Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzięki.

Czekam jeszcze na Sir Simon Rattle Symfonia nr 5 i 6 od Beethovena.

Ale to nie koniec, jest kilka utworów które mi sie podobają - będę ich szukal na 1 cd. Mam zamiar też sie innym kompozytorom " przyjrzeć ", może cos wiecej wygrzebie.

Napisano

Koniec roku, jakie macie typy na swój album 2025? Dla mnie to co niżej. Zespół i nazwiska jego członków to dla mnie wielka niewiadoma.... Nawet okładka, jak teraz patrzę, jakaś mało marketingowa, bez nazwy i tytułu. Pasuje to do stylu gry i korzeni i inspiracji pewnie nie tylko muzycznych. Zespół Maruja, album Pain To Power, gatunek.... jazz-hc/punk 😁. Polecam zwłaszcza utwór nr 2 i to głośno w cholerę! 

20251219_174037.jpg.ae6a671f3f07fc9c3897521d46c22338.jpg

Napisano (edytowany)

Tak w zasadzie to nuty sa te same 😊

Jesli inaczej zabrzmi, tzn ze ktorys dal ciala😁

Co powiesz o Sir Simon Rattle? Jedna plytka sie do mnie zbliza, gdzie on byl dyrygentem.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano
28 minut temu, Artur Brol napisał:

Co powiesz o Sir Simon Rattle? Jedna plytka sie do mnie zbliza, gdzie on byl dyrygentem.

Ja słucham muzyki zdecydowanie niepoważnej 😉

Natomiast miałem nieszczęście wysłuchać Requiem Mozarta pod batutą Karajana i pozostaję przy poniższym wykonaniu 😇 

Screenshot_20251219-192544.png

Napisano
4 godziny temu, Artur Brol napisał:

Dzięki.

Czekam jeszcze na Sir Simon Rattle Symfonia nr 5 i 6 od Beethovena.

Ale to nie koniec, jest kilka utworów które mi sie podobają - będę ich szukal na 1 cd. Mam zamiar też sie innym kompozytorom " przyjrzeć ", może cos wiecej wygrzebie.

Masz na myśli może jakieś wydanie EMI z Wiedeńczykami...? Bo jeśli tak to jestem ciekawy jakości tych remasterów

Napisano
3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Tymczasem

19 grudnia 1989 roku Peter Murphy wydał swój trzeci album pt "Deep". 

Tu znajdziemy „Cuts You Up” - najbardziej znany utwór, który artysta wydał solo…

IMG_2889.jpeg

Bela lugoshi is dead

and

She's in Parties

Jedyne w swoim rodzaju.. Dla mnie od lat 80-tych:: best of the best. 

Napisano (edytowany)
12 minut temu, BlaBla napisał:

Masz na myśli może jakieś wydanie EMI z Wiedeńczykami...? Bo jeśli tak to jestem ciekawy jakości tych remasterów

To zamowilem.

Ciekaw jestem, co ta jego mina znaczy😁

71KTD5CtBEL._AC_SX522_.jpg

Edytowano przez Artur Brol