magdyburg Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Cześć Jestem tu nowa i kompletnie się nie znam na gramofonach. AI poradził mi Wasze forum, że na pewno pomożecie. Mój mąż marzy o tym aby dostać na 50 urodziny gramofon aby móc kupować sobie płyty i słuchać dobrej muzyki. Proszę o pomoc jaki gramofon mu kupić i gdzie? Nie chcę szajsowatego sprzętu, ale też nie chce aby wydarło mnie z butów, coś dobrego w rozsądnej cenie do amatorskiego słuchania płyt. Pozdrawiam Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, magdyburg napisał: Proszę o pomoc jaki gramofon mu kupić i gdzie? Nim przejdziemy do sedna jedno pytanie. Co macie teraz w domu ze sprzętu grającego ? Pytam , bo gramofon sam nie zagra. Potrzebny jest wzmacniacz , no i jakieś kolumny też by były mile widziane Mając taki komplet informacji , było by łatwiej coś doradzić. Odpisz, cytując
Rega Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Tomek, a .... Bambino zagrał sam:) Teraz też jest dużo takich wynalazków w marketach. Może pytającemu chodzi o własnie coś takiego. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Bez podania kwoty którą możesz wydać - trudno dawać propozycję konkretnych modeli.... Można wydać 500zł a równie dobrze 5 tysięcy (o 50 tys. nie wspominając 😎). A jakie informacje powinny się znaleźć tworząć wątek znajdziesz w temacie "Pierwsze posty". Witaj na Forum AUDIO i przenoszę wątek do odpowiedniego działu. Pozdrawiam Odpisz, cytując
magdyburg Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, RoRo napisał: Bez podania kwoty którą możesz wydać - trudno dawać propozycję konkretnych modeli.... Można wydać 500zł a równie dobrze 5 tysięcy (o 50 tys. nie wspominając 😎). A jakie informacje powinny się znaleźć tworząć wątek znajdziesz w temacie "Pierwsze posty". Witaj na Forum AUDIO i przenoszę wątek do odpowiedniego działu. Pozdrawiam Tak jak pisałam, to będzie pierwszy gramofon, wykorzystywany amatorsko, ceny nie podałam bo totalnie się w tym nie orientuje. Czy za kwotę 1000-1200 jestem w stanie kupić coś co będzie ok? 10 godzin temu, tomek4446 napisał: Nim przejdziemy do sedna jedno pytanie. Co macie teraz w domu ze sprzętu grającego ? Pytam , bo gramofon sam nie zagra. Potrzebny jest wzmacniacz , no i jakieś kolumny też by były mile widziane Mając taki komplet informacji , było by łatwiej coś doradzić. Mamy soundbar Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, magdyburg napisał: Mamy soundbar Długo walczyłem ze sobą i rozmyślałem jak to delikatnie napisać Czy możesz podłączyć gramofon pod " belkę " , możesz o ile ma wejście analogowe / RCA/, warto przed zakupem sprawdzić . Będziecie mieli dodatkowy widoczny kabel , piszę o tym bo niektóre Panie mają alergię na przewody Czy dźwiękowo ma to sens , nie ma. Ale jak to ma być spełnienie marzeń , to nie dyskutuje. Aby ograniczyć ilość urządzeń po drodze kupiłbym gramofon z wbudowanym już pre phono. Stawiałbym na coś takiego : https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/at-lp120x-czarny.html Napęd bezpośredni , więc odpada wymiana w przyszłości paska. Stroboskop , czyli kontrola nad obrotami , wbudowany przedwzmacniacz , podłączysz bezpośrednio pod soundbar. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu 51 minut temu, tomek4446 napisał: możesz o ile ma wejście analogowe / RCA/, warto przed zakupem sprawdzić (…) https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/at-lp120x-czarny.html Przepraszam bardzo, a to ten model nie ma Bluetooth? To trochę słabo. Czyli rozumiem, że trzeba słuchać kablem? Średniowiecze jak na winyl, nie uważasz? U mnie to już nawet czajnik łączy się z apką. @magdyburg - tutaj model z bezprzewodową transmisją - w przeciwieństwie do propozycji kolegi powyżej, który jak widać niepotrzebnie komplikuje sprawę jakimiś przewodami https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/audio-technica-at-lp120xbt-usb.html Odpisz, cytując
Rega Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu @lpomis Wojtek , nie zbijaj od razu Kolegi z tropu (średniowiecze😉) - może właśnie ma tolerancyjną żone, której nie będą przeszkadzały kable. Obie propozycje wydają się być ok na początek. A swoją drogą, co to za czajnik? 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu @lpomis Wojtek , jeszcze 13 minut temu Cię nawet lubiłem Moja propozycja była i tak już przesunięciem granicy mojego układu nerwowego, Twoja była by przeze mnie akceptowalna, po naprawdę wieloletnim treningu, a nie wiem ,czy wiek mi aż na taki progres pozwoli 10 minut temu, Rega napisał: A swoją drogą, co to za czajnik? Zapewne taki AT , tylko bez talerza Odpisz, cytując
Recommended Posts