fp74 Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia (edytowany) Jedna z moich, absolutnie ulubionych, płyt 😇 Edytowano 15 kwietnia przez pairtick 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia 4 minuty temu, pairtick napisał: Jedna z moich, absolutnie ulubionych, płyt 😇 Tak, świetna koncertówka Whitesnake'a. W ogóle to był ich najlepszy okres. Klasyczne, lekko surowe hardrockowe brzmienie. Od drugiej połowy lat 80-tych to już nie do końca to, choć też czasem słucham. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Benedic Lamdin, czyli Nostalgia 77. Brytyjski współczesny jazz z dobrym beatem 😃. Tru Thoughts 2005. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Klasyka elektro-jazzu w wydaniu skandynawskim. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia (edytowany) Kwintesencja naszości Boguś Linda i Świetliki rządzą, Filandia & Delikatnienie w szczególności. W tle Organek z "Niemiłością" wyrywa z butów, jakie to polskie i prawdziwe zarazem... A w ramach kącika historycznego: Po opuszczeniu szeregów WP jesienią 1993, trafiłem na album Barclays James Harvest "Caught In The Light". Kumpel z podstawówki pierwszym utworem uświetniał swoje pokazy kulturystyczne. https://open.spotify.com/album/44UmNhK4Yr8fJSYto3rn6Z?si=hKEaAbDmQX-eW2KvJmMnsw Edytowano 16 kwietnia przez michaudio Literówka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Pana "organka" po prostu zawsze przełączam, nie mogę słuchać tej maniery, którą chyba chce nadrobić brak ciekawego głosu. Ale z oryginalną wersją mam związanych mnóstwo pięknych wspomnień. 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 8 godzin temu, michaudio napisał: Kwintesencja naszości Boguś Linda i Świetliki rządzą, Filandia & Delikatnienie w szczególności. W tle Organek z "Niemiłością" wyrywa z butów, jakie to polskie i prawdziwe zarazem... A w ramach kącika historycznego: Po opuszczeniu szeregów WP jesienią 1993, trafiłem na album Barclays James Harvest "Caught In The Light". Kumpel z podstawówki pierwszym utworem uświetniał swoje pokazy kulturystyczne. https://open.spotify.com/album/44UmNhK4Yr8fJSYto3rn6Z?si=hKEaAbDmQX-eW2KvJmMnsw 8 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Pana "organka" po prostu zawsze przełączam, nie mogę słuchać tej maniery, którą chyba chce nadrobić brak ciekawego głosu. Ale z oryginalną wersją mam związanych mnóstwo pięknych wspomnień. 👍 Świetliki owszem bardzo lubię ale organka nawet nie liznąłem w swoim życiu gdyż zwyczajnie mi to nie podchodzi, nie kupuje tego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia Mam nawet jakąś płytę Organka. Bez szału, gdzieś tam sobie stoi😉. To nie maniera jest problemem, bo manierę to ma wielu, a głos do śpiewania to w ogóle ma niewielu. Np taki Muniek czy Kazik wg wszelkich prawideł nigdy nie powinni zostać wokalistami. Z kolei Maleńczuk czy Waglewski (i mlody i stary) śpiewają baaardzo manieryczne. Z Organkiem jest taki problem, że on nie ma pomysłu na swoje śpiewanie. Miał świetny kawałek Mississipi w ogniu czy coś tam ale dziś nie wiadomo kim on jest właściwie. Po prostu nie jestem ciekawy jego kolejnej plyty. A np Zalewskiego czy Fisza tak. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia Każdy ma kogoś, kogo nie trawi. Gdy słyszę śpiew Michała Bajora, to jego przesadne vibrato, to uszy zaciskają mi się w pięści. Nic na to nie poradzę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 19 minut temu, michaudio napisał: Każdy ma kogoś, kogo nie trawi. To prawda, moja małżonka na przykład ma uczulenie na A.M. Jopek, a ja przełączam Queen jak tylko gdzieś leci. I tak sobie żyjemy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 35 minut temu, Grzesiek202 napisał: To prawda, moja małżonka na przykład ma uczulenie na A.M. Jopek Mam podobne obserwacje w swoim domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 38 minut temu, Grzesiek202 napisał: A.M. Jopek Specyficzny głos i sposób śpiewania. Sam też nie przepadam za tym jej szemraniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano Piątek o 01:45 Udostępnij Napisano Piątek o 01:45 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 07:12 Udostępnij Napisano Piątek o 07:12 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 14:22 Udostępnij Napisano Piątek o 14:22 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano Piątek o 19:57 Udostępnij Napisano Piątek o 19:57 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano Sobota o 07:53 Udostępnij Napisano Sobota o 07:53 Przy weekendzie na relaksie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 11:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:43 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 12:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:37 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Nie bylem fanem Pink Floyd, do czasu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dziesiąte już wcielenie zespołu Sault. Dziś od rana w samochodzie i do późnego wieczora zapewne na okrągło. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 41 minut temu Udostępnij Napisano 41 minut temu https://tidal.com/track/2017182?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts