pairtick Napisano wczoraj o 13:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:24 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano wczoraj o 13:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:42 O, japońskie. Te Metallica płyty, sa remastered? Który sklep jeśli można. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 14:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:10 Dzisiejszy kącik historyczny: 5 maja 1983r podczas rozdania nagród Ivor Novello utwór „Golden Brown” zespołu The Stranglers został okrzyknięty najczęściej emitowaną piosenką roku 1982. Singiel stał się przebojem na Wyspach Brytyjskich po tym jak raczej konserwatywny i zachowawczy kanał drugi radia BBC ogłosił „Golden Brown” piosenką tygodnia, co było krokiem dość nieoczekiwanym, jako że parę lat wcześniej The Stranglers zaliczani byli podobnie jak The Sex Pistols do skandalizujących zespołów. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 18:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:24 (edytowany) 4 godziny temu, Artur Brol napisał: O, japońskie. Te Metallica płyty, sa remastered? Raczej nie i niekoniecznie japońskie. Ja mam kopie na NAS. https://www.discogs.com/release/3493683-Metallica-Metallica SHM-CD (short for Super High Material Compact Disc) is a variant of the Compact Disc, which replaces the polycarbonate base with a proprietary material. This material was created during joint research by Universal Music Japan and JVC into manufacturing high-clarity liquid-crystal displays. SHM-CDs are fully compatible with all CD players since the difference in light refraction is not detected as an error. JVC claims that the greater fluidity and clarity of the material used for SHM-CDs results in a higher reading accuracy and improved sound quality.[90] However, since the CD-Audio format contains inherent error correction, it is unclear whether a reduction in read errors would be great enough to produce an improved output. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Compact_disc#SHM-CD Edytowano wczoraj o 18:25 przez pairtick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano wczoraj o 18:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:28 Ja polowałem na UHQCD ale narazie upolowałem jedna w tym samym formacie. Z Japonii. Dojdzie to się pochwale.😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Plyta, która jest dla mnie jak magiczna odtrutka na ogólny światowy, lokalny, duży i mały syf. Bo jest jak nie z tego świata. Żeby w pełni zrozumieć co się wydarzyło pewnego wieczoru w Kolonii warto znać tło. Dla ciekawskich link: https://www.jazzarium.pl/przeczytaj/artykuły/najsłynniejszy-koncert-jazzowy-świata-zorganizował-17-latka 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 17 godzin temu, Artur Brol napisał: UHQCD A co to za format? Jeszcze o takim nie slyszalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Też od niedawna o nim wiem. Japończycy to chyba wymyślili. Ultra high quality cd, to ten skrot pi rozwinieciu. Więc z założenia coś lepszego od zwykłej płyty. To tyle co wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 52 minuty temu, Sipo napisał: A co to za format? Jeszcze o takim nie slyszalem. https://www.tapeheads.net/threads/standard-cd-vs-uhqcd-vs-xrcd-vs-shmcd.98780/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 18 godzin temu, pairtick napisał: Raczej nie i niekoniecznie japońskie. Ja mam kopie na NAS. https://www.discogs.com/release/3493683-Metallica-Metallica Hej. Skąd masz pliki nieoficjalnego wydania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 12 minut temu, soberowy napisał: Hej. Skąd masz pliki nieoficjalnego wydania? Już nie pamiętam, też z kopii skopiowałem. I jak tak patrzę, to mogło to nie być to wydanie, ponieważ są różne obi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Dzisiejszy kącik historyczny: 39 lat temu w 1986 roku został wydany kompilacyjny album „Standing on a Beach (aka Staring at the Sea)” zespołu The Cure . Tytuł zaczerpnięto z tekstu ich pierwszego (wówczas kontrowersyjnego) debiutanckiego singla „Killing an Arab”. Z okładki spogląda na nas emerytowany rybak, John Button, który idealnie pasował do estetyki albumu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts