Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
A co tu powiedzieć? Tylko tyle, że warto taką listwę zastosować. Którą? To chyba bardziej zależy która wpasuje się w Twój system audio (np. ilość gniazd albo rodzaj ich filtrowania) i gust. Bardziej zaawansowane rozwiązania niestety kosztują sporo więcej.
  • Odpowiedzi 349
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
Tak, to Interlink 400. Proponował go dwukrotnie F1angel: raz egzemplarz z allegro miesiąc temu a drugi raz tydzień temu inny egzemplarz z giełdy hifi.pl. Ja kupiłem ten pierwszy (za jakiś czas jednak zamierzam zainwestować w droższe kable).
Napisano
Cytat

Ty akurat zamiast tylko narzekać, rzeczowo przedstawiłeś możliwość wyboru zakupów na Ebay.
Ogólnie chciałem zwrócić uwagę zaistniałą sytuacją, na najczęstszy sposób myślenia, mentalność i pochopne oceny ludzi.
Pozdro !

Dziękuję za miłe słowa w innym wątku icon_smile.gif A tak a propos zakupów na ebay: kupiłem w środę w Niemczech na ebay za fajne pieniądze Rotela RA985BX, który od obecnie przeze mnie posiadanego różni się teoretycznie tylko pilotem. Chcę oba u siebie porównać i jednego z nich zostawić (najchętniej tego z pilotem) a drugiego sprzedać na allegro. A pytanie miałbym takie: czy te dwa modele brzmią tak samo, bo gdzieś czytałem, że nie do końca.
Napisano
No szkoda, że o to pytasz. Myślałem, że to Ty po odsłuchu przedstawisz nam tu różnice, wyciągniesz kilka interesujących wniosków?
Nie lepiej mieć czysty sąd nie zmącony cudzymi opiniami?
Przecież ten sam model wzmacniacza z początkowego i końcowego okresu produkcji potrafi zagrać zdecydowanie różnie.
Stąd też pewnie różne, nieraz skrajne opinie o brzmieniu danego modelu.
Napisano
Koledzy, mam drobne pytanie.
Wraz z Cantonami otrzymałem w zestawie tzw. kontroler, który podłącza się pomiędzy źródło a wzmacniacz:

Mam już interkonekt Monster Interlink 400 i brakuje mi drugiego. Chciałbym kupić taki sam i trafiłem znów na Monster Interlink 400 tyle, że ma on tylko 0,5m. Pytanie jest takie: ile powinna wynosić cena takiego krótkiego kabla?
Napisano
Sprzedawca chce za te 2x0,5m 70zł + koszt przesyłki (na allegro 2x1m identycznych kabli kupiłem za 82zł+przesyłka), przy czym odmawia przesłania zdjęć kabli (chciałem skonsultować na forum ich oryginalność).
Napisano
Ależ oczywiście że tak. Napisałem mu, że jeżeli mam kupić te kabelki to proszę o dwie rzeczy: zdjęcia + numer konta, na który wykonam przelew (żadnych przesyłek pobraniowych). Żeby było wiadomo kto wysyła i co wysyła. Inaczej nie kupuję.
Napisano
No więc podłączyłem wreszcie mój zestaw do prądu i zagrało icon_biggrin.gif Wstępne wrażenia są takie: czuć klasę kolumn. Jednocześnie w porównaniu z odsłuchem w salonie (Canton GLE 496 + Denon PMA 720AE +Denon DCD 720AE) dźwięk za mało wyrazisty, za mało szczegółów, za mało "metaliczny" (mam nadzieję, że dobrze to opisuję). Podstawową różnicą między moim obecnym zestawem a ww. salonowym są kable i listwa. W zestawie miałem kabelki i interkonekty marki Equilibrium String i Stage a w moim obecnym mam na razie kable Monster Interlink 400 (używane) i Alphard da Vinci (nowe, niewygrzane) + zwykła listwa komputerowa. W najbliższym czasie jesteśmy umówieni z Chemikostem na porównanie jak będą grały nasze zestawy w różnych kombinacjach.
Napisano
Rozczarowany nie jestem, raczej zadowolony z tego, że wykonałem pierwszy krok. Ale na pewno trzeba będzie coś zmienić, bo zestaw powinien grać jak ten w salonie, tym bardziej, że te kolumny stać na wiele. Zatem niezbędne będą kolejne eksperymenty - na początek z kablami.