Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@MMarekMasz rację, ale czytać mogę nie będąc  członkiem audio forum a pisać nie będę mógł.....przynajmniej nie będzie korciło żeby odp😉

Szczerze to do niczego mi to w życiu nie jest potrzebne, zabiera tylko czas, który mogę lepiej spożytkować. 

I proszę o pełną nazwę - Kudowa Zdrój 😀 To nie jakaś Kudowa, tylko uzdrowisko u podnuża Gór Stołowych🤣

Napisano
3 godziny temu, misiekx napisał:

Fajne to audio hobby 🍿🤡. Chyba  trzeba będzie się niedługo pożegnać. Tym razem na dobre 😜

Nie poddawaj się! Hobby fajne, może jeszcze pomożesz jakiejś zagubionej audio- duszy 😁. Kłótliwe audio-dusze pozostaw same sobie 😁

Napisano
49 minut temu, il Dottore napisał:

A co on może o tym wiedzieć?

Ty nie bądź taki do przodu, bo Cię z tyłu braknie 😉

Ja nie uważam 'parallel single-ended' za 'pure class A' - ponieważ, moim zdaniem, albo mamy pojedynczą Triodę, albo pojedynczy Tranzystor. 

Grok jest podobnego zdania 🤔

Ten projekt pochodzi z wczesnych wersji A21 (prawdopodobnie Mk1 lub Mk2, na podstawie ręcznego rysunku i komponentów jak BAX13 do biasu).

W nowszych wariantach jak A21SE (Special Edition), topologia ewoluowała – nadal SE, ale z modulacją źródła prądowego dla lepszej efektywności i niższych zniekształceń, co czyni ją "nieściśle single-ended".

Jednak Twój schemat to klasyczny, czysty SE bez takich modyfikacji. Jeśli to konkretna wersja (np. A21a lub SE), podaj więcej detali dla precyzyjniejszej analizy.

Wychodzi na to, że ten Twój stary Sugden był 'bardziej' 😁 

A21circuit.gif

1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Sugdeny, przynajmniej te A klasowe są SE - single ended.

Sugden A21SE Signature

Tak, że ten 🤔