pairtick Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego 2 godziny temu, Nowy75 napisał: myj je ręcznie Najlepiej bezpośrednio po użyciu - wtedy wystarczy pod ciepłą/gorącą wodą z kranu, bez jakiejkolwiek chemii 👍 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego @Artur Brol nie ma co przesadzać z dobrymi nożami, do codziennego użytku zupełnie victorinox wystarczają, ten miyabi to fanaberia mojej żony i syna, za to dobra patelnia to jest to i niestety tanio nie będzie… tutaj masz carl schmidt sohn - rewelacyjną do steków, hamburgerów, a i schabowym potrafi zaskoczyć, ale mi zajęło 2 tygodnie abym się przyzwyczaił, trzeba skubaną samą dobrze rozgrzać zanim zaczniesz smażyć… a i jeszcze kamionkowe skk są dobre… Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego (edytowany) Moze i tak, ale taka elegancka rekojesc, drewniana... 😍 Wlasnie myslalem ostatnio o patelniach, cos bez tych zwiazkow chemicznych, z czyms co jesli nawet peknie, pokruszy sie , czy troche zedrze, nie spowoduje powaznych komplikacji - ani u czlowieka, ani w naturze. Ceramika? Edytowano 16 lutego przez Artur Brol Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego 4 godziny temu, Artur Brol napisał: Dziwne, ze nikt nie interesuje sie puzlamu. To takie uspokajające hobby. Puzzle są spoko 🙂 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego Takie coś dostałem z firmy, ktos wie co to za firma, i czy dobra? Takie czarne i ciężkie cos. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego 5 minut temu, Artur Brol napisał: Takie coś dostałem z firmy, ktos wie co to za firma, i czy dobra? Czyli żeliwny garnek :). Wracają do łask. Albo mody. Osobiście nie jadłbym z takiego chyba zbyt często. No chyba że zobaczę certyfikat materiału. Producenta nie znam, ale byłbym ostrożny z chińskimi odlewami :). Choć to chyba marka japońską. Ale producent może być skądkolwiek. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego No ciekawe skad i jakiej jakosci. Zobacze jak przyjdzie mi go uzywac. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego 6 minut temu, Artur Brol napisał: No ciekawe skad i jakiej jakosci. No ciekawe, czy jakiś papier dostaniesz do tego. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 lutego Napisano 16 lutego 22 minuty temu, Artur Brol napisał: Zadnych papierow, tylko instrukcja. Jeżeli CN, to Chiny. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 20 lutego Napisano 20 lutego Zima w górach ciąg dalszy😉 20260220_083212.mp4 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 20 lutego Autor Napisano 20 lutego 2 godziny temu, misiekx napisał: Zima w górach ciąg dalszy😉 U mnie (teraz jestem w pracy w Gdyni), za oknem wygląda prawie tak samo....a i zimniej pewnie jest Zima!!! CO??? Ty wiesz co!!!......... 1 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 20 lutego Autor Napisano 20 lutego Brat jest na wyjeździe i podesłał takie fotki. 2 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu No wiec poszedłem do sklepu i kupiłem sobie maly zestaw noży. 4 1 Odpisz, cytując
crategus Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dnia 13.02.2026 o 19:36, Nowy75 napisał: @DiBatonio japońskie kamienie wodne , które przed użyciem moczy się w wodzie,a potem w trakcie ostrzenia korzysta z wytworzonego błota,jeszcze kamień do wyrównywania kamieni do ostrzenia i podstawowy zestaw gotowy😁. Ostrymy z ręki,jeśli technika dobra, mamy ostry nóż,jeśli zła, tępy 😁 @Wing0 też idzie mi sprawnie,ale wiem, czym pracuję, więc respekt jest😁 Ale się nie spinam, większy luz, większa prędkość. U mnie też ostrzenie tylko na kamieniach. Niestety chwilę mnie nie było, i wprawne oko zauważy zaniedbania innych domowników (mimo, że specjalny olej stoi jak byk ) Shirogami, aogami… węglówka niestety rdzę łapie natychmiastowo. 1 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Kolego @crategus piękna kolekcja! 😁. Egzotyczne drewno i nie tylko , pierścienie też nie z plastiku jak w moich nożach. A co najważniejsze, widać,że ostrza pracują,a nie tylko wiszą by robić wrażenie na znajomych 😁. Podobnie kamienie. Rozpoznaję ceramicznego Shaptona. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Artur Brol czyli poszedłeś w solidną markę,niech służą!😁 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dzieki. Tak jakby koledzy polecali, listę firm zrobilem, poszedłem, dwie z list byly w sprzedaży. Global i ta. Pan polecal mi ta marke, wiec wziąłem. Z dużą przecena.😁 Edytowano 2 godziny temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
Recommended Posts