hybyrd83 Napisano 5 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2007 Cytat A ile teraz kosztują pierścienie antywibracyjne o ile pamiętam z aukcji na aukcję cena rosła.Chyba je zamówię do swojego wzmacniacza nie pomogą to i pewnie i nie zaszkodzą. strona z ogloszeniem, mozna zobaczyc zdjecia sprzedawanych pierscienihttp://www.hi-fi.com.pl/phpbb_2_0_6/viewtopic.php?t=7348oficjalny cennik, w zaleznosci od srednicy lampycena za 4 szt. 19-22 mm 15 PLN27-30 mm 17 PLN30-34 mm cienkie 17 PLN30-34 mm gruby 25 PLN37-44 mm 25 PLN47-56 mm 30 PLN58-63 mm 35 PLN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2007 U mnie aż takich spektakularnych efektów nie było po założeniu "gumek" ,mam podwie na każdej z czterech lamp sterujących acz jak wspomniałem powyżej dzwiękwydał mi się zauważalnie "wyrażniejszy".Przypadkowo choć niezamierzenie udało mi się "poprawić" trochę brzmienie mojego wzmacniacza lampowego poprzez położenie na nim granitowego "klocka" o wadze ok. 15 kg.Poprzednio stał na nim preamp gramofonowy ale po wymuszonej zmianie ustawienia sprzętu/za krótkie kabelki/ pozostał "niewykorzystany" więc położyłem go na wzmacniaczu lampowym.Wzmacniacz "sam z siebie" waży coś ponad 20kg , transformatory za rzędem lamp mająpłaską prostokątną obudowę ,która umożliwiła położenie granitowego "klocka" oczywiściena filcowych podkładkach.Nie zaburza to chłodzenia bo otwory wentylacyjne są z boku.Suma tych wszystkich drobnych "usprawnień" wpłynęła na charakter brzmienia mojegowzmaka co potwierdził kolega który sceptycznie obserwował te moje poczynania.Kolega /który sam ma niezły zestaw Primare z serii 3xx z nieufnością podchodzi do "archaicznej" wg niego techniki lampowej/ powiedział ,że nie spodziewał się ,że w sumiebudżetowy wzmak lampowy może grać tak dobrze jak..............................tranzystor.A ja w końcu no nie wiem czy o to mi ........chodziło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 5 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2007 Hybryd dzięki za linka przedtem facet sprzedawał na Allegro ale dał sobie spokój.Pomysłu Fono Mastera nie zrealizuję ,Zona tego nie zaakceptuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekzawa Napisano 11 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2007 Co do wplywu gumek, ponoc zalezy to od samych lamp. Sprzedajacy wytlumaczyl mi, ze starsze lampy mialy wiekszy efekt mikrofonowania i to wlasnie w tych lampach efekty sa najbardziej zauwazalne. Przy lepszych lampach poprawa jest na granicy percepcji (tak mowia). Czy sprawdzi sie u mnie, okaze sie juz wkrotce.[/quote]HybdrydPoprawa akurat jest znacznie lepiej słyszalna przy dokładniejszych lampach.Lampy wcale nie są jednakowe. W Twoim wzmaku lampy sterujące są selekcjonowane, wybrane spośród wielu egzemplarzy.Stąd też ich reakcja taka a nie inna. Takie same gumki tylko w żółte daje AR w swoich wzmakch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 No i czekam na gumki.Niestety okres przedświąteczny i nie zdążyły dojść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Cytat No i czekam na gumki.Niestety okres przedświąteczny i nie zdążyły dojść. szkoda jestem ciekaw, jak to u Ciebie wypadnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Ja też .A jak u ciebie nie niszczy ich temperatura. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 No i już mnie korci, a nie mam nawet porządnie odsłuchanego stanu obecnego.Oj Koledzy, Wy się tu bawicie - mi chodzi o życie (żona + błysk w oku + nie wiadomo co, od wałka po .... dobrze, że siekiery nie mam w domu).Ale pewnie z Markiem dojdziemy i do gumek antywibracyjnych....Pozdrawiam - znowu przelotnie, rano chyba nie wstanę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Mi się też raczej nie uda rano wstać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 "Wstawaj Zenek" Chciałem napisać wstawaj Janusz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 No już wstałem ,zaraz muszę lecieć po chleb ,a potem audiofilska robota.Jaka ? Szlifowanie szafy.Zona mówi że kiedy mam to robić ,cały czas jestem w pracy a dziś mam wolne.No nic znowu słuchanie muzyki w nocy.Dziś morze założę lampki Jan Philips dawno z nimi nie słuchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Pomyśl, że po robocie, która zadała Ci żona będziesz mógł posłuchać muzyki. Od razu raxniej Ci sie zrobi a i robota będzie sie paliła w rękach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 No . A jeszcze mogę pojechać kupić jej szafki ,mam na to zgodę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 No to na co czekasz?Chociaż dzisiaj nikt by mnie nie zmusił do ciężkiej pracy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Gumki są ,niestety muszę czekać aż zwolni się pokój,Córka z żoną będą się ze mnie śmiać, a tak po cichutku i tak nikt nie zauważy zmian. Mam nadzieję że ja je usłyszę!!?? Ale o tym czy i jakie dowiecie sie tylko WY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 25 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Spokojnie, roznice uslyszysz. Podejdz do tego na spokojnie. Aha i nie spodziewaja sie fajerwerkow. Kazdy system inaczej reaguje. Duze znaczenie ma takze konstrukcja wzmacniacza i uzyte lampy. Ciekaw jestem Twojej opinii. Czekamy na opis wrazen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Chłopaki !!!jest lepiej .Niestety nie mam zdolności Bartka .Więc opis nie będzie taki ciekawy.Z pierścieniami poprawiła sie stereofonia .Jeszcze bardziej słychać z jakiego kierunku gra dany instrument.choć nie wiem czy dźwięk nie wysunął sie bardziej przed kolumny.Jeszcze muszę posiedzieć. puścić kolejne płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 No to ja jestem następny w kolejce po pierścienie. Jak nabędę droga kupna i przetestuje podzielę się wrażeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Belfer!To koniecznie jeszcze sprawdźcie działanie, pardon, gumek w Omaku!Albo lepiej nie sprawdzajcie!Nie wiem jeszcze na razie w jaki sposób zakomunikować małżonce o konieczności pozbycia się pieniążków tytułem zapłaty za daca... Oj, chyba z kolegą RoRo będziemy musieli stworzyć samopomocową hot-line...W takim razie będę utrzymywać, że "z gumkami nie lubię" Pozdrawiam i idę spać! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 25 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Audionet Na jakie lampy zalozyles pierscienie (mocy, sterujace ?) Spokojnie, posluchaj na roznych plytach. Nic na szybko. Pamietam swoje testy, w wielu przypadkach (kable) pierwsze wrazenie - nie ma roznicy. Pozniej okazywalo sie, ze roznica byla bardzo duza. Trzeba sie wsluchac, posluchac troche z pierscieniami. Pozniej sciagnac i znow zalozyc. Pamietaj, ze wazne jest rozlozenie pierscieni na lampie. Zrobic test tez trzeba umiec. Mysle, ze wiele osob (niedowiarkow kabli) ma z tym problem, ludzie nie potrafia sluchac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 nie ma co sie zastanawiać .kosztują grosze a poprawa spora.Myślę że to nie sugestia .Ostatnio próbowałem dwa interkonekty i uważam że grały tak samo.Teraz leci Knopfler ,jego ostatnia płyta i znowu te same wrażenie jest po prostu lepiej ,lepiej można umiejscowi gdzie gra jego gitara .No teraz trzeba myśleć jak spróbować daca .To może być olbrzymi krok do przodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 25 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Ciesze sie, ze i u Ciebie znacznie sie poprawilo. Tak naprawde to chyba najtanszy element/poprawiacz systemu i przy tym w stosunku do ceny relatywnie najwiecej wnoszacy. Koszt pierscieni to zaledwie dobra plyta CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 To prawda kupiłem je namówiony przez Ciebie na zasadzie że nie zaszkodzi .A tu takie zaskoczenie .Jest lepiej. Sporo lepiej.Trzeba iść wrzucić do CD kolejną płytkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Janusz Coś z tym chodzeniem i zmienianiem płyt to straszny problem! Mógłby ktoś zrobić zmieniarkę wysokiej klasy (no niech będzie: średniej).Ja mam zestaw "imprezowy": karuzela na 5 CD podpięta pod ampli KD i jest to niezłe wyjście. Ale jak coś ma być porządnie to niestety ten numer nie przejdzie...A co do gumek - to pewnie z Markiem ustalimy jakieś wspólne stanowisko i strategię zakupów Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Ja marzyłem o takiej zmieniarce na 300 płyt Sony.Nawet był model na stany z serii Es. Latałem za nim jak wściekły ,lecz tylko na zamówienie,a ja nigdy nie mogłem czekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts