Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, Rega napisał:

Bo pół wieku różnicy:). Musi się świecić. Porównaj Twój wygląd i mój = młody, postawny facet i stary grzyb🤣

Lubię stare grzyby szczególnie ususzone :D ja żem postawny, Witek światkiem nie ogolony, siwa broda łeb łysy, nadwaga no piekny i młody eheheh

Napisano

BuWszystko można owinąć legendą.

Każdy ma swój wzur brzmienia 

Dobre 10 , a może 15 lat temu miałem modyfikowany przez kolegę z audiostereo.pl ,  @Indyk9  - Yaqin ML 100  oraz Studio 16 Hz  Aries Reference (13 i14 )

Dla fanu przyjechał kolega z Warszawy z Leben 300  ( może 360 ? ). Po powrocie do domu ( 4-5 godzin ) wystawi Leben-a na sprzedaż:)

Napisano (edytowany)
11 minut temu, maciek72 napisał:

11 minut temu, maciek72 napisał:

No nie zgodził bym się czy można wszystko nazwać legendą. Yaqin mimo, że jak piszesz wykosił Lebena kompletnie nie jest owiany  legendą. Leben ma łatkę lampy kultowej mimo swoich wad. Nie zagra ze wszystkim, nie zagra wszystkim :) ale ma swoje 5 minut od wielu wielu lat.

Edytowano przez Wing0
Napisano (edytowany)
17 minut temu, maciek72 napisał:

Dobre 10 , a może 15 lat temu miałem modyfikowany przez kolegę z audiostereo.pl ,  @Indyk9  - Yaqin ML 100  oraz Studio 16 Hz  Aries Reference (13 i14 )

Dla fanu przyjechał kolega z Warszawy z Leben 300  ( może 360 ? ). Po powrocie do domu ( 4-5 godzin ) wystawi Leben-a na sprzedaż:)

No i dobrze, ze sprzedal Lebena. To sprzęt nie dla idiotow. Kto laczy Lebena 300 z Ariesami Reference.

A swoja drogą, to pokaz Maciek Yaqina ml100 bo nie widzialem....

Edytowano przez audiowit
Napisano
46 minut temu, Wing0 napisał:

Roman nie ma czego, Dynaco, Fischer, Eico czy właśnie Leben uważam ze to bardzo podobna klasa pewnie o deko innym dźwięku, ale żaden wstydzić sie nie może.  Leben sie ładniej świeci jak na odpuście:D

20260311_192231.jpg

Bedę tu bronil Lebena. Do odpustu tu dluga droga. Wykonanie w/g starej japonskiej szkoły. Materialy pierwsza klasa. Maly ale zaskakujaco ciezki. Przy Dynaco st35 to gigant.

No i jest chyba jakis powod dla ktorego 300 tak dobrze trzyma cenę jako uzywka...

Michał i jak Soniacz? 

Mozna za grosze kupić fajny sprzet?

Napisano
6 minut temu, audiowit napisał:

Michał i jak Soniacz? 

Mozna za grosze kupić fajny sprzet?

A szkoda pisać Witek ;). Kto ma odwagę i trochę oleju w głowie ten korzysta z rad, kto  gówno wie, ale nosek ma zadarty to kupuje Yamaszki. 

2 minuty temu, Rega napisał:

Ile waży?

10 kg.

Napisano

A co? Znów ten nieudacznik dogaduje? Zignoruj go jak ja i bedziesz mial spokoj. 

7 minut temu, Rega napisał:

Ile waży?

Michal napisal, ze 10kg. Jak na moje oko to to ciezsze 10kg ;). Czyli nawet mój cd jest od niego ciezszy? :)))

Napisano
6 minut temu, audiowit napisał:

Michal napisal, ze 10kg. Jak na moje oko to to ciezsze 10kg ;). Czyli nawet mój cd jest od niego ciezszy? :)))

No ale waży deko nie ma co przy tej wielkości to faktycznie mozna sie deczko zdziwić. Choć jak Luxa na dolną półkę przestawiam to już trzeba na plecki zwracać uwagę.... 

Napisano

No nie, dla mnie podstawą jednak jest odpowiedni dobor wzmacniacza do kolumn.

Siłą Lebena jest to, ze jego sie po prostu dobrze slucha. Tu nic nie jest spartolone, a jednoczesnie nie jest to wyczynowy sprzet. Wzmacniacz dla melomana ;)

Napisano
32 minuty temu, Wing0 napisał:

Napisał bym, że jak twoja stara, ale pewnie zaraz donosik poleci, co Pati ? 

Jak to leciało? 

Resortowe Dzieci mają żal, że ktoś im Pewexy skradł...?

24 minuty temu, audiowit napisał:

A co? Znów ten nieudacznik dogaduje?

10 minut temu, audiowit napisał:

Siłą Lebena jest to, ze jego sie po prostu dobrze slucha. Tu nic nie jest spartolone, a jednoczesnie nie jest to wyczynowy sprzet. Wzmacniacz dla melomana ;)

A kto powiedział, że Pacuła to meloman, a nie audiofil?

https://www.highfidelity.pl/@szukaj-Leben