Rafał S Napisano Poniedziałek o 08:24 Napisano Poniedziałek o 08:24 (edytowany) @pairtick Wracając do koncertówek Dire Straits: mam wszystkie 3 i ostatnio na tapecie ta z BBC. Zaskakująco dobrze to brzmi jak na nagrania live (przebijającego się dopiero zespołu) z 1978 r. Dla porównania: remaster "Just One Night" Claptona (z Albertem Lee i Chrisem Staintonem w składzie) czyli występ z Budokan 1979 - znacznie słabszy dźwiękowo (mało powietrza, słabo zarejestrowane wokale, gitary błyszczą tylko w solówkach, poza tym dość głucho nagrane). A Knopfler jakimś cudem od początku miał świetny sound - mimo skromnego budżetu (pomijając wersję "Tunnel of Love " nagraną kilka lat później dla telewizji i odstającą dźwiękowo od występu z 1978 r.). A muzycznie to BBC to bajka. Ta rozkoszna surowość i świeża energia kapeli! I świetny Pick Withers. Edytowano Poniedziałek o 08:25 przez Rafał S 4 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Poniedziałek o 12:41 Napisano Poniedziałek o 12:41 Tego dnia 39 lat temu ukazała się „Whiplash smile” trzecia studyjna płyta wykonawcy Billy Idol, a ja posłucham „Sweet sixsteen”, czyli jednego z singli z tego albumu, ale ze składaka „11 of the best”… 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Taka ładna muzyczka sączy z maluszków Naima/ATC https://spotify.link/tiWM1pNvEXb Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Fajne rzeczy są na Qobuz 👍 I fajnie się tego słucha na Tannoyach 😇 Edytowano 7 godzin temu przez pairtick 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jeszcze świeżutkie, dopiero co odfoliowane W empiku dużo taniej niz na Allegro Promka "Rocznicowe wydania do -25%" Winyle i CD ----- Przy okazji małe ostrzeżenie, chodzi o długi termin dostawy i znany pewnie sklep https://imusic.pl Zamówienie złożone 10 października 2025 19:24 Spodziewana gotowość do wysyłki 29 paź - 5 lis Tragedia myślałem że tylko polscy janusze handlują czymś czego nie mają, a widać i Duńczycy uprawiają pośrednictwo w handlu... Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Jacch napisał: Tragedia myślałem że tylko polscy janusze handlują czymś czego nie mają, a widać i Duńczycy uprawiają pośrednictwo w handlu... To już norma. Sklepy internetowe wyświetlają to co mają dystrybutorzy, a czego nie mają wyświetlają z jakimś tam czasem do ściągnięcia. Czasami coś przechodzi w EOL i się już nie da ściągnąć. Niemniej ciężko byłoby handlować online tylko towarem, który się posiada. Trzeba by było angażować gotówkę, mieć zdecydowanie mniejszą ofertę i większą szanse na nietrafienie z tym co się bierze na magazyn. To co sklepy internetowe ewentualnie biorą do siebie poza zamówieniami, to zazwyczaj jakieś mega okazje, typu wyprzedaże itp., co daje szanse na sprzedaż z fajnym zyskiem. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 30 minut temu, Chmarski napisał: Niemniej ciężko byłoby handlować online tylko towarem, który się posiada. Trzeba by było angażować gotówkę, mieć zdecydowanie mniejszą ofertę i większą szanse na nietrafienie z tym co się bierze na magazyn. To co sklepy internetowe ewentualnie biorą do siebie poza zamówieniami, to zazwyczaj jakieś mega okazje, typu wyprzedaże itp., co daje szanse na sprzedaż z fajnym zyskiem. Mnie na zakup z odroczoną dostawą skusiła cena - dużo mniejsza niż gdzie indziej, a u nas w kraju, czyli na Allegro, w zasadzie nie do dostania. Odpisz, cytując
Recommended Posts