zieluwid Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 A co ze wzmacniaczem ? Czy interesuje Cię ten Fine Arts ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 31 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2013 Cytat A co ze wzmacniaczem ? Czy interesuje Cię ten Fine Arts ? właśnie pisałem do gościa ale widzę że zakończył aukcje , chyba ktoś mnie ubiegł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 Szkoda, że te mają b-r na tyle :http://allegro.pl/castle-clifton-2-i3652829273.html [ Castle Clifton 2 ]Tutaj dobrze byłoby jeżeli ktoś się wypowie :http://allegro.pl/iq-hifi-technik-glosniki...3661292473.html [ IQ HIFI Technik ]Takie miałem :http://allegro.pl/canton-quinto-520-monito...3652986568.html [ CANTON QUINTO 520 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Excalibue Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 Cytat Tutaj dobrze byłoby jeżeli ktoś się wypowie :http://allegro.pl/iq-hifi-technik-glosniki...3661292473.html[ IQ HIFI Technik ] Oba przetworniki dobrze mi znane. Jeśli nic nie spartolono ( I.Q to porządna firma więc załóżmy że cała aplikacja jest ok ) to monitorki mają szanse naprawde fajnie zagrać - takie ulepszone Arcusy AS3 - Vifa D25AG zdecydowaniem na plus względem Seas25tff w AS3. Z tych paczek spodziewałbym się ofensywnego, detalicznego dźwięku z krótkim punktowym basem i średnicą bez słodkości.. Zostaje tylko kwestia : Cytat Witam . icon_mrgreen.gifMój pokój 15 m2muzyka - pop , rap , danceNie znam się za bardzo jak do tej pory jestem użytkownikiem wieży stereo a szukam mocniejszych doznań szczególnie jeśli chodzi o bass , ale niechodzi tutaj o łupanie jak w plastikowych głosnikach komputerowych Z doświadczenia wiem, że dla takich osób może brakować basu z 16,5cm głośnika, albo będzie pracował na granicy wytrzymałości tym bardziej jeśli akustyka będzie nieciekawa dla niskich częstotliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 I.Q. to niemiecka firma (pełna nazwa: Intelligent Quality). Miałem kiedyś podłogowe Ted 3. Fajne kolumny, choć grające raczej łagodnie. Kolumn z linku nie znam, przypuszczam jednak, iż nie są zbyt mocarne w kwestii basu, na pewno jednak zagrają nieporównanie lepiej niż jakies głośniczki komputerowe. Rozważ jednak kolumny Cantona serii Karat, obecnie na Allegro są dostępne modele 920 i 930. Karat to była kiedyś seria druga od góry, zaraz po Ergo. Znakomite kolumny! Z kolei odradzam niską, budżetową serię Fonum. Natomiast modelu (ani serii) wspomnianego przez Zieluwida Quinto nie znam, więc się nie wypowiadam http://allegro.pl/legendarne-canton-karat-...3658242400.htmlhttp://allegro.pl/monitory-canton-carat-92...3669094454.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Excalibue Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 Tutaj przychyliłbym się do propozycji Profi - wydają się bezpieczniejsze przy preferencjach założyciela tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 31 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2013 a co powiedzie o tych : http://allegro.pl/magnat-supreme-200-kurie...3670726906.html http://www.youtube.com/watch?v=xFQ4tH1FeaEktoś może posiada takowe ? :> "Udało mi się kupić parkę magnatów taniej niż w sklepie ponieważ mają lekko obity narożnik w transporcie z magazynu. Tak czy siak stoją i grają. Co można powiedzieć.. hmm. Grają już 3 godzinę i narazie nic specjalnie się nie zmienia. Mają od groma basu i to całkiem niskiego. Średnica wycofana ale w granicy przyzwoitości. Wysokie ocieplone. W środku też nieźle. Zwrotnice nie są najprostsze pod słońcem. Głośnik basowy ma trochę mały magnes no ale.. to nie powinno mieć znaczenia. Skrzynia wykonana solidnie z płyty kartonowej 18mm. Ogólnie za tą cenę ciężko znaleźć coś lepszego. ""Używam tych głośników od kilku dni. Wahałem się długo czy nie wybrać HECO 300 ale zdecydowałem się na MAGNATA. CO można powiedzieć. Straranne wykonanie, łatwość podpięcia kabli. Co do jakości dzwieku. Używam DENONA 1509 i MAGNATY są jako głośniki główne. Piękny sopran, duża moc. Mnie ona wystarcza pokój (20m2). Brakuje trochę basów ale jak ktoś lubi łomot jak z remizy to niech kupi suba.Ogólna ocena jak najbardziej pozytywna. Godne polecenia".wiem że to najniższa półka zaraz mnie zjedziecie ale może lepiej kupić coś nowego niż stare poniemieckie głośniki z lat 80 ??których nie mam możliwości odsłuchu i tak muszę najpierw dobrać jakiś wzmak i go zakupić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 Te stare poniemieckie głośniki z lat 80 jako nowe kosztowały duużo więcej niż owe Magnaty. I są duużo lepsze. Nie chce mi się po raz n-ty tłumaczyć na forum, dlaczego. Po drugie, kilka postów wcześniej napisałeś, że nie interesują Cię pierdziawki, a właśnie pchasz się w pierdziawki . Czyżby coś mi umknęło? Bo nie rozumiem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 listopada 2013 Bo kolega kupuje "oczamy" . Ale tak to jest, że nie wszystko złoto, co się świeci... .A ja znalazłem takie stare poniemieckie kolumny:http://allegro.pl/kolumny-elac-el-75-axiom...3667378931.htmlTakie większe monitory więc i standy trzeba by kupić lub zamówić takie, by głośniki wysokotonowe znalazły się na wysokości uszu słuchacza.Jeśli wolisz nowsze i nie niemieckie tylko kanadyjskie, to masz bardzo fajne, szczególnie do Twojej muzyki. Grają energetycznie z dobrymi niskimi tonami. O ile cena nie za wysoka. Ale moim zdaniem na kolumny w takim budżecie trzeba wydać najwięcej.http://allegro.pl/paradigm-5se-mk3-i3657176973.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 listopada 2013 Te Paradigmy byłyby super. Mignęły mi jak szperałem na allegro. W sumie warto byłoby dołożyć do takich kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 1 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2013 (edytowany) kupuje oczami bo nie mam możliwości odsłuchu i mogę liczyć tylko na waszą wiedzę i doświadczenia fajne te głośniczki warte swojej ceny ? hmm tylko teraz jaki wzmak do nich ? Edytowano 2 listopada 2013 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma sensu cytowac go w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 listopada 2013 Warte na tyle, że opłaca się podciągnąć budżet na kolumny. Powiem tak, jeżeli możesz dołożyć trochę kasy, to je kup. To chyba najciekawsza propozycja do tej pory. Wzmacniacz może zostać bez zmian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 1 listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 listopada 2013 Cytat kupuje oczami bo nie mam możliwości odsłuchu i mogę liczyć tylko na waszą wiedzę i doświadczenia Największy, często popełniany, błąd. Kolumny potrafią tak różnić się brzmieniem, że to, co dla jednego będzie ideałem, drugiego skutecznie zniechęci do słuchania muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 wzmacniacz V3 zakupiony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Oooo, to Gratulacje !!! Jeszcze tylko kolumny i ciarki na plecach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 (edytowany) he he oby tak było Edytowano 2 listopada 2013 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma sensu cytowac go w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 A zastanawiałeś się nad kolumnami ? Jakieś decyzje konkretne ? Kiedy przychodzi wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 wzmacniacz we wtorek lub środę będzie u mnie . co do kolumn to jestem na etapie negocjacji ale gość coś w gorącej wodzie kompany więc nie wiem jak będzie więc jak coś się wam jeszcze rzuci w oczy fajnego to możecie podesłać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Cytat ... ale gość coś w gorącej wodzie kompany więc nie wiem jak będzie gość sprzedający kolumny - czy Ty??? A przy okazji - przeczytaj ze zrozumieniem ten tekst "Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma sensu cytowac go w całości! "i zastosuj go w praktyce!!!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 spoko nie masz czego się czepiać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Excalibue Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Haha, no te cyferki w nicku chyba nie przypadkowo się znalazły bo teraz co rocznik to bardziej chamski To trochę jak czepiać się kucharza za to, że gotuje.Daj się trochę wykazać Moderatorowi - w końcu do czegoś został stworzony : ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 2 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 no tak musi wyrobić normę postów na dzień .,,, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 listopada 2013 Forum jest dla wszystkich użytkowników a nie dla jednej lub kilku osób. Moderator tylko pilnuje porządku.Ty wchodząc na to forum powinieneś dostosować się do zasad an nim obowiązujących.Ja jako użytkownik nie chcę przedzierać się przez gęstwinę niepotrzebnych cytatów. To utrudnia czytanie, zaśmieca wątek. Dbajmy wspólnie o to forum.A moderator naprawdę nie musi niczego wyrabiać. Na pewno nie przez pisanie postów. Pisze, bo chce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi2004 Napisano 5 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 trochę odbiegliśmy od tematu ......kolumny już do mnie jadą czy warto inwestować w kable, jeśli tak to jakie ? ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 5 listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 Oczywiście że warto inwestować w kable.Polecam Ci nie drogie i dobre kable Melodikahttp://sklep.rms.pl/kable-glosnikowe?pr=118&red=0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts