frico Napisano 8 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2007 Czy można dziś kupując amplituner wybrać taki, który dobrze sprawdzi się z odtwarzaczami Blu-Ray? Jeszcze teraz nie chcę BD (za drogie), ale za rok, dwa nie chciałbym wymieniać amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 8 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2007 Amplituner taki sam jak dotychczas ,może być lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 8 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2007 Cytat ale za rok, dwa nie chciałbym wymieniać amplitunera. Trudne pytanie choćby ze względu na to że co roku jest wymiana modeli amplitunerów. Ale trzeb coś wymyśleć na teraz czyli najpierw ideał:1. Jakiś AV mający na pokładzie nowe dekodery Dolby Digital i DTS, i do tego HDMI1.3. Fajnie jakby miał jeszcze iLinka. Wizję w tym momencie pomijam.2. Obniżamy loty. Amplituner koniecznie w wejściem HDMI. Musi przez to wejście przyjmować wielokanałowe PMC.3. Lub robisz założenie że kupisz odtwarzacz BluRay z kompletem dekoderów i analogowym wyjściem wielokanałowym i wówczas się nie stresujesz niczym tylko wybierasz najlepiej grający amplituner z analogowym wejściem wielokanałowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magiel_operator Napisano 9 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2007 Nie zgadzam się z powyższymy, na Blu-Ray będą powszechnie używane formaty dźwiękowe HD i jeśli amplituner ma być przyszłościowy musi je obsługiwać, robi to np. nowy Denon AVR4308. Wielokanałowe PCM przez HDMI nie wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonFelippe Napisano 20 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2007 Witam,Myślę, że warto zastanowić się nad nową ofertą amplitunerów Onkyo:http://www.eic.com.pl/pokaz/news/id/1017Szczególnie TX-SR605E jako zdobywca nagrody EISA jest godny zainteresowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk Napisano 21 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2007 Ma DTS HD i Dolby TrueHD, więc się nada - formalnie, problem tylko w tym, że dźwiękowo Onkyo to od zawsze dramat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2007 Ja od ponad 9 lat mam amplituner Onkyo 989 i wydaje mi się ,że większość forumowiczówz tego Forum ze swoimi amplitunerami KD /nawet nowymi/ nie ma do niego startu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araqo Napisano 22 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2007 989, tak i zarzucona przez Onkyo linia Integra, to wyjątki - nieliczne - my tu mówimy raczej o wszelkiej maści chłamie wielokanałowym za 2000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norek Napisano 28 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2007 a jakiego masz blureya? ile nosniki kosztuja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts