Marlin Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Dnia 23.01.2026 o 08:56, Gregorrro napisał: polecicie co warto posłuchać w budżecie do 15k za parę? Muzyka filmowa, wokalno-instrumentalna 70% + reszta głownie elektronika, zasilanie Naim Supernait 3. Pokój mały- około 12 m2. Głośniki muszą stać w miarę blisko ściany nie mogę sobie pozwolić, żeby były odsunięte np. około 1 metr. Szukam raczej nowych bo potrzebuję FV. Blisko ściany i wielkość pomieszczenia wybór się zawęża. Ala na Twoje [i moje] szczęście, jest na to rozwiązanie. PMC Prophecy 1 - one zmieniają bardzo wiele. Od tego jak bardzo ten bas do tej pory był jakiś taki jednolity, rozlany, bez charakteru, po fakt, że wchodząc w posiadanie kończysz temat nie tylko podstawkowych, ale wszystkie od tej pory porównujesz do Prophecy 1. Dnia 23.01.2026 o 11:09, majkel74 napisał: Pmc 25 wciąż w dobrych cenach nowe można dostać, nie mają szczególnie dużo basu, ale ten co jest jest świetnej jakości. Można spróbować nawet większego monitora, jak będzie za duży to wtedy pmc 25.21i. Jest też fajny monitor z nowej serii PMC Prophecy1, ale tu będzie drożej. Tych dwóch PMC nie da się porównać - tzn. da się. Prophecy 1 miażdży 25.21i pod każdym względem. To są inne światy. 25.21i - świat w którym czegoś brakuje, Prophecy 1 - świat zaskakujący, że tu niczego nie brakuje i wszystko jest w punkt! Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu W jakim sensie miażdży? Jest więcej niskich tonów? Gdzie udało Ci się je odsłuchać bo ja poluje i nie ma i nie ma. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 35 minut temu, Piotr Sonido napisał: W jakim sensie miażdży? Pewnie w takim, że kolega je ma, a zwykle po zakupie pojawia się potrzeba wytłumaczenia sobie i innym, że nasz wybór był tym jedynym, słusznym i najlepszym 😉. Miałem okazję słuchać tych monitorów, co prawda tylko na AVS, ale poza tym, że grały "fajnie", nie mogę nic więcej powiedzieć 🙂. Patrząc na ich specyfikację zresztą też jakiś cudów bym się nie spodziewał. Ot, przyzwoity minimonitor, który ze względu na rodzaj obudowy ma być może nieco ciekawszy bas niż kolumny z bas refleksem. Co do średnicy i wysokich - tutaj też są różne gusta. Także pomimo ogromnej sympatii do marki, ja bym jednak nie wygłaszał tez, że ten monitor zjada wszystkie inne kolumienki podobnej wielkości i w podobnej cenie 🙂. Edytowano 3 godziny temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu PMC nigdy nie grzeszyło parametrami w tabelkach ani pomiarami. Ale jednak mają coś w sobie. Dlatego jestem po prostu luźno ciekaw. Jak ta linia wchodziła to z wyglądu mi się bardzo podobała. no ale odsłucha,c się nie udało. W tym roku były na AVS? Ale właśnie monitory? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 11 minut temu, Piotr Sonido napisał: W tym roku były na AVS? Ale właśnie monitory? Były. Kurczę, teraz jednak zastanawiam się czy słuchałem podłogówek a rozmawiałem o monitorach czy słuchałem monitorów i pytałem jak wg wystawcy wypadają w stosunku do serii 25 🙂. Oczywiście przemiły Pan wystawca wymienił całą listę, przemawiającą na korzyść nowej serii ale żeby się przekonać co komu bardziej odpowiada, trzeba byłoby porównać to na spokojnie, w bardziej komfortowych warunkach. Być może rzeczywiście (o czym zresztą mówił wystawca) zastosowanie innej kopułki i innego nisko-średnioterminowego głośniczka ma wpływ na "delikatniejszy" dźwięk - co też jednym się spodoba a innym mniej 🙂. Edytowano 3 godziny temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, Marlin napisał: Blisko ściany i wielkość pomieszczenia wybór się zawęża. Ala na Twoje [i moje] szczęście, jest na to rozwiązanie. PMC Prophecy 1 - one zmieniają bardzo wiele. Od tego jak bardzo ten bas do tej pory był jakiś taki jednolity, rozlany, bez charakteru, po fakt, że wchodząc w posiadanie kończysz temat nie tylko podstawkowych, ale wszystkie od tej pory porównujesz do Prophecy 1. Tych dwóch PMC nie da się porównać - tzn. da się. Prophecy 1 miażdży 25.21i pod każdym względem. To są inne światy. 25.21i - świat w którym czegoś brakuje, Prophecy 1 - świat zaskakujący, że tu niczego nie brakuje i wszystko jest w punkt! Podstawki już wybrane, ale dzięki za propozycję. Odpisz, cytując
Recommended Posts