prezeho Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Oczywiście, że w nocy najlepiej się słucha, sąsiedzi nie rzucają garnkami, dzieci śpią, psy nie szczekają, kierowcy też zamykają samochody w garażach. Cisza, spokój, ukojenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Filozofikus, zapewniam Ciebie ze nie jest to odczucie subiektywne. Na pewnych systemach, szczegolnie budzetowych moze nie slychac tak ewidentnie roznic. W takim przypadku zgodze sie, ze moze to byc odczucie subiektywne. Jednak chyba nie zaprzeczysz, ze kondycja pradu ma wplyw na odtwarzana muzyke ? Prawda jest, ze wieczorami w sieci mamy po prostu mniej "smieci"/zaklocen generowanych przez urzadzenia.pozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 9 listopada 2007 Udostępnij Napisano 9 listopada 2007 Myślę, że decydujacy jest tu nastrój. Mi tez wieczorem słucha się lepiej muuzyki niż w dzień, gdyż najczęściej jestem zrelaksowany i potarfię bardziej wsłuchac się w muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1970 Napisano 2 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2007 Zgadzam sie z większością: rzeczywiście wieczorami muzyki słucha się najlepiej. Jak jest ciemno słuch zyskuje względem wzroku, wszystko i wszyscy wokół zaczynają układać się do odpoczynku, albo już śpią (niektórzy niestety przed głośno włączonym tv) i chociaż odczuwam już ciężar całego dnia, to z przyjemnością układam się w fotelu, zamykam oczy (!) i nasłuchuję. Taki sposób odbierania muzyki pozwala mi najczęściej na odkrywanie czegoś nowego w płycie, którą już wcześniej słuchałem wielokrotnie. I tak raz właśnie słuchałem "Final Cut" i w pewnym momencie usłyszałem motyw, który nie wiem do dziś czy rzeczywiście usłyszałem czy mi się zdawało, bo niestety nie mogę go usłyszeć ponownie. I to chyba była ta jedna niepowtarzalna chwila. Więc nie każdy czas jest odpowiedni na każdą muzykę.... Tak to widzę!pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 3 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2007 Cytat Taki sposób odbierania muzyki pozwala mi najczęściej na odkrywanie czegoś nowego w płycie, którą już wcześniej słuchałem wielokrotnie. I tak raz właśnie słuchałem "Final Cut" i w pewnym momencie usłyszałem motyw, który nie wiem do dziś czy rzeczywiście usłyszałem czy mi się zdawało, bo niestety nie mogę go usłyszeć ponownie. I to chyba była ta jedna niepowtarzalna chwila. Też w ten sposób odkrywam nowe dźwięki.Ostatnio musiałem ... wyjąć baterie z budzika, bo tykanie zagłuszało mi muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiulek Napisano 5 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2007 Ja słucham muzyki z mężem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 13 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2007 Wieczorem zdecydowanie lepiej mi się słucha muzyki. Jest taki lepszy klimat i nastrój. Ale jak jestem z dziewczyną, to jakoś jeszcze inaczej odbieram dochodzące z głośników dźwięki. Coś jakby mi rozpraszało moją uwage. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebse Napisano 30 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2007 Wieczór i noc to są najlepsze dla mnie pory do słuchania muzyki. Może to zmęczenia po pracowitym dniu powoduje, że lepiej odbieram wtedy muzykę. Wygodny fotel i mrok, jest znakomitym klimatem do delektowania się niuansami zawartymi w muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 30 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2007 To i ja nie napiszę nic odkrywczego. Również wolę słuchać muzyki wieczorem lub nocą z przyczyn, o których wyżej wspomniano.Misiuleka ja słucham muzyki z żoną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 1 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2008 Oj zagrało Ten nocy lepiej!Jedyna noc w roku, gdy trzepanie głośników nie jest rzeczą naganną a nawet mile widzianą. Przyznam się szczerze, że rzadko odkręcam tak głośno swój wzmacniacz, ale zdał egzamin - głośno, potężnie, ale jednocześnie czysto.Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich audiolubów! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenishiwata Napisano 2 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2008 Bezwzględnie i absolutnie trzeba słuchać samemu, muzyka w towarzystwie nie sprawdzi się bo nie ma możliwości skupienia się na muzyce. Najlepiej to robić wieczorem bo wtedy z wielu powodów odbiór muzyki jest lepszy: najważniejsze to cisza oraz wyciszenie się osoby słuchającej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszf Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 Najlepiej jest słuchać muzyki wieczorami, bo wtedy po pierwsze jest trochę czasu na spokojne słuchanie, po za tym mniej hałasu dochodzi z zewnątrz czyli lepiej bo bez zakłóceń brzmi nasza muzyka. Ponadto w wieczornym a szczególnie nocnym słuchaniu jest jakąś "magia". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fonomeat Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 ja się podłączę i powiem że w towarzystwie słuchać się nie da. A jak się przypadkiem wsłucham to mi towarzystwo robi wymówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 8 lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 lutego 2008 Jak większość z nas słucham wieczorem ,dlaczego?To już powiedzieli koledzy.Raczej sam, bo słuchanie muzyki,takie po naszemu,z wyławianiem dźwięków, wymaga skupienia.Wzrok trzeba wyłączyć.Często gaszę światło.Niestety czasem kończy się tak że szczególnie przy spokojnej muzyce po prostu przysnę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 12 lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 lutego 2008 Cytat Niestety czasem kończy się tak że szczególnie przy spokojnej muzyce po prostu przysnę. Niestety - mnie zdarza się to niezależnie od rodzaju muzyki - nawet przy ostrym rocku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczeń54 Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 ...Podzielam zdanie kolegów.......zdecydowanie wieczorem........na zewnątrz cicho..coraz mniej zakłóceń...może jakiś pies czasem.......choć przy słuchaniu...płyty "DINGO"....szczekanie w tle daje większą przestrzeń..i urok..? / odczucie subiektywne /.. tak, oczy można wyłączyć .... nie są potrzebne.....druga osoba raczej też nie.....choć znam takie pary...słuchające razem..../ wyjątki tworzą regułę .../....zapuszczam płytę....wyłączam światło...siadam w fotelu .......jeszcze przed pierwszymi dźwiękami, które popłyną w przestrzeń....ciemną pokoju........zależnie od nastroju.....Chopin, Mails,.....Czajkowski.........miłego nocnego...słuchania......życzęuczeń54 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 18 lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 lutego 2008 Cytat ...Podzielam zdanie kolegów.... Cieszę się Klawisz z kropka się zaciął? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts