Adi777 Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 Czas się zabrać za wielkich i ważnych. Za długo zwlekałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 Można połączyć Milesa i muzykę filmową i wyjdzie: Ascenseur pour l'échafaud Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 (edytowany) To jest to 👍 ARAHJA https://youtu.be/A8d3QBMWUgs https://youtu.be/1_ViPYAS9GU Edytowano 17 sierpnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 25 minut temu, Asia napisał: Można połączyć Milesa i muzykę filmową i wyjdzie: Ascenseur pour l'échafaud Tak, ten album też mam zamiar przesłuchać, ale najpierw taki: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 (edytowany) I po raz kolejny: Piękny utwór, a ostatnie 8 minut, ehh, można odpłynąć. Ten temat grany na trąbce, piękne 🥺 Edytowano 17 sierpnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Ciąg dalszy Davisa, pomału wchodzę w jego elektryczny okres. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Klasyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 @JaZz No, powiem Ci, że śmiało możesz iść do Mam Talent 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Tego kawałka nie mogę się nasłuchać ostatnio. @Adi777 dzięki jeszcze raz bo BCNR to świetny band 👍 Black Country New Road - 'Opus' - polecam posłuchać gdzieś ze streamu całej płyty 'For the First Time' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Od 2008 nie znudził mi się ani jeden kawałek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 9 godzin temu, Redakcja AUDIO napisał: Od 2008 nie znudził mi się ani jeden kawałek Przyjemny utwór. Taki jazz to nie moja bajka, ale ujdzie 😉 Zna Szefowa taką płytę? Bardzo popularny album. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 Jaki wyrok dla Milesa? @Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Asia napisał: Jaki wyrok dla Milesa? @Adi777 Dzisiaj ciąg dalszy 🙂 Bitches Brew, a później A Tribute to Jack Johnson, i kolejne płyty. A jaki wyrok dla tych płyt, które słuchałem? Ciężko powiedzieć, bo Nefertiti słuchałem chyba dopiero drugi raz, Miles in the Sky też, natomiast z tych wszystkich słuchanych ostatnio płyt najbardziej lubię i cenię In the Silent Way. Wydaje mi się jednak, że nieelektryczny Davis to nie jest mój ulubiony typ jazzu. Jasne, nie słuchałem wszystkich jego płyt, a do lat 50 nie chcę już wracać, ale to chyba nie do końca moja bajka. Owszem, Kind of Blue jest pięknym albumem, ale chyba każdemu się podoba 😉 Oczywiście te słuchane przeze mnie albumy Davisa są wysokiej próby, żeby nie było. Edytowano 20 sierpnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 Ja najbardziej lubię Sketches od Spain, pewnie z tych samych powodów, dla których Tobie nie przypadnie do gustu 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 @Adi777 nie znałam, właśnie włączyłam i bardzo mi się podoba A tego kawałka uwielbiam słuchać w samochodzie. @Asia Twoja polecajka "Dexter Gordon ..." też świetna. Już mam na liście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 3 godziny temu, Asia napisał: Ja najbardziej lubię Sketches od Spain, Tę płytę też chyba przesłuchałem tylko raz, dosyć dawno temu. Bardzo lubię Concierto de Aranjuez, ale znowu - kto tego utworu nie lubi 😉 Natomiast pozostałej części płyty absolutnie nie pamiętam, chyba czas na odświeżenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 No i oczywiście "Windą na szafot", możliwe że ze względu na zauroczenie klimatem filmu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 (edytowany) 4 godziny temu, Redakcja AUDIO napisał: @Adi777 nie znałam, właśnie włączyłam i bardzo mi się podoba Jeśli chodzi o szwedzki jazz, to polecam też Jana Garbarka, a także Samla Mammas Manna - ale to nie tylko jazz, w dodatku może nie podejść przez sporą dawkę humoru 😁 Z innych płyt polecam te: Trettioåriga kriget - debiut o takim samym tytule, i druga płyta - Krigssång Ragnarök - Ragnarök (1976) - brzmienie a'la Camel, delikatnie jazzujące. Ładna płyta, klimatyczna Fläsket brinner - jazz-rockowe jamowanie Älgarnas Trädgård - Framtiden är ett svävande skepp, förankrat i forntiden - kosmiczno - psychodeliczny odjazd Berits Halsband - Berits Halsband - fajne jazz-rockowe trąbienie Spjärnsvallet - Spjärnsvallet - bardzo interesująca mieszanka, ale może być ciężko 😉 Jeszcze mi coś umknęło, a warto, zdecydowanie warto przesłuchać: Anna Själv Tredje - Tussilago Fanfara - progresywna elektronika. Dla samej okładki warto byłoby mieć tę płytę na CD 😉 Edytowano 20 sierpnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 gitara , perkusja , wokal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 @Adi777, jedynie Garbarka znam i mam, zatem dzięki za inspiracje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 Przed chwilą, Redakcja AUDIO napisał: @Adi777, jedynie Garbarka znam i mam, zatem dzięki za inspiracje Proszę bardzo 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts