MAreve Napisano 27 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Dziś sprzedający ma mi podać kompletną cenę z przesyłką .Cena za komplet z przesyłką 245 zł.Jest pierwszym właścicielem , użytkował je 4 lata i przez kolejne 7 lat leżały na strychu.Kupił je w UK za ok 100 funtów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 To się nie zastanawiaj, bo to są oryginalne standy Missiona. Zobacz :http://www.fanthorpes.co.uk/speaker-stands...277-296155-.php [ MISSION SPEAKERS STANDS ]A na ebayu 90-100 funtów plus przesyłka do Polski, ok 25 funa. To masz je za pół ceny, a wyglądają super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 27 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Wezmę je , nic lepszego w tej cenie nie znajdę.Jadę po kable głośnikowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Ta cena to okazja. Szkoda byłoby nie kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 27 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Standy zaklepane , jutro będę wysłane .Dziś będzie u mnie wzmacniacz , już się doczekać nie mogę jak one grają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 MAreve po 11-stu stronach pisania, to ja sam nie mogę się doczekać, co Ty napiszesz, jak podłączysz sprzęt.I fajnie, że kupiłeś te standy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 27 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Również jestem zadowolony z zakupów , przynajmniej cenowo i wizualnie mi odpowiada Kupiłem zwykły kabel i do tego zwykłe interkonekty . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 No i bardzo dobrze. Jak pisaliśmy wcześniej, lepiej kupić tanie połączenie na początek i osłuchać zestaw przez jakiś czas. Utrwalisz sobie to brzmienie i jak za jakiś czas, będziesz chciał coś poprawić (to już opiszesz własnymi słowami co Ci gra i nie gra ) to wtedy będzie wiadomo jakich kabli szukać. A poza tym, biorąc pod uwagę ile chciałeś wydać zakładając temat, a ile się wykosztowałeś finalnie, to też różnica. Ale chociaż skorzystałeś z rad. I ogólnie frajdę masz Ty i wierz mi ja też jestem bardzo ciekaw Twojej opinii. Dodam jeszcze, że fajnie, że kupiłeś standy. Nie każdy robi to od razu. Zawsze jest usprawiedliwienie, że : ,,kupię później, bo teraz nie mam kasy,,. A podejrzewam, że wiele osób stawia na regale, komodzie i tak zostaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 27 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Powracając do DACa mam dwie opcje do wyboru :Audiotrack Maya U5lub Muse nos dac.Szczerze mówiąc jeden i drugi ma dobre opinie , różnica w cenie to 40 zł .Który wybrać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Znawcą nie jestem, ale chyba kupiłbym tego Muse. Tutaj masz testy :http://stereoikolorowo.blogspot.com/2012/0...da1543-dac.html [ Muse Audio Mini TDA1543 DAC ]http://forum.mp3store.pl/topic/80857-karta...iotrak-maya-u5/ [ Audiotrak MAYA U5 ]Tak przy okazji ten Audiotrak wygląda słabo, wiem, że to nie jest odpowiednie kryterium oceny, ale jednak ... Wolałbym ten drugi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Muse ma bardzo dobre opinie ale nie da się go podłączyć do komputera bez wyjścia cyfrowego lub optycznego. Napisałem parę dni temu do autora blogu stereoikolorowo i polecił takie alternatywne DACi z tanich (do 300zł):http://allegro.pl/fiio-e10-olympus-usb-dac...3967458240.htmlhttp://allegro.pl/audinst-hud-mini-dac-gwr...3995231831.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Wszystko zależy od tego jakie wyjścia ma MAreve na swojej karcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 27 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Raczej nie mam wyjścia optycznego ani cyfrowego , niestety to tylko laptop . Alternatywy są ok, ale przekraczają mój budżet maksymalnie co mogę wydać to 200 zł .Patrząc na mój budżet w temacie i tak się trochę zagalopowałem , no ale czego nie robi się dla muzyki! Dotarł do mnie wzmacniacz, ale dopiero jutro uda mi się go odebrać i wtedy po kilku godzinach odsłuchu napiszę opinię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 No to czekamy na opis wrażeń . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 lutego 2014 Tak jak pisałem już nie raz.. Nie podłączysz muse do notebooka a kupowanie przejściówki muse to katastrofa.Za 100 więcej możesz kupić Prodigy Cube z którego korzystam i mogę go polecić. Ładnie niskie i wysokie wyeksponował w porównaniu do integry Realteka (nawet tego w płytach za 600pln z certyfikatem THX) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 28 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 Dotarł do mnie wzmacniacz , jest lecz mały problem , sprzedający nie dodał odtwarzacza , którego miał opisanego w ogłoszeniu ...Aktualnie nie mam jak sprawdzić sprzętu .. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 No to pisz i reklamuj, bo nie wywiązał się z umowy. Oj widzę, ze to nie Allegro, tylko tablica. Ale też chyba mają jakiś regulamin itp?Napisz do nich. Sprzedający Cię po prostu oszukał i nie można tego tak zostawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 Cytat sprzedający nie dodał odtwarzacza , którego miał opisanego w ogłoszeniu ... No chwila. Pisałeś wcześniej, że możesz mieć ten wzmacniacz za 360 zł z przesyłką i za tyle chyba kupiłeś, czy nawet 340 zł. A potem dodałeś, że z czasem kupisz tuner i cd i wkleiłeś linki z allegro. Czy Ty się umawiałeś na odtwarzacz ze sprzedającym ? Bo odtwarzacz podany przez Ciebie wcześniej kosztował 200 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 Cytat Sprzedający Cię po prostu oszukał I dlatego wolę kupować za granicą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 28 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 Już sprawa wyjaśniona , zadzwoniłem do sprzedającego czy wysłał odtwarzacz odpowiedział , ze wysłał, ale inną paczką bo tam gdzie wzmacniacz to mu nie wchodził.Odpisał po chwili , że paczka z odtwarzaczem do niego wraca, nie wie dlaczego. Jak tylko do niego wróci to wyśle jeszcze raz.A zerknąłem sobie na tablicy i sprzedający wystawił ten odtwarzacz w osobnym ogłoszeniu 26 lutego , czyli gdy ja już go od niego kupiłem . Gdy dziś do niego zadzwoniłem ogłoszenie zostało usunięte. Pewnie dopiero w poniedziałek wyśle, jest to jakiś zwykły odtwarzacz ORION, ale na początek dobre to z czasem zmienię na coś lepszego.Czyli znów 3-4 dni męki Co do samego wzmacniacza jego stan oceniam na DB+, troszkę duży nie wiem gdzie go zmieszczę , ale będę coś kombinował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 A nie masz w domu zwykłego odtwarzacza DVD? Od biedy można na nim posłuchać.Może jakiś znajomy może pożyczyć nie używany CD czy DVD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 28 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 Mam odtwarzacz , od kina domowego thomson scenium , nada się ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 No pewnie, ważne żeby czytał audio i pójdzie na bank. Podłączaj i testuj. To ile zapłaciłeś za wzmacniacz + cd ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 28 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 Łącznie zapłaciłem 360zł z przesyłką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 lutego 2014 No właśnie a tutaj :http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...st&p=108130piszesz, że to cena samego wzmacniacza. To jakie cd do tego dostałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts