spinacz #1 Napisano 14 marca 2010 Witam, mam pytanie dotyczące rotela Ra 01 albo 02. Ponieważ wyczytałem różne opinie. Nie jestem pewien czy moc 40w na kanał jest w stanie udźwignąć jakieś mocne podłogówki. Co wy o tym sądzicie, czy te wzmacniacze nie są stworzone bardziej w stronę monitorów? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adamc #2 Napisano 14 marca 2010 Nie będzie miał najmniejszego problemu z napędzeniem podłogówek - mam 04 i spokojnie napędza 110 W Elac FS 68.Rotel podaje moc z pewną oszczędnością - zwykle laboratorium wykazuje nieco więcej niż opis w instrukcji. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belfer54 #3 Napisano 14 marca 2010 Potwierdzam opinię Kolegi Adamc. Miałem przez ok. 4 lata wzmacniacz Rotel RA02 i bez problemu napędzał podłogówki, m.in. KEF, Audio Academy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spinacz #4 Napisano 14 marca 2010 http://www.allegro.pl/item955350128_cambri...500_gratis.htmlKoledzy a czy może nie wiecie, czy ten zestaw dźwignie jakieś dobre podłogówki ? Szczerze mówiąc wolałbym wydać mniej na klocki a przyinwestować w dobre kolumny a z czasem wymienić na nowszego ROTELA Z góry dzięki za odpowiedź. Pzdr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zukzukzuk #5 Napisano 14 marca 2010 Spoko! To kolejny maluch z wielkim sercem do walki:) Lecz jak ma "dźwigać" dowolne paczki - to polecam starszą kombinacje pre+power zamiast nowego Rotela... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spinacz #6 Napisano 15 marca 2010 Kolego czyli co byś proponował do porządnych kolumn za nieduże pieniądze? Powiedzmy 1000-1500zł mówię o wzmacniaczu plus cd . Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spinacz #7 Napisano 16 marca 2010 Witam, przeglądam strony allegro i ostatnio napotkałem takie wzmacniacze. Kosztują one trochę grosza i narodziło się we mnie pytanie czy jakość ma się do ceny. Co one potrafią zaoferować oprócz fajnego wyglądu ?http://www.allegro.pl/item959884887_rotel_ra_1312.htmlhttp://www.allegro.pl/item960459265_rotel_...wzmacniacz.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #8 Napisano 16 marca 2010 Zacne wzmacniacze z dobrych roczników .Lecz niestety jak wina nie stają się coraz lepsze. :smile:Na pewno ładnie zagrają lecz dobrze by było przed kupnem podjechać do sprzedawcy ,posłuchać ,sprawdzić wszystkie potencjometry i przełączniki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wpjtek76 #9 Napisano 16 marca 2010 Ciekawie sie prezentuja:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spinacz #10 Napisano 17 marca 2010 Witam, jak wyżej w temacie, właśnie zakupiłem takie klocki i szukałbym kolumn podłogowych do ok 20m2 trójkątnego pokoju, z nastawieniem na czystość i i ładny głęboki bas. Muzyka przeróżna, ale lubię hh. Cena ok 2kzł mogą być używane oraz nowe, fajnie byłoby gdybyście mi coś doradzili fajnego, może allegro ? Byłbym bardzo wdzięczny, Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #11 Napisano 17 marca 2010 SpinaczNie twórz wciąż nowych postów na podobny temat, to nie jest potrzebne!!!Połączyłem Twoje 3 wątki w jeden, bo krążą wokół tego samego, oraz usunąłem wątek z pytaniem o zestaw Camabridge Audio skoro już się o to pytałeś w innym wątku - robisz tylko więsze zamieszanie Co do kolumn podłogowych - choćby Acoustic Energy 3, bo ładnie się to zgrywa z Rotelem. Poza tym możesz próbować coś z B&W...Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach