DiBatonio Napisano Niedziela o 20:45 Napisano Niedziela o 20:45 Dnia 14.02.2026 o 19:18, Rega napisał: A kto Ci nabajał , że wymiana kondensatorów jest konieczna. A już zaraz wszystkich?. Dnia 14.02.2026 o 19:18, Rega napisał: mój sześćdziesiecioletni, lampowy Fisher, wymagał JEDYNIE wymiany kilku kondensatorów sprzęgających. To wszystko Otóż to. Zazwyczaj w wiekowych sprzętach zwłaszcza wzmacniaczach nie trzymają parametrów kondy elektrolityczne, najczęściej też przez wieloletnią ekspozycję na podwyższoną temperaturę otoczenia. Pewno, że wszystkich nie trzeba wymieniać, ale pomierzyć warto. 😉 Pzdr Odpisz, cytując
audiowit Napisano Niedziela o 20:55 Napisano Niedziela o 20:55 Nie wiem co masz na mysli ale my tu w PL w zlotowkach placimy. W Meksyku funty macie? Czy tak jak gorale na migracji w $ rozmawiacie ;). Baton, chcialbym żeby moje nowsze sprzety tak dobrze wytrzymaly probe czasu jak te stare. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 21:01 Napisano Niedziela o 21:01 5 minut temu, audiowit napisał: Baton, chcialbym żeby moje nowsze sprzety tak dobrze wytrzymaly probe czasu jak te stare. Domyślam się, tym bardziej, że Twoje stare sprzęty są wysokich lotów 😉 jak to pre Sonyacza. 👍 Odpisz, cytując
audiowit Napisano Niedziela o 21:14 Napisano Niedziela o 21:14 Co nie zaszkodzi i tak wyslac go na serwis. Pan Adam się ucieszy. Bedzie mogl sobie znow trochę pogadać ;). 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 21:54 Napisano Niedziela o 21:54 (edytowany) 40 minut temu, audiowit napisał: Co nie zaszkodzi i tak wyslac go na serwis. Pan Adam się ucieszy. Bedzie mogl sobie znow trochę pogadać ;). Pan Adam ? 🤔 A to serwisant jakiś ? 😁😁😁 Edytowano Niedziela o 21:55 przez DiBatonio Odpisz, cytując
audiowit Napisano Poniedziałek o 11:01 Napisano Poniedziałek o 11:01 Tak. Już oswojony Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Najlepiej mieć takiego oswojonego. I nawet za serwis zapłacić mu więcej niż potrzeba. Przynajmniej ,,serwisant prawdę ci powie'' Bez wróżenia. A , że czasem trzeba trochę poczekać, no cóż, dobrzy fachowcy są zarobieni. I mają też swoje życie i swoje rodziny. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts