koszalek Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 Witam,potrzebuje pomocy w doborze wzmacniacza do kolumn Acoustic Energy Aegis Evo 3,do tego planuje dokupic adapter,muzyke slucham od klasycznej po elektroniczna,lubie brzmienie jasne bass dobry ale nie suchy,mam na oku dwa wzmacniacze Marantz Amplifer PM7001 lub Marantz PM6004 czy to dobry wybor? moze jakies inne propozycje,i jeszcze jedno jakie kable? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 Tyleś się chłopie tematów nazakładał, a w ani jednym wystarczająco informacji, o które grzecznie prosi FORUM w "PIERWSZE POSTY NA FORUM - ZOBACZ JAK JE PISAĆ"I jak Ci tu coś sensownego odpowiedzieć?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koszalek Napisano 6 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 (edytowany) a co bys chcial jeszcze wiedziec? Edytowano 6 kwietnia 2014 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 Możliwie jak najwięcej z tego co napisał RoRohttp://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlA tak na marginesie. Piszac adapter chodzi Ci zapewne o gramofon. I nie piszemy bass, tylko bas albo lepiej niskie tony. Co oznacza adapter i bass zobacz tu:http://pl.wikipedia.org/wiki/Adapterhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Bass Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 Połączenie kolumn Acoustic Energy Evo ze wzmacniaczem Marantz zapewni Ci jasny, bardzo analityczy dźwięk z krótkim, dobrze kontrolowanym basem. Równowaga tonalna jednak będzie zdecydowanie przesunięta w górę pasma.Moim zdaniem jeśli chcesz znaleźć rozwiązanie o zrównoważonym brzmieniu, ale wykorzystujące potęgę basu, dynamiki oraz fajnej szczegółowości kolumn, raczej skupiłbym się na wzmacniaczach typu Arcam FMJ A19, Myryad Z240 czy Xindak A-06.Jeśli masz możliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 Cytat a co bys chcial jeszcze wiedziec? M.in. to, dlaczego nie piszesz porządnie?Tak, by było czytelnie dla wszystkich.To znaczy początek zdania wielką literą, do tego nowa myśl w nowej linii - a nie wszystko byle jak i jednym ciągiem.A co potrzeba by Ci rozsądnie odpowiedzieć - to masz w "pierwszych postach..."Jak nie napiszesz m.in ile możesz pieniędzy przeznaczyć na zakup to odpowiedzi możesz dostać dziwne PozdrawiamPS. "Posprzątałem" i połączyłem w jeden temat powtórzone wątki kolegi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2014 Cytat a co bys chcial jeszcze wiedziec? To nie chodzi o to co ja bym chciał wiedzieć. Chodzi o to co Ty chcesz słyszeć i w związku z tym co TY nam tu chcesz powiedzieć, żebyśmy mieli szansę Ci doradzić.To Ty CHCESZ kupić sprzęt, nie ja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koszalek Napisano 7 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2014 Cytat Cytat a co bys chcial jeszcze wiedziec? M.in. to, dlaczego nie piszesz porządnie?Tak, by było czytelnie dla wszystkich.To znaczy początek zdania wielką literą, do tego nowa myśl w nowej linii - a nie wszystko byle jak i jednym ciągiem.A co potrzeba by Ci rozsądnie odpowiedzieć - to masz w "pierwszych postach..."Jak nie napiszesz m.in ile możesz pieniędzy przeznaczyć na zakup to odpowiedzi możesz dostać dziwne PozdrawiamPS. "Posprzątałem" i połączyłem w jeden temat powtórzone wątki kolegi... Z pisownia mam problem bo jestem totalnym dyslektykiem wiec porzadna pisownia sprawia mi problem ,a na zakup tak naprawde nie wiem ile przeznaczyc,po prostu zapomnialem wpisac o limicie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 7 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2014 Cytat a na zakup tak naprawde nie wiem ile przeznaczyc,po prostu zapomnialem wpisac o limicie To nie wiesz, czy zapomniałeś ?Przecież wiadomo, czy ma się przeznaczone na coś w budżecie domowym 500 zł, czy 3500 zł, bo to więcej niż drobny szczegół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts