spinacz Napisano 14 marca 2010 Udostępnij Napisano 14 marca 2010 Witam, mam pytanie dotyczące rotela Ra 01 albo 02. Ponieważ wyczytałem różne opinie. Nie jestem pewien czy moc 40w na kanał jest w stanie udźwignąć jakieś mocne podłogówki. Co wy o tym sądzicie, czy te wzmacniacze nie są stworzone bardziej w stronę monitorów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 marca 2010 Udostępnij Napisano 14 marca 2010 Nie będzie miał najmniejszego problemu z napędzeniem podłogówek - mam 04 i spokojnie napędza 110 W Elac FS 68.Rotel podaje moc z pewną oszczędnością - zwykle laboratorium wykazuje nieco więcej niż opis w instrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 marca 2010 Udostępnij Napisano 14 marca 2010 Potwierdzam opinię Kolegi Adamc. Miałem przez ok. 4 lata wzmacniacz Rotel RA02 i bez problemu napędzał podłogówki, m.in. KEF, Audio Academy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz Napisano 14 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2010 http://www.allegro.pl/item955350128_cambri...500_gratis.htmlKoledzy a czy może nie wiecie, czy ten zestaw dźwignie jakieś dobre podłogówki ? Szczerze mówiąc wolałbym wydać mniej na klocki a przyinwestować w dobre kolumny a z czasem wymienić na nowszego ROTELA Z góry dzięki za odpowiedź. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 14 marca 2010 Udostępnij Napisano 14 marca 2010 Spoko! To kolejny maluch z wielkim sercem do walki:) Lecz jak ma "dźwigać" dowolne paczki - to polecam starszą kombinacje pre+power zamiast nowego Rotela... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz Napisano 15 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2010 Kolego czyli co byś proponował do porządnych kolumn za nieduże pieniądze? Powiedzmy 1000-1500zł mówię o wzmacniaczu plus cd . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz Napisano 16 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2010 Witam, przeglądam strony allegro i ostatnio napotkałem takie wzmacniacze. Kosztują one trochę grosza i narodziło się we mnie pytanie czy jakość ma się do ceny. Co one potrafią zaoferować oprócz fajnego wyglądu ?http://www.allegro.pl/item959884887_rotel_ra_1312.htmlhttp://www.allegro.pl/item960459265_rotel_...wzmacniacz.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 marca 2010 Udostępnij Napisano 16 marca 2010 Zacne wzmacniacze z dobrych roczników .Lecz niestety jak wina nie stają się coraz lepsze. :smile:Na pewno ładnie zagrają lecz dobrze by było przed kupnem podjechać do sprzedawcy ,posłuchać ,sprawdzić wszystkie potencjometry i przełączniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 16 marca 2010 Udostępnij Napisano 16 marca 2010 Ciekawie sie prezentuja:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz Napisano 17 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2010 Witam, jak wyżej w temacie, właśnie zakupiłem takie klocki i szukałbym kolumn podłogowych do ok 20m2 trójkątnego pokoju, z nastawieniem na czystość i i ładny głęboki bas. Muzyka przeróżna, ale lubię hh. Cena ok 2kzł mogą być używane oraz nowe, fajnie byłoby gdybyście mi coś doradzili fajnego, może allegro ? Byłbym bardzo wdzięczny, Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 marca 2010 Udostępnij Napisano 17 marca 2010 SpinaczNie twórz wciąż nowych postów na podobny temat, to nie jest potrzebne!!!Połączyłem Twoje 3 wątki w jeden, bo krążą wokół tego samego, oraz usunąłem wątek z pytaniem o zestaw Camabridge Audio skoro już się o to pytałeś w innym wątku - robisz tylko więsze zamieszanie Co do kolumn podłogowych - choćby Acoustic Energy 3, bo ładnie się to zgrywa z Rotelem. Poza tym możesz próbować coś z B&W...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts