DiBatonio Napisano Piątek o 15:19 Napisano Piątek o 15:19 (edytowany) Dzisiejsze popołudnie z Patem Metheny otwieram płytą dzięki której ten artysta wkradł się do mojego muzycznego życia jakieś 30 lat temu i tak ze mną zostal do dziś. Oczywiście nie może obyć się bez Pata Metheny w wersji "skośnookiej", a jak "skośnooka" to tylko SHM CD. ❤️ Edytowano Piątek o 15:25 przez DiBatonio 5 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 15:48 Napisano Piątek o 15:48 https://tidal.com/browse/track/255971?u 1 Odpisz, cytując
coyote Napisano Sobota o 13:42 Napisano Sobota o 13:42 Jazz - Rock - Fusion Tidal https://tidal.com/browse/playlist/5b9aaadf-0194-4998-aefd-f689df985662 Spotify 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano Sobota o 16:30 Napisano Sobota o 16:30 Dla lubiących bluesa w wykonaniu urodziwej kobitki 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Sobota o 16:53 Napisano Sobota o 16:53 (edytowany) Sobota z Sade, muzyka mojej młodości i przy Sade mam wiele fajnych wspomnień też tych ❤️ Zaczynam od mojej perelki "skośnookiej" w technologii BSCD2, bo wiadomo jak japońce to HSM CD lub BSCD2 😉 Edytowano Sobota o 16:56 przez DiBatonio 3 1 Odpisz, cytując
coyote Napisano Sobota o 18:23 Napisano Sobota o 18:23 Tidal https://tidal.com/browse/playlist/26dd8aa6-aba3-4d2d-9740-31c8c95f56cc Spotify 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano Sobota o 21:15 Napisano Sobota o 21:15 Jakieś wyciszenie ogólne następuje.... 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 21:54 Napisano Sobota o 21:54 Dnia 23.05.2025 o 16:19, DiBatonio napisał: Dzisiejsze popołudnie z Patem Metheny otwieram płytą dzięki której ten artysta wkradł się do mojego muzycznego życia jakieś 30 lat temu i tak ze mną zostal do dziś. Tomasz Szachowski - "Wieczór Płytowy". Sam utwór jest starszy, z tym że wydany dopiero w 1991. Recorded Live at The Great American Music Hall, San Francisco, Aug. 31, 1977. 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Dziś audiofilskie polskie akcenty, mniam. Asia Lewandowska na zlotym nośniku 😉 A na koniec może jakaś skośnooka perełka, wiadomo na SHM CD🤭 Edytowano 12 godzin temu przez DiBatonio 3 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ja wlasnie czekam, az celnicy moja pierwsza SHMCD w koncu zwolnia. Od 14 maja juz ja trzymaja. Podobno do 30 dni moga. Zaczalem od Queensyche Empire. Na marginesie, gdyby kogos interesowalo Metallica niedlugo wypuszcza nowy wersje Load a Bryan Adams nowa plyte. Moze juz wiecie, a moze nie 😀 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Ja wlasnie czekam, az celnicy moja pierwsza SHMCD w koncu zwolnia. Od 14 maja juz ja trzymaja. Podobno do 30 dni moga. Zaczalem od Queensyche Empire. Na marginesie, gdyby kogos interesowalo Metallica niedlugo wypuszcza nowy wersje Load a Bryan Adams nowa plyte. Moze juz wiecie, a moze nie 😀 Load w najnowszej wersji już jest w japońskich sklepach 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Ale nie przypadkiem jako pre-order? Tak to wyglada w jednym ze sklepow w NL. Ma byc od 12 06 w sprzedazy. Chyba ze Japonczycy sa o kilkla krokow przed nami😀 Edytowano 10 godzin temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 18 minut temu, Artur Brol napisał: Ale nie przypadkiem jako pre-order? Tak to wyglada w jednym ze sklepow w NL. Ma byc od 12 06 w sprzedazy. Chyba ze Japonczycy sa o kilkla krokow przed nami😀 Racja. Pre. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, Artur Brol napisał: Ja wlasnie czekam, az celnicy moja pierwsza SHMCD w koncu zwolnia. Od 14 maja juz ja trzymaja. Podobno do 30 dni moga. To Ty zamawiasz w samej Japonii ? W Polsce masz dystrybutorów takich japońskich wydań, byłoby prędzej. Edytowano 7 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
soberowy Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dobrą muzykę można słuchać nawet z telefonu 😀 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 12 minut temu, DiBatonio napisał: To Ty zamawiasz w samej Japonii ? W Polsce masz dystrybutorów takich japońskich wydań, byłoby prędzej. Nie jest prędzej, bo oni zazwyczaj i tak składają zamówienie w Japonii, po drugie bywa nawet 2x drożej. To co nowe i dostępne warto zamawiać tylko w Japonii. Temat cła rozwiązuje np dhl, który w przeciwieństwie do poczty polskiej załatwia temat błyskawicznie - sami składająna na siebie deklaracje i pokrywają opłaty, otem trzeba sie tylko rozliczyć np blikiem. Plyty dostępne w sklepie japońskim od ręki docierają do mnie w tydzień, max dwa. Oczywiście koszty przesyłki warto minimalizować ilością płyt. No i warto zwrócić uwagę, że do cen podanych w japońskich sklepach trzeba dodać 1/4 ceny podatku VAT dla Europy. Ale z płytami z USA jest tak samo. Edytowano 7 godzin temu przez fp74 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Raz zamowilem, dla sprawdzenia i posiadania takiego wydania Bylem ciekaw Nie wykluczam oczywiscie ze bedzie to jedyny zakup. Takze namiary na tych dystrybutorow by sie moze przydaly 😊 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dla mnie nowość zasłyszana w Trójce. Wreszcie był czas posłuchać całej płyty. Jestem oczarowany. Klimaty trochę jak PJ Harvey. Zespół Feist, bo to z okładki chyba za bardzo nie wynika. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, fp74 napisał: Nie jest prędzej, bo oni zazwyczaj Hmmmm... Dziwne, bo tak jak kiedyś tak i teraz można kupić od razu to co mają na stanie, a mają dużo przynajmniej tego co mnie interesuje. Po dwóch dniach w paczkomacie. Masz nawet na allegro niektórych dystrybutorów japońskich wydań. Jaka jest cena w Japonii nie wiem, ale w Polsce za taką płytę SHM CD lub BSCD2 to jakieś 75-89 i trochę wiecej ponad 100, zazwyczaj 118-130zł. Ale są też droższe. Nie wiem, czy nie zacznę znowu wzbogacać swoją płytotekę, niekoniecznie zawsze w japońce 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Takze namiary na tych dystrybutorow by sie moze przydaly Artur, już kiedyś chcialem do Ciebie coś napisać na PW, ale albo masz wyłączone wysyłanie wiadomości do Ciebie, albo masz wyłączone/zablokowane wiadomości ode mnie. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, fp74 napisał: Ale z płytami z USA jest tak samo. Kiedyś zamawiałem, ale po1szt, czasem 2 szt i nic mi nikt nie doliczał. Jedyny minus, że czasem czekało się miesiąc, ale to dawno było nie wiem jak teraz jest Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu 6 godzin temu, DiBatonio napisał: Hmmmm... Dziwne, bo tak jak kiedyś tak i teraz można kupić od razu to co mają na stanie, a mają dużo przynajmniej tego co mnie interesuje. Po dwóch dniach w paczkomacie. Masz nawet na allegro niektórych dystrybutorów japońskich wydań. Jaka jest cena w Japonii nie wiem, ale w Polsce za taką płytę SHM CD lub BSCD2 to jakieś 75-89 i trochę wiecej ponad 100, zazwyczaj 118-130zł. Ale są też droższe. Nie wiem, czy nie zacznę znowu wzbogacać swoją płytotekę, niekoniecznie zawsze w japońce Artur, już kiedyś chcialem do Ciebie coś napisać na PW, ale albo masz wyłączone wysyłanie wiadomości do Ciebie, albo masz wyłączone/zablokowane wiadomości ode mnie. Byłeś w ignorowanych. Zapomniałem o tym bo i tak twoje wpisy były dla mnie widoczne. O dziwo. Odpisz, cytując
Recommended Posts