w butelkę?

😁

Teraz będą musieli znaleźć nowe określenie na tych co kupują kable zasilające, chociaż ich nie słyszą. 

😂😂😂

Sorry, no ...😁

Nawet Ja (kiedyś kabloentuzjasta, dziś raczej sceptyk) kupię sobie kiedyś konkretne zasilające (wiadomo - biżuteria) gdy mój system będzie naprawde konkretny, no i pod warunkiem że będą te "węże" widoczne (w przeciwnym razie nie ma takiej opcji) ponieważ jakoś będzie musiał ten system mieć konkretny wygląd. Albo zbuduje sobie sam jakieś "pytony grube" tak dla "jaj".

4 godziny temu, MacieQ napisał:

Już mi to polecałeś 😁 ...tylko że ja tam nie słyszę różnic w drutach zasilających ale też nie twierdzę że ich nie ma. Zwyczajnie ja ich nie odnotowuję gdyż testy z podmienianiem kabli itp i ponownym odsłuchu tego samego materiału są dla mnie niewiarygodne - nie ufam swojej pamięci słuchowej która jest krótkotrwała i ulotna i szybko znika w czasie takiej podmianki. No chyba że różnice byłyby naprawdę spektakularne ...ale takich jeszcze nie uświadczyłem 😁

Ale mnie zaimponowałeś 😎