Skocz do zawartości

Czego słuchasz??

karp

Recommended Posts

Przy tej płycie (szacunek dla Japończyków,  że im się po prostu chce wydawać te wersje 7") niestety słychać, że mój system już nie daje trochę rady.  Czuć, że tam jeszcze coś można by usłyszeć.... 🫤. A sluchawki akurat tej plycie nie sprzyjają , jakoś traci ona swoją trójwymiarowość. Sama realizacja muzyczna to majstersztyk, chciałoby się więcej...

20250427_143848.jpg.06f2cb0c62e85202a8d5e4067bb7a84c.jpg

3 godziny temu, Dedal napisał:

20250428_085312.jpg.6b5efcc311197937270d4a32c86309bf.jpg

Miałem tę płytę kiedyś na liście zakupów ale jakoś potem wypadła.  może trzeba to przemyśleć 😉.   A dziś mam przesyłkę z dalekiego wschodu więc jest co posłuchać. Na początek płyta,  która wprawia w jakiś taki dobry nastrój. Nie wiem czy tylko mnie...

20250428_152308.jpg.7f2bb7a64c82748422c25cada1055c46.jpg

54 minuty temu, Artur Brol napisał:

Juz przez samo patrzenie na te japonskie wydania, nabieram ochoty na cos takiego.

Wschodniego, orientalnego. Musze sobie czegos poszukac😀

Najlepsze są wydania w postaci repliki oryginalnych winyli - wszystko w najdrobniejszych szczegółach odtworzone, tylko pomniejszone, mnóstwo pierdół w środku.  Czlowiek otwiera to jak dziecko czekoladki 😁. Stary a durny, jak czasem mawia moja żona...

Świetna muzyka i żenująca okładka....🤨. Płyta z pozoru japońska (co zresztą błędnie podaje Discogs) ale na pewno wydana na rynek japoński (wkladka tylko po japońsku). Remastering z 2021 zrobiony w Niemczech. Jeżeli poprawił brzmienie,  to boję się myśleć jak tragicznie brzmiał oryginał.

20250429_153253.jpg.b953236e6b1a46508f57a8a5f575e938.jpg

Niezbyt imponujące wydanie z 1999 ale muzyka powala.  To kwintesencja ich brzmienia i wydaje mi się, że nagrane jest to wzorowo! A nie jest łatwo nagrać tyle różnych i bogatych brzmieniowo instrumentów tak żeby to było i spójne i pelne detalu zarazem. Może z tego wyjść zwykły hałas.  Jakby ktoś nie miał okazji dotąd, to uważam, że warto zapoznanie z nimi zacząć od tej płyty.  A na słuchawkach to miód po prostu!!!

20250429_181734.jpg.c60418ae89c27be852dfe8e3212a394a.jpg

Dnia 24.04.2025 o 22:40, fp74 napisał:

Trzeba by zagłębić się w jego twórczość muzyczną,  bo z tej strony to słabo go znam. A ponoć maczał palce (jako muzyk) w nagraniu ponad 100 albumów!!!

Moim zdaniem specjalnie dużo nie straciłeś, ale to tylko moje zdanie.

4 godziny temu, fp74 napisał:

Świetna muzyka i żenująca okładka

Birth Control za bardzo nie pamiętam. Guru Guru pewnie znasz? Jak nie, to warto 🙂

2 godziny temu, Adi777 napisał:

Birth Control za bardzo nie pamiętam. Guru Guru pewnie znasz? Jak nie, to warto 🙂

Nie znam. Gdzieś tylko mi się obiło i to o oczy a nie o uszy.   No trzeba posłuchać. Muszę się z roboty chyba zwolnić bo ja nie wyrabiam już ze słuchaniem. A nie, w robocie też słucham 😁

14 godzin temu, Adi777 napisał:

Moim zdaniem specjalnie dużo nie straciłeś, ale to tylko moje zdanie.

Ta ostatnia płyta mi podchodzi, dwa utwory jakby z różnych repertuarów, no ale jakoś to brzmi ciekawie. Natomiast jest to bardzo fajnie nagrane, słychać tam bogactwo dźwięków, więc posłucham jeszcze. Pozostałe dwie - trzy płyty przeleciałem z grubsza i zgadzam się, nie do końca moja bajka. Ale za każdym razem słychać, że to bardzo dobrze nagrane płyty. Reszta to już rzecz gustu.

q1.jpg.1a5e5467f7cea4d0472b0d696b743740.jpg

3 godziny temu, fp74 napisał:

Ale za każdym razem słychać, że to bardzo dobrze nagrane płyty.

Podobno jeśli chodzi o jakość nagrań jego muzyki, to zawsze jest dobrze, natomiast z jakością mam problem. To nie jest absolutnie zła muzyka, tylko sęk w tym, że ja to już słyszałem "milion pińcet sto dziewińcet razy" u innych artystów w lepszej wersji, dlatego mam taki stosunek do Wilsona.

15 godzin temu, fp74 napisał:

Muszę się z roboty chyba zwolnić bo ja nie wyrabiam już ze słuchaniem.

Ja mam ostatnio straszne zaległości, ale co zrobisz. Ty słuchasz w pracy, fajnie 🙂