RoRo Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 No ale przynajmniej w listopadzie co niektórzy pojawiają się na AS w trzech hotelach Wwy... Więc nawet bez kamerki wideo można zobaczyć ich twarze.Czyli wszystkie formy kontaktu nam się trafiają Jak we wszystkim - trzeba zachowć umiar... U mnie często zegar bije za szybko w trakcie pobytów na Forum (bywało kilkadziesiąt postów ze spamem do usunięcia). Dobrze, że udało się zwalczyć spam - Spine przysiadl mocno nad tym na początku tygodnia i są efekty. Mam nadzieję, że Marka limit jest dość elastyczny Pozdrawiam PS. Powtórzę się na wszelki wypadek: jak ktoś z Was będzie miał luźny (tzn. wolny) zawias do pokrywy gramofonu to się polecam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 To mnie RoRO zaskoczyłeś .To będzie ciekawe porównanie.Jakbyś kiedyś namówił do tego samego Marka !? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 Zdublowaniem wkładek z igłami? Czy "cudownym rozmnożeniem" mocowania do wkładek (czyli gramofonami)? Cóż - moje wkładki i igły są chyba ciut tańsze niż Marka Poza tym koszyczki mogą się różnić i pytanie, jak z ustawieniem tego wszystkiego - w końcu jest trochę regulacji...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 Trochę będzie zabawy.Oby tylko był czas .Z tym najczęściej najtrudniej.Ja ostatnio chciałem wypożyczyć CD Audioneta do testów.Niestety usłyszałem zdecydowane nie szkoda.A chciałbym wiedzieć czy warto do niego dążyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 października 2010 Udostępnij Napisano 8 października 2010 Cytat poszukuje wzmacniacza i nie mam wiekszych preferencji jak na razie, czy mialby to byc tranzystor czy lampa, zaczalem od przegladania oferty budzetowych tranzystorow odwiedzilem jak na razie jeden sklep zeby przejrzec oferte i sprzedawca zaproponowal mi miedzy tranzystorami jeden lampowy, niestety nie kojarze marki i modelu, mozliwe ze chodzilo o slowackiego Canora. Z tego co pamietam mialo to byc 2x40W w cenie ok. 650 euro... Nie interesowałem się słowackimi lampami...W tej cenie można np. popatrzeć na lampowe integry Fatman- poniżej masz link do modelu iTube 252 za 3590zł (ze stacją dokującą do iPoda), dostępnego m.in. w warszawskim sklepie AudioForte http://allegro.pl/fatman-itube-252-wzmacni...1233151040.htmlNie wiem, co możesz znaleźć u siebie w Hiszpanii w najbliższej okolicy - Ayon, Cayin, Jolida, Music Angel, Xindak, Yaqin ... może jakaś hybryda Magnata by się zmieścić w tysiącu euro.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugimarcin Napisano 20 listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 listopada 2010 Jestem po wizycie w sklepie i okazalo sie, ze chodzilo o Yarlanda.Posluchalem dwoch wzmacniaczy tej firmy z ich kolumnami Crafty Beluga, jeden to taki sam zestaw jaki zagoscil na AS2009, czyli mala lampka 2x10W, drugi to model KT88 ktory juz znika z oferty i wymyka sie z zalozonego buzetu.Gralo bardzo fajnie, ale dalo sie odczuc ograniczenia jednego szerokopasmowca na obu krancach pasma, do tego niezbedne bylyby kolumny o wysokiej efektywnosci (Beluga 95dB) i tu zaczynaja sie schody.Sprobuje jeszcze zlokalizowac Fatmana i reszte ktora proponujesz, a jak sie nie uda to bedzie tranzystor, najprawdopodobniej Audio Analogue. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 listopada 2010 Od paru dni testuję nowe lampy mocy 2A3 Sovtek ,podobno lepsze do ostrego łupania od używanym przeze mnie dotychczas Szangungów /czy jak to się pisze / takich podróbek klasycznej Sophii ,ponoć produkowane w tej samej fabryce na nocnej zmianie Wczoraj na lajtowym jazzie w wykonaniu George Bensona to jeszcze jakoś to było ,ale dzisiaj jak zapodałem Comę "Pierwsze wyjście z mroku" ,nowe remastery King Crimson i Black Sabbath to niestety kicha.Dochodzę do wniosku ,że nie ma lamp dobrych do tego czy innego gatunku muzycznego ,są lampy albo dobre albo..... słabe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 26 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2010 FonoJa od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu wzmacniacza Leben CS300X. Aktualnie są tam włożone Sovteki EL84. Znajomy powiedział, abym dał im czas wygrzać się. Miałem początkowo, powiedzmy lekki dyskomfort. Po kilku godzinach słuchania sytuacja nieznacznie się zmieniła. Czyli coś w tym jest.Pewnie i tak za jakiś czas przejdę na Mullardy, ale puki co, to jeszcze pokatuję Sovteki.Wygrzej może dłużej te Sovteki. Niestety tak to już z nimi podobno jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 listopada 2010 Dam im jeszcze szansę ,miałem je nowe wyjęte prosto z pudełek ,graja już ponad 100 godzin ale może to jeszcze za mało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 26 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2010 Daj im szansę. Choć 100 godzin to już moim zdaniem wystarczająca dawka. Może w Twoim systemie nie sprawdzają się.Ci którzy mieli do czynienia z Lebenem również uważają, że Sovteki grają zdecydowanie gorzej niż np. Mullardy. Może coś w tym jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Dla mnie w muzyce najważniejsza jest muzyka chociaż forma "podania" wpływa na końcowy odbiór Dam tym bańką jeszcze trochę czasu ,przymierzam się co prawda już do innych ale minie jeszcze trochę czasu zanim do mnie dotrą.Zauważalna różnica brzmienia w porównaniu do poprzedniej konfiguracji lampowej to gorsza barwa , "sekcja rytmiczna" jest trochę osunięta na "dalszy plan".Ale pożyjemy zobaczymy ......... usłyszymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 1 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2010 FonoCzy Twój Dubiel ma auto bias. Pytam tak z ciekawości. Napisz, czy coś się zmieniło, czy raczej Sovteki idą do kosza.Czy stosowałeś może pierścienie na lampy. Kiedyś przymierzałem się do tego, gdy stacjonowały u mnie monobloki Phast i później Lorelei. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 2 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2010 Na lampach sterujących mam japońskie pierścienie ,wzmacniacze Dubiela nie posiadają auto biasu ani nawet możliwości regulacji z zewnątrz.Konstruktor twierdzi ,że to dodatkowe elementy w torze "pogarszające brzmienie" , z jego wieloletniego doświadczenia wynika ,że takieregulatory pobudzają użytkowników do zbyt częstych regulacji ,co przekłada się niestety na żywotność lamp Mam to szczęście ,że mieszkam niedaleko Konstruktora ,wpadam więc czasem ze wzmakiem na różne "abgrejdy" a to jakieś nowe ciekawe lampysterujące a to kondensatory miedziane a to jakieś coś tam "papierowe olejowe" Jestem mimowolnie czymś w rodzaju beta-testera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2010 Oj bo zacznę Ci zazdrościć. Lebena to ja za bardzo nie mam gdzie poddawać przeglądom i tuningowi. Chyba, że podskoczę do skośnookich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2010 Cytat ...wzmacniacze Dubiela nie posiadają auto biasu ani nawet możliwości regulacji z zewnątrz.Konstruktor twierdzi ,że to dodatkowe elementy w torze "pogarszające brzmienie" , z jego wieloletniego doświadczenia wynika ,że takieregulatory pobudzają użytkowników do zbyt częstych regulacji ,co przekłada się niestety na żywotność lamp Hmmm - teoretycznie "auto bias" miał poprawiać żywotność lamp i ułatwiać granie na optymalnych ustawieniach...Jakoś się nie widzę, bym co kwartał czy nawet (tzn. tylko) dwa razy w roku brał sprzęcior w łapki i jechał do "znachora" O masie końcówek nie wspomnę Marek, ze skośnookimi coraz więcej problemów - stadion coraz wyższy rośnie , a handlarze gdzieś się ulatniają Pozdrawiam - jako "bezautobiasowiec" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2010 Romanna szczęście Leben jest japoński.A nawiasem mówiąc "pogonienie" ze stadionu różnej maści wietnamczyków, koreańczyków, jest zbawienne dla mieszkańców okolic stadionu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2010 Wiem o tym (zarówno o "maściach" skośnookich, jak i o miejscu produkcji Twojej lampy), ale do Tokio trochę daleko A czystki stadionowe są przydatne nie tylko wokół stadionów, ale i na murawie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 3 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2010 No nie wiem co to za wzmacniacze ,które trzeba tak często regulować Przed upływem rocznej gwarancji ,użytkownik ma jeszcze "darmową regulację" ale Pan Dubiel twierdzi,że trafiały do niego ,jego wzmacniacze,po 2-3 latach w których nie trzeba było nic ustawiać ,ew. wymagały kosmetycznych zabiegów .Lampy jak to lampy zużywają się ,użytkownik eksploatujący nawet intensywnie swoje urządzenie nie jest w stanie stwierdzić nausznie "degradacji brzmienia" .Co innego gdy zużyje się lub padnie lampa ,wtedy trzeba ustawiać ,ja akurat miałem taki przypadek ,lampy 2A3 są bardzo "delikatne" ,mojatrochę "świergoliła" co nie jest w tego typu lampach powodem reklamacji /niestety te typy tak mają , nie można tego stwierdzić nawetw pomiarach/ ale Konstruktor wymienił mi parkę w ramach gwarancji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 24 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2010 Wam Wszystkim drodzy Towarzysze audiofilskiej przygody- wszelkiej pomyślności, ciepła, miłości i radości z narodzenie Pana!!!A hobbystycznie ... znalezienia celu, powolnego do niego docierania i satysfakcji z jego osiągnięcia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2010 Cytat A hobbystycznie ... znalezienia celu, powolnego do niego docierania i satysfakcji z jego osiągnięcia! Bartek!A czemu "powolnego" ?Ja chcę szybko, tanio i bezboleśnie - choć wiem, że tak to tylko w Erze Jak to fajnie i przyjemnie: na wigilijnym stole świeczki, na choince lampki, na stoliku lampy, a z kolumn kolędy i radosny nastrój wokoło! Czego wszystkim życzę (zarówno nastroju, chęci do słuchania jak i lamp odpowiednich do Waszych wymagań). Co prawda dopiero teraz dotarłem do domu, więc jeszcze powyższe stwierdzenie nie miało miejsca - ale już za parę godzin stanie się światło!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts