Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Bardzo ciekawy postulat kolego, jesteś nowy ale już wiesz kto i kim jest RoRo moderator, proponujesz zmianę nazwy tematu, bardzo ciekawie zaczynasz karierę .Zaproponuj coś sensownego koledze, podziel się swoją wiedzą w tym temacie i najlepiej linka do tego co proponujesz, wtedy myślę będzie sensowniejszy start Twój na forum . Co do budżetu to masz post wyżej więc nie bardzo wiem o co kaman .Fajnie by było ażeby większa ilość ludzi zainteresowała się tematem ale jak widzisz...jak na prawie każdym forum, każdy o swoim nosie myśli czyli o swoich problemach, natomiast znikoma grupka ludzi stara się pomóc i doradzić, kolega nie potrzebuje postulatów a konkretnej pomocy ale może się mylę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibson Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Proszę bardzo, oto moja propozycja: oprócz tańszego Marantza PM7200 mógłbym zaproponować wzmacniacz Grundig Fine Arts V3 (często da się go kupić na kleinanzeigen.ebay.de za cenę do 75 euro) + do tego kolumny Grundig BX2000 (myślę, że rozsądna cena to do 100 euro) - akurat są dostępne:LINK.Zestaw dobrze grający, wzorowany na tym zestawie, a kolega Grzegorz39, nie wyda na niego wielkiej kasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Bravo Gibson! Teraz jesteś gość i witaj na forum .Mała prośba...zostaw już w spokoju moderatorów i pisz tak jak my, co mają kupić, jakie są Twoje wrażenia z odsłuchów, co uważasz za dobre a co za kompletną kupę i będziesz na forum bardzo fajnie postrzegany , każdym forum nie tylko tym . Jak ktoś zaczyna od postulatów i moderatorów, to ja już bez magicznej kuli mogę mu przepowiedzieć przyszłość na forum .Pozdrawiam Gibson i posłuchaj mojej rady proszę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Swoją drogą czytając na każdej ze stron http://forum.audio.com.pl/index.php?showfo...er=all&st=0 miniumum jednen taki temat o tytule " zestaw stereo za 1200-2500 zł" sporo można się dowiedzieć, oczywiście tak na start dla osoby średnio zorientowanej, jeśli dodatkowo poczytasz o proponowanych tam sprzętach w necie, czy dziale testy ( tak, tak, te nowe są juz często używane i są spooro tańsze ) , masz już jako takie pojęcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Dlatego napisałem Jacku, że ten temat to już chyba tylko dedykowany dla Grzesia a przy okazji ktoś się jeszcze może załapie na taką opcję ale nie można tego uogólnić do tematu : Zastaw stereo do.... bo tu troszkę inny temat jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz39 Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Teraz już nie grzegorz39, tylko Zagubiony w Akcji 4! Ale ten ONKYO INTEGRA A-8650 chyba ok. Lepszy niż ten sony qs ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Moim zdaniem tak Grzegorzu, nie jesteś żaden zagubiony, nie kupuje się sprzętu w godzinę i lepiej go sensownie dobrać ażeby później się długo cieszyć.Nadal nie określiłeś jaki fundusz na integre i jaki na głośniczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz39 Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Dam sobie już spokój. Unitra zostaje. Budżet był określony na początku,ale pewnie każdy już o tym zapomniał. Za dużo dla mnie podpowiedzi a za mało odpowiedzi. Nic się nie dzieje. Doczytam może jeszcze trochę.... Jeszcze raz dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Myślę że dobrze się wstrzymać do po nowym roku.Wtedy może będzie lepszy wybór na allegro.Ci co teraz coś kupili będą sprzedawać stary sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Grzegorz...nie ma się co irytować, trafiłeś na okres przedświąteczny i każdy myśli o karpiu, Mikołaju i nowym klocku pod choinkę więc na forum wpadają na 10 minut w przerwach. Spędź spokojnie Święta i wróć już po całym tym zamieszaniu choinkowym i zapewne znajdziemy dobry wzmacniacz i głośniczki do niego.Życzę Ci zdrowych, spokojnych i mile spędzonych Świąt Grzegorzu i czekam po Świętach .Pozdrawiam,Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz39 Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Ok. Mam jeszcze tylko pytanie. Czy Sony TA-F 930 QS to to samo co Sony TA-FB 930 R ? Tak z czystej ciekawości-to inne modele,czy ktoś pominął literki..? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Myślę, że ktoś zgubił w oznaczeniu "R" a pytanie do znawców SONY raczej, trudno będzie odpowiedzieć nie będąc fanem tej firmy .Na koniec co ja bym dzisiaj wybrał na Twoim miejscu.... :Integre :http://allegro.pl/onkyo-integra-a-8850-pot...4921627540.htmlhttp://allegro.pl/onkyo-integra-a-8850-gwa...4922176289.htmlGłosniczki:http://allegro.pl/polk-audio-rta-15tl-jedy...4910349412.htmlPodkreślam!! Jakbym JA miał dzisiaj kupić, to,to bym dzisiaj kupił.Jakbym to zrobił ? Kupuje szybko Onkyo i zasuwam z nim do koleszki bo mieszka blisko Ciebie, gra i cieszy mnie dźwięk, płacę i jestem happy , nie szukam dalej głośniczów ale mam już zajebisty wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Cytat Myślę, że ktoś zgubił w oznaczeniu "R" a pytanie do znawców SONY raczej, trudno będzie odpowiedzieć nie będąc fanem tej firmy . Rowno rok temu mialem te chwalebne na lamach for TA-F707ES i do dzis zastanawiam sie za co oni krzycza takie kwoty. Nie uslyszalem nic w tym modelu co by mnie porwalo. A co dopiero nizsze modele... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Cytat Ok. Mam jeszcze tylko pytanie. Czy Sony TA-F 930 QS to to samo co Sony TA-FB 930 R ? Tak z czystej ciekawości-to inne modele,czy ktoś pominął literki..? Ja na to odpowiem Od dawna SONY miało 2 serie audio:standardową ( która zwykle słynęła z tandety wykonania)i ES (extremality standard) ta była wykonana zawsze bardzo solidnie (często aż nadto)W pewnym momencie wprowadzono serię QSMiała być pomostem pomiędzy wcześniejszymi seriami.Oznaczenie R oznaczało zwykle to że wzmacniacz miał zdalne sterowanie (remote control)Jakieś 20 lat temu wiele nawet bardzo dobrych wzmacniaczy nie wyposażano w nie. Cytat Cytat Myślę, że ktoś zgubił w oznaczeniu "R" a pytanie do znawców SONY raczej, trudno będzie odpowiedzieć nie będąc fanem tej firmy . Rowno rok temu mialem te chwalebne na lamach for TA-F707ES i do dzis zastanawiam sie za co oni krzycza takie kwoty. Nie uslyszalem nic w tym modelu co by mnie porwalo. A co dopiero nizsze modele... Wzmacniacze Sony często nie miały jakiegoś firmowego brzmienia.Jedne były bardziej udane inne mniej.Bywało że model nieco wyższy z tego samego okresu grał zupełnie inaczej niż o oczko niższy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 OK Moby, a co powiesz na mój typ dla Grześka ? integra Onkyo i Polk Audio ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Nic nie wiem na temat tego jak może zagrać ten wzmacniacz. Wygląda obiecująco.Kolumny wydają się być bardzo ciekawe. Nie jestem pewien jednak czy ich stan jest zgodny z oryginalnym.Odnoszę wrażenie że przeszły generalny remont.Nie jest wykluczone że zrobiono go w możliwie tani sposób.Osobiście wolał bym w tej sytuacji nowe kolumny o mnie efektownej ilości głośników.Albo przynajmniej coś troszkę nowszego ( używanego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 No tak ale tu kolega ma blisko po nie więc osobiście może podjechać i sprawdzić, posłuchać, nie kupuje kota w worku a nawet jak już ma piecyk, leci z nim na odsłuch , jest duża szansa na sukces i zadowolenie Grześka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Sądzę ze potrzebował by pomocy kogoś kto potrafiłby ocenić stan tych kolumn.Do tego nie mam zielonego pojęcia jak to może zagrać.Bardzo podejrzanie wyglądają jakieś karteczki nad głośnikami wysokotonowymi.Mam podejrzenia co do oryginalności membran głośników.Mogę się mylić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Kuknij na post #13 :http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=98099http://www.ebay.com/itm/RARE-POLK-AUDIO-RT...L-/350465957348Więcej zaangażowania w sprawę Grzegorza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 mogą być oryginalne ale nadal nie mam pojęcia jak to razem zagra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Dlatego napisałem, że może podjechać i potestować bo blisko ma sądząc z opisu a i zapewne jest opcja targu bo kupuje od handlarza, połozy 1.500 i pewnie też pójdą a to już nie głośniczki Taga 606 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Dlatego warto pojechać ale z wzmacniaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Cytat Cytat Ok. Mam jeszcze tylko pytanie. Czy Sony TA-F 930 QS to to samo co Sony TA-FB 930 R ? Tak z czystej ciekawości-to inne modele,czy ktoś pominął literki..? Ja na to odpowiem Od dawna SONY miało 2 serie audio:standardową ( która zwykle słynęła z tandety wykonania)i ES (extremality standard) ta była wykonana zawsze bardzo solidnie (często aż nadto) Nic tam ekstremalnego nie bylo. Solidnie zbudowany, to fakt i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 ekstremalna była nazwa do tego normalne były takie rzeczy w wzmacniaczach jak: np. w spodnia cześć była monolitycznym odlewem do którego byly mocowane pozostałe elementyradiatory były odlewane i dostosowane do konkretnego modeluwszystkie wejścia były złocone ( wtedy wielu producentów ograniczało się do pozłocenia wejścia cd i czasem phono)kondensatory dużych pojemności nie były mocowane bezpośrednio do płytki drukowanej , tylko do pokrytego czerwonym flokiem ceownika nad tą płytką,wewnątrz kondensatory używano rożne różnych producentów do rożnych celów,przednia ścianka 2 warstwy ( stal i aluminium)transformatory toroidalne były często zamknięte w metalowych obudowachtetrametry też często były takie jak urządzeń dopracowanych technicznie hi-enditptuner z tej serii ważył ~2 razy więcej niż konkurencyjnych producentówa firma była znana w Polsce głównie z produkcji telewizorówspory koncern od dawna produkował słuchawki i udane kolumnysłuchawki studyjne łatwo im było promować mając sieć studiów nagraniowych filmem tez zajmują się od dawnamaczali palce w powstaniu płyty CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Cytat Wszystko OK Grzegorzu ale tu dokładnie policzyłeś ile piecyk i cd ? 2.270, masz takie budżet na ten cel ?Piecyk : http://allegro.pl/denon-pma-1500-r-super-s...4918985097.html - 1.3.70 złCD: http://allegro.pl/denon-dcd1550ar-stan-jak...4912363181.html - 900 ZŁAle czytając opinie Marantz ma je lepsze i lepiej się ludziki wypowiadają o Maranrtz, tak samo piecyk jak i cd. Marantz ma wiecej opini, bo jest popularniejszy. Sam duzo go chwalilem, ale dzis jakby mnie nie bylo stac na pma-1500r to juz wolalbym pma-1055r i do tego dcd-1450ar jak ma byc taniej i dobrze. Cd playery marantza z tej serii co pm7200 nie sa zbyt dobre. Jak sie postarasz to sie zamkniesz w 1200zl za oba urzadzenia. Wersja jeszcze biedniejsza marantz pm-68/78 te same bebechy co mlodsze tylko brzydsze plus cd-67 w wersji mkII lub Ose.http://allegro.pl/wzmacniacz-marantz-pm720...4922104762.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts