mromat Napisano 10 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2014 Witam. Tak jak w temacie proszę o poradę jaki ampli do MA MR6. Tak jak w opisie zastanawiam sie pomiędzy tymi trzema. Zestaw bedzie stał w salonie 27mkw, głownie muzyka, pozniej PS i druga strefa w innym pokoju. Przede wszystkim chodzi mi o nowe technologie, airplay z iPhona i ewentualnie wifi. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2014 Nic nie piszesz o filmie i pozostałych głośnikach, tylko o muzyce, a to są amplitunery kinowe. Nie można wyprowadzić kabelka z tel. czy komputera?, że musisz mieć bezprzewodowo, zwłaszcza w muzyce to nie najlepsze rozwiązanie.Natomiast "strefy" ma nawet najtańszy wzmacniacz stereo , amplituner stereo, ( głośniki A i B) a droższe mają nawet po dwa piloty . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mromat Napisano 11 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2014 Nie wiem dlaczego przeoczyłem ale filmy jak najbardziej w pozniejszym czasie. Na poczatek MR6 2.0 pozniej dokupię reszte glosników, filmy BR puszczane beda z ps4 lub laptop. Zalezy mi na tym bezprzewodowym przesyle muzyki z iphona.Jestem lekkim kinomaniakiem i lubie obejrzec dobry film ale z racji ze na film czasu jest nie za wiele to sprzet bedzie wykorzystywany częsciej dla muzyki ktora mi towarzyszy odkąd wejde do domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2014 Z wymienionych przez Ciebie skłaniałbym się na onkyo i denona. I nie chodzi mi o jakieś bezprzewodowe dodatki, czy sieciowe opcje, bo nie wiem na czym Ci bardziej zależy. Chociaż skoro zależy Ci jak piszesz na muzyce, odrzuciłbym pomysł z bezprzewodowym przesyłem muzyki, kabelki nie są drogie, a oferują lepsza jakość .Odrzuciłbym sony, firma od pewnego czasu bardziej skłania się ku, skądinąd niezłym aparatom foto i tv. O możliwości odsłuchu porównania z innymi firmami nie ma mowy, salony audio nie oferują raczej ich produktów. Natomiast opis mocy 145W na każdy z 7 kanałów, przy całkowitym poborze amplitunera z sieci 240W budzi obawy jak to zagra faktycznie (Zapewne podali max moc przy jednym wysterowanym kanale przy pasmie 1 khz, tylko gdzie tu związek z rzeczywistością ?) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mromat Napisano 11 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2014 Prawdopodobnie wezme denona. Ma teraz dobrą cenę i wszystkie technologie które potrzebuje. Znasz inne kolumny które w cenie max do 2000zl za pare które bede pasować do niego? Muzyka głownie house, electro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2014 Witaj,jeśli zależy Ci na dużej funkcjonalności, to zdecydowanie proponuję na dzień dzisiejszy urządzenie Denon AVR-X2000. W aktualnej cenie to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze rozwiązanie także pod względem jakości brzmienia.Kwestia kolumn - Monitor Audio MR6 to bardzo dobry wybór, to zestaw uniwersalny, który świetnie sprawdzi się podczas projekcji filmowych a także przy odsłuchach muzyki. Pewną alternatywą jest Dali Zensor 7 oraz Q Acoustics QA 2050i.Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy wszystkich konfiguracji amplitunerów i kolumn, mamy jeszcze wiele innych rozwiązań, które także mogą przypaść Ci do gustu.W przypadku pytań jestem do dyspozycji. Cytat Witam. Tak jak w temacie proszę o poradę jaki ampli do MA MR6. Tak jak w opisie zastanawiam sie pomiędzy tymi trzema. Zestaw bedzie stał w salonie 27mkw, głownie muzyka, pozniej PS i druga strefa w innym pokoju. Przede wszystkim chodzi mi o nowe technologie, airplay z iPhona i ewentualnie wifi. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 197705 Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 listopada 2017 Ja sie podlacze co polecicie do 2000tysi do filmów i muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 pytanie trochę w stylu, "jaki pojazd polecicie do jazdy?" Kolego, może trochę więcej szczegółów?! Nikt tu nie jest posiadaczem szklanej kuli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 13 godzin temu, Andrzej 197705 napisał: Ja sie podlacze co polecicie do 2000tysi do filmów i muzyki Ale co ampli? Wzmak? Kolumny? Czy jak kolega wcześniej amplituner pod mr6? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts