Redakcja AUDIO Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2010 Mój kolega na przykład preferuje wielką moc decybeli i ryki długowłosych wokalistów okraszone agresywnym waleniem w bębny i szarpaniem strun gitarowych. To jak bomba atomowa spuszczona na sam środek sypialni. Jeśli o mnie chodzi ani za dnia, ani w nocy Zasypiam najczęściej w ciszy, a to tylko dlatego, że... zasypiam od razu, jak przyłożę głowę do poduszki. Tło muzyczne zatem raczej mi niepotrzebne. Kiedyś słuchałam radia jazz. A Wy? Przy jakich dźwiękach zasypia Wam się najlepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2010 Przy muzyce nawet cichej nie potrafię zasnąć ,najlepsze jest słuchowisko w Radio /chyba tylko w Polsce spotykane/ oraz niezawodny TV.Program przyrodniczy z głosem Pani Czubówny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2010 Przestałem słuchać muzyki do poduszki (choć swojego czasu prawie że nie potrafiłem zasnąć bez muzyki).Jednym z banalnych powodów był rozkład wieży w sypialni... Tytuły z hipno-listy:1. Brian Eno - Discreet Music, Music for Films, Thursday Afternoon2. Miles Davis - Kind of Blue3. gitara klasyczna - np. suity lutniowe Bacha4. żona bardzo lubiła zasypiać do chorałów gregoriańskichCzyli przewidywalnie - miękko i ambientalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2010 U mnie tak różnie różnie, natomiast mam taką zasade słuchania lekkich kawałków delikatnych melodyjnych spokojnych, chillout lub spokojne rytmy.. nie mogę natomiast słuchać muzyki absorbującej ... bo zaraz spanie mi przechodzi a chęć podkręcenia gałki volume jest natychmiastowa.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 14 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2010 No cóż, dźwięki do poduszki odeszły na zawsze, istniały tylko w czasach kawalerskich. Moja Kochana Żonka (bez ironii) niestety tak jak ola_be - zasypia tylko w ciszy. A zasypiam czasami jak baranek, gdy jestem zmęczony i zapuszcze sobie coś ulubionego w pokoju gościnnym (tam mamy sprzęcik). Pamiętam czasy słuchawek, potrafiłem zasypiać z nimi na uszach, słuchając przeróżnej muzyki. Skończyło się to bezpowrotnie, ku mojemu zdrowiu i uciesze laryngologa . A miało to miejsce przy wspaniałej muzyce filmowej z ,,ALIEN3" Elliot-a Goldenthal-a. Zasnąłem dość szybko, natomiast obudziłem się prawie z zawałem, gdzieś pomiędzy ,,WRECKAGE AND RAPE" a ,,THE FIRST ATTACK"............ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 19 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2010 Ja ostatnio najmilej zasypiam przy "TRYPTYKU PETERSBURSKIM" Józefa Skrzeka i Roksany Vikaluk Czasem ich zastępują Indianie z różnych zakątków Ameryk obu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qrawat Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2010 Muzyka przy spaniu rządzi Najlepiej spokojny wokal połączony z cichą gitarą Mi do poduchy przygrywa Eddie Vedder i jego płyta do filmu ,,Into the Wild", lub Piotr Rogucki ze swoimi solowymi dokonaniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domenico_scarlatti Napisano 21 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2012 Jesli chodzi o mnie, to zdecydowanie do poduszki najlepiej mi się słucha muzyki klasycznej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawo Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2013 Cytat Jesli chodzi o mnie, to zdecydowanie do poduszki najlepiej mi się słucha muzyki klasycznej niedobrze, się dzieje w narodzie... nikt nie napisał, że najlepsza muzyką na świecie do snu i poduszki są westchnienia własnej dziewczyny tudzież żony;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2013 Kolega kawo wygrał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2013 Sepultura .A na poważnie, kiedy byłem kawalerem, notorycznie spałem ze słuchawkami na uszach. Najlepszy był moment przebudzenia, muzyka witała mnie pierwsza, różna (oprócz Sepultury) .Obecnie, czasem zdarza się noc przy włączonym odbiorniku radiowym.Po westchnieniach Żony zasypiam najsmaczniej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatron Napisano 20 września 2013 Udostępnij Napisano 20 września 2013 Ostatnio zasypiam przy Czesławie Mozilu i "Zanim pójdę". Uspokoja i fajnie przenosi w ramiona Morfeusza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 września 2013 Udostępnij Napisano 20 września 2013 Jak słyszę odkurzacz, to zaczynam się robić senny . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 16 października 2014 Udostępnij Napisano 16 października 2014 "Smoke on the Water", "Don't Stop", "Going to California" i czasami "Piąta symfonia" w wykonaniu Deep Purple;-) "Highway Star" Deep Purple Bardzo dobre, jak głośność nie zabija słuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mead Napisano 11 marca 2015 Udostępnij Napisano 11 marca 2015 Przy muzyce nie zasnę, ale co ciekawe przy filme i owszem Włączam jak nie mogę zasnąąc jakiś denny polski serial i śpię jak dziecko 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baciar5 Napisano 22 maja 2015 Udostępnij Napisano 22 maja 2015 nie lubie zasypiac przy muzyce jest dobra na poranek :)najlepiej zasypiam w ciszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriasz2179 Napisano 24 czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2015 Ja przy muzyce nie zasypiam. Bo wolę jak ona nie gra. Zazwyczaj jak jest jakaś muzyka, mojego typu - techno, electro, dubstep to nie mam ochoty spać chcę wtedy się bawić i wtedy chcę cały czas atakować parkiet. Bo ja jak Tede jestem król parkietu, pozdro joł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozmaryn Napisano 25 czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2015 przy muzyce to raczej nie zasnę, ale czasami sobie włączam jakieś nagrania relaksacyjne, np. szum morza i zasypiam wtedy jak dziecko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lovellawks83 Napisano 25 czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2015 A ja zasypiam..Mam taką jedną piosenkę u mnie ona się nazywa rotary na jednej z dzikich plaż. Wtedy przy niej śpię jak dziecko i wtedy przy niej dosłownie jakoś tak zasypiam i śpię jak zabity zzzZZZ to tak rzecz według mnie normalna, że do swojego ulubionego hitu można szybko zasnąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zola1659 Napisano 3 lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 lipca 2015 Zdecydowanie lubię zasypiać przy głosie Beth Gibbons. Hm, no kobieta ma w swoim śpiewie coś dla mnie niezwykłego i kiedy myślę o tej niezwykłości jest mi tak błogo i słodko, że zasypiam... Do tego dochodzą oczywiście porozciągane, leniwe dźwięki elektrofonów. Bardzo blisko muzyki: ktoś miał do czynienia z jutuberskimi kanałami ASMR?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIKOLAJWROC2810 Napisano 9 lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 lipca 2015 Ja zasypiam nieodmiennie przy jakiejkolwiek płycie Vangelis, najlepiej z gościnnym występem Johna:-) ile razy próbowałam posłuchać tych płyt do końca... nie ma szans... przy mniej więcej trzecim, czwartym utworze padam jak mucha... nie ma lepszego usypiacza:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 18 lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 lipca 2015 Trochę "spamerski" wątek, ale pozwolę sobie nabić posta. Nie żebym zasypiał przy muzyce, ale bardzo podoba mi się ta wersja słynnej "Kołysanki".https://www.youtube.com/watch?v=RAEYzEzu4qA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firka Napisano 22 lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 lipca 2015 Uwielbiam spokojne piosenki do snu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inksi6 Napisano 9 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2015 Przed snem czasem słucham Korna. Zazwyczaj lepiej usypia mi się w ciszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortlek Napisano 26 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2015 Nie mam problemów z zasypianiem, dlatego jest mi bez różnicy jaka to będzie muzyka. Nie potrzebuję niczego konkretnego. Może to być muzyka klasyczna, jak i polski rok lat 80. Najważniejsze, żeby nie było zbyt głośno. A "westchnienia żony" to hit, którego można słuchać do końca życia. W końcu królowa jest tylko jedna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts