mejson Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Może dziwne pytanie, ale po przekroczeniu pewnej liczby płyt pewnie zadawał go sobie niejeden z was? Dopóki mieściły mi się w szafie, nie miałem problemu, dokupowałem tylko kolejne stojaczki.Jednak po jakimś czasie zona powiedziała STOP dalszej ekspansji na półkach i zacząłem tworzyć plan B.Przenoszenie mniej słuchanych do mniej dostępnych miejsc okazało sie bez sensu, bo akurat wtedy nabrałem ochoty do ich posłuchania.W akcie desperacji pozostawiłem najukochańsze w pudełkach, a te mniej lubiane i kopie umieściłem razem z książeczkami w segregatorach.Na razie działa... A wy ile regałów zajmujecie na swoje płyty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 u mnie sporo... ale sa dwie pólki na wysokosci 40cm i 70cm na dlugosci polowy sciany:)kurz brud i muzyka;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanarek1972 Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 U mnie właśnie zbliża się czas realizacji planu B. Na następną płytę nie będę miał już miejsca... a właśnie złożyłem zamówienie w Merlinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 Dwie pełne szafy /kredensy/ ok. 9 półek.Jedna to była kiedyś biblioteczka /teraz książki trzymam na poddaszu mam tam specjalne regałyi odpowiedni nastrój do czytania/ a druga szafka były barek ,używki przegrały z kultutą tzw. wysoką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 18 lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Cytat Dwie pełne szafy /kredensy/ ok. 9 półek.Jedna to była kiedyś biblioteczka /teraz książki trzymam na poddaszu mam tam specjalne regałyi odpowiedni nastrój do czytania/ a druga szafka były barek ,używki przegrały z kultutą tzw. wysoką. Barek! To jest to - faktycznie prawie nie używam ostatnio. A trochę płyt się zmieści... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 lipca 2007 Widze ze macie tego troche. U mnie jest pelna tylko jedna polka i mam tylko cos ponad 200 plytek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 30 lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 lipca 2007 Płytki CD trzymam w specjalnej szufladzie, część na półce, a te najcenniejsze w sejfie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 30 lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 lipca 2007 Byłem niedawno za granicą i przywiozłem sobie ok. 30 CD-ków i pare winyli a jako,żewcześniej miałem ze 20 kilka CD,które nie miesciły sie już na pólkach tak,ze dla mnietemat zrobił się aktualny. Powstała potrzeba rozgladnięcia się za jakąś nowa półką.Luknąłem na Allegro i na stronkę Ikei i znalazłem parę ciekawych rzeczy niekonieczniepasujących do mojego pokoju ale w najlbliższym czasie trzeba coś zakupić i zainstalować.O wynikach ponformuję niebawem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filozofikus Napisano 7 listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 listopada 2007 Ja zastosowałem trochę inne rozwiązanie.Otóż przekonałem się, że nigdy nie starczy mi czasu, aby posłuchać wszystkiego, co udało się mi zgromadzić. Są krążki, do których sięgam może raz w roku. Ich przechowywanie nie ma więc większego sensu, zważywszy na fakt, iż ciągle pojawia się na rynku coś nowego, ciekawszego. Co jakiś czas przeprowadzam więc mały remanent i sprzedaję używane krążki (zgrywając z nich ewentualnie pojedyncze utwory. Dzięki takiemu działaniu mam już część funduszy na nowe zakupy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezeho Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 właśnie zamówiłem na allegro nowe półki, koszt taki sam jakbym sam robił. Żona zajmuje mi miejsce książkami i nie mam gdzie ich trzymać, a coś konkretnego na stercie płyt znaleść graniczy obecnie z cudem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 prezeho, moglbys podac link do aukcji, szukam wlasnie polki na CDFilozofikus, masz moze teraz jakies plytki na sprzedaz ? jesli tak przeslij mailem spis. W ikei zainteresowal mnie ten model polki:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/87305207cena od 80zl (180CD) do 120 zl w zalznosci od uzytej okleinypozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 U mnie koło setki w stojaku, zawsze z 10-20 koło wieży, w innym pokoju tak ze 100 w regale na wierzchu a reszta w kilku kartonach jeden na drugim. Opisane literami "od... do...". Żona jakoś się przyzwyczaiła, stosik pudeł nie zajmuje zbyt wiele miejsca i mam w miarę szybki dostęp do każdej - i lekką gimnastykę Natomiast z winylami jest tragicznie - upchnięte wysoko w szafie, takie jest życie.Pozdrawiam i życzę wszystkim znalezienia czwartego wymiaru do przechowywania pod ręką wszystkich swoich płyt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezeho Napisano 9 listopada 2007 Udostępnij Napisano 9 listopada 2007 Cytat prezeho, moglbys podac link do aukcji, szukam wlasnie polki na CDFilozofikus, masz moze teraz jakies plytki na sprzedaz ? jesli tak przeslij mailem spis. W ikei zainteresowal mnie ten model polki:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/87305207cena od 80zl (180CD) do 120 zl w zalznosci od uzytej okleinypozdrhybryd proszę:http://aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=3596840ja zamówiłem 4*70cm, koszt 18zł za sztukę + przesyłka 25, jeszcze nie dotarły, jak dotrą podzielę się wrażeniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 9 listopada 2007 Udostępnij Napisano 9 listopada 2007 Ja mam dosyć sporo płyt (około 600, stąd trzymam je gdzie popadnie). Brakuje już mi niestety miejsca na półkach, więc muszę ja jakos upychać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romekcz Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij Napisano 16 listopada 2007 Ja muszę sobie sprawić jakąś porządną półkę, bo już niedługo tak jak kolega Marek Niedźwiecki czy Piotr Kaczkowski będę musiał sobie robić ścieżki pomiędzy płytami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij Napisano 16 listopada 2007 Cytat Ja muszę sobie sprawić jakąś porządną półkę, bo już niedługo tak jak kolega Marek Niedźwiecki czy Piotr Kaczkowski będę musiał sobie robić ścieżki pomiędzy płytami. To taka kolekcja musi imponująco wyglądać Masz jakieś fotexy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsunami Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij Napisano 16 listopada 2007 Płyty CD trzymam w szafkach, przynajmniej tak się nie kurzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudiusz Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 ja też do niedawna miałem wielki bałagan w swoich płytach, ale przy okazji przeprowadzki do większego mieszkania zamówiłem sobie specjalne regały i teraz mam całą ścianę z płytami, wszystko da się od razu znaleźć, jest porządek, robi wrażenie (szczególnie na dziewczynach no i aż tak bardzo kosztowne nie było. Jak chcecie to wrzucę zdjęcia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 klaudiusz, caly czas jestem na etapie poszukiwania szafek, ktore mnie usatysfakcjonuja z checia obejrze Twoje regaly, no i oczywiscie kolekcje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Jakoś nie mogłem ścierpieć pustego miejsca nad szafką ze sprzętem, więc wybrałem się do ulubionego sklepu "nie dla idiotów" po coś na płyty CD i DVD. Wybór był spory, ale raczej w konstrukcjach wolnostojących, a potrzebowałem czegoś do powieszenia na ścianie. Tu jednak wybór ograniczył się dwóch konstrukcji regałowych na 72 cedeki i 36 DVD. Jako, że cena była dość niska, kupiłem obydwie. Przymocowałem je razem do większej płyty tekturowej i powiesiłem w wolnym miejscu nad szafką. Teraz jest już zdecydowanie lepiej i część płytek najczęściej odtwarzanych, jest w zasięgu ręki, blisko sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Jesli to nie sparawi problemu prosilbym kolegow by zamieszczali zdjecia "swoich sposobow" na przechowywanie CD. Na pewno urozmaici to watek. Poza tym to jestem wzrokowcem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 24 listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 listopada 2007 Wcześniej opisywana i zamocowana półeczka na kilka podręcznych płytek. Nie jest to szczyt elegancji, ale za to jest tanim i praktycznym rozwiązaniem, brakującego miejsca na umieszczenie kolekcji płyt. Jest to w pewnym sensie konstrukcja rozwojowa, gdyż jeszcze mogę dokupić taki sam zestaw i umieścić go powyżej tego regaliku. Jest też pełna akceptacja żony na taką rozbudowę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 listopada 2007 Też kupiłem kiedyś to "pudełko" na 72 CD i będę musiał wykorzystać Twój patenti tylna ściankę wzmocnić /podkleić/ dodatkowo sklejką albo cieńką płytą .Jak półka stała na komodzie to nie było problemu ale jak zawiesiłem na ścianie/mocowanie poprzez boczną ściankę/ i wypełniłem płytami to pod ich ciężarem"pudełko" lekko się odkształciło co utrudnia wkładanie i wyjmowanie CD-ków.Muszę pomyśleć nad innym rozwiązaniem na magazynowanie i przechowywaniepłyt CD i coś mi sie wydaje ,że "ofiarą" padną książki z mojej biblioteczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjk Napisano 3 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2007 Mam pionowy stojak (60 płyt?), poza tym pudełko na płytki z kolekcji gazety i malutki stojaczek poziomy na 10 płyt - artystyczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiulek Napisano 5 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2007 Póki co trzymam płyty na małym stojaczku, bo mam ich tylko kilkanaście, ale jak będę mieć więcje, to faktycznie zrobi się problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts