Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
14 godzin temu, RoRo napisał:

Mów o sobie 😉 Ja (i nie tylko ja-choć chodzi raczej o osoby z wieloletnim stażem na Forum AUDIO) o wielu Jego sprzętach słyszałem i słuchałem.

Zaś co do narzekania (nie przez Ciebie) na ESy Sony-niektóre były całkiem niezłe. Pamiętajmy jednak o ich cenach -to często była trochę droższa "budżetówka", a nie hi-end. Z jakiegoś powodu przez kilkadziesiąt lat był podział na 3 serię Soniaków.

A przy okazji -to trochę odbiegamy od tematu wątku.

Pozdrawiam 

No ale przyznasz Romek, ze najwyzsza wtedy seria Sony zaczeła juz odbiegać od poziomu konkurencji. A do tego momentu  z Sonym nikt technologicznie nie mial startu. Sony poszlo w komerchę.

Oczywiscie raz na dekadę robili popis umiejetnosci, zeby nadal liczyc sie na pewnych rynkach ale to juz byly zabawki powyzej mozliwosci mniej i bardziej majetnych.

15 godzin temu, tomek4446 napisał:

Mnóstwo , chyba że ktoś podłączył w 2014 -tym i nic nie rusza.

Nie myli sie ten co nic nie robi.

Dnia 27.02.2026 o 10:09, tomek4446 napisał:

Też mnie to dziwi. :) A po za tym już dawno się z nikogo nie nabijaliśmy :) 

Jak to nie. Z gustu jednego z forumowiczow i jego cmentarnych upodobań. No i z tego, ze juz zabraklo na wzmacniacz :)

Napisano
18 godzin temu, audiowit napisał:

Nieeeeee, tu chodzi o nieuleganiu baraniemu pędowi.

Dlaczego to ma być kryterium przy wyborze sprzętu?

Od strony psychologicznej owszem. Jak chcesz się wyróżnić z tłumu, to ok. Ale technicznie?

Popularny sprzęt jest często popularny dlatego, że jest po prostu lepszy. Ludzie to doceniają i masowo kupują. Niszowy musi wabić niszowością, bo technicznie/cenowo odstaje od liderów. Odwołanie do snobizmu to jego jedyna szansa na przetrwanie na rynku.

I ok. Każdy ma czego potrzebuje.