Verictum Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 W tym roku Verictum zaprasza podczas Audio Video Show 2018 na Stadion PGE Narodowy - Pioziom 1 (West) do Studio TV4, gdzie SoundClub będzie prezentował swój główny system, do którego prąd dystrybuować będą listwy zasilające/kondycjonery Cogitari w komplecie z filtrami X Bulk Gold (opracowanymi do skutecznego eliminowania zakłóceń EMI/RFI z dystrybutorów prądu dla systemów audio) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 listopada 2018 Udostępnij Napisano 1 listopada 2018 @Verictum, liczę na jakąś relacje z wystawy (ja od wielu lat tam nie jeżdżę, bom leń, ale do czytania lub oglądania,bez wychodzenia z domu, skorym). Pozdrawiam, WP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verictum Napisano 3 listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 (edytowany) Postaram się zamieścić krótką relację foto z AVS 2018. Tym razem nie jesteśmy w Grobel Audio, ale jesteśmy ciekawi jak zaprezentuje się Destination Audio ze swoimi Hornami z Jadis u Grobela. A dla przypomnienia zeszłorocznego AVS 2017 prócz wystawiania się w Grobel Audio-Jadis , Verictum zasilało jak zwykle system Arka Szwedy -Sveda Audio i premierowego Lampizatora Pacific, do którego dostarczał prąd AC Demiurg, a filtrację i dystrybucję prądu stanowiła listwa Cogitari i X Bulk Gold. Dobrze będzie zobaczyć jakie zmiany będą w tym roku w tych zaprzyjaźnionych pokojach, no i jak wypadnie tam sam dźwięk. U Arka Szwedy będą nowe kolumny dedykowane już do domowych systemów niż do pro. Edytowano 3 listopada 2018 przez Verictum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verictum Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 (edytowany) Verictum podczas Audio Video Show 2018 - fotorelacja Edytowano 20 listopada 2018 przez Verictum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verictum Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Miło nam poinformować, że system prezentowany podczas AVS 2018 przez SoundClub w składzie: MARTEN | ENGSTRÖM & ENGSTRÖM | Brinkmann | Jorma Design | Franc Audio Accessories | Verictum , otrzymał wyróżnienie HighFidelity.pl BEST SOUND ! http://highfidelity.pl/@main-3390&lang= Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Chętnie pogratuluję- GRATULUJĘ! No i cieszę się razem z Tobą @Verictum, z tego sukcesu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 lutego 2019 Udostępnij Napisano 17 lutego 2019 (edytowany) @Verictum, muszę (i z satysfakcją tego pierwszego, który je składa) pogratulować produktu, który zasłużył na superlatywy zamieszczone w recenzji pana Wojciecha Pacuły. Rzadko się zdarza taka, która nie wymaga domyślania się co też autor miał na myśli, bądź co między wierszami wyczytać można. Oto ta recenzja: http://highfidelity.pl/@main-3443&lang= Leniuchom (którzy nie chcą czytać całej recenzji) cytatem służę: "Podsumowanie Aria kontynuuje pomysł na brzmienie, jaki firma Verictum zaprezentowała już z pierwszymi produktami, filtrami EMI/RFI i filtrami masy. To granie, które można nazwać „analogowym”. Jest nasycone, gęste, z mocnym pierwszym planem. Mocna niska średnica powoduje, że pierwszy plan wydaje się dość blisko nas, przez co mamy bezpośredni dostęp do artysty.Niczego tu nie brakuje, pasmo jest szerokie, ale takie właśnie wrażenie odnosimy. Listwa nie idzie w kierunku selektywności i detaliczności, to nie ten przypadek. Jest za to i rozdzielczość, i muzykalność. Różnicowanie jest dobre, ale to – podobnie jak selektywność – nie jest tu najważniejsze. Najważniejsze są barwy, plastyka i płynność. To realny high-end." Pozdrawiam, WP Edytowano 17 lutego 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Przymierzam się do zakupu x fusa, przez kilka lat korzystałem z bezpieczników ahp ale czegoś w nich brakowało są trochę powolne, mało dynamiczne Z tego co czytam to x fuse to strzał 10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Fonn, pogadaj z Bogusław, ostatnio testował xfuse. Tu rzadko ktoś zaglada ostatnimi czasy wiec wbij moze do niego na prv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 No to mam x, musi trochę pograć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Tak Teraz promo po 350zł Jak się sprawdzi zostawię, gra inaczej niż Ahp, ciemnej z bardziej zaznaczoną średnicą, zobaczymy jak się wygrzeje. Ahp ma bardzo ubogą średnicę w porównaniu Słychać klasę tego bezpiecznika, wokale są bardzo naturalne, kiedyś podobny efekt miałem z kondensatorami Duelund cuag było klasowo, pogrzejemy zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 I deko mniej basu, a raczej teraz jest bardziej poprawny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 6 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: I deko mniej basu, a raczej teraz jest bardziej poprawny. Tak deko mniej też to zauważyłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 No to ciekaw jestem. Nie wiem czy to juz czas, bo sprzet u mnie nadal lata, to jeden to drugi. Moze to juz czas na test bezpiecznika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 (edytowany) 8 minut temu, audiowit napisał: No to ciekaw jestem. Nie wiem czy to juz czas, bo sprzet u mnie nadal lata, to jeden to drugi. Moze to juz czas na test bezpiecznika Uważam, że bezpiecznik trzeba traktować na równi z kablami, wtykami bo ma podobny wpływ Zapewne to już czas😉 Edytowano 25 marca 2019 przez Fonn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 :). Sprawa do przemyślenia. Cechy brzmieniowe odpowiadałyby mi. W przyszlym tyg kończę robic akustykę. Czas na dalsze ruchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Opakowanie klasa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 No co Ty? W samochodzie testujesz bezpieczniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 8 minut temu, audiowit napisał: No co Ty? W samochodzie testujesz bezpieczniki? No bo te samochodowe to kicha😁 21 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: I deko mniej basu, a raczej teraz jest bardziej poprawny. Jak z perspektywy czasu oceniasz ten bezpiecznik, jak długo dochodzi do optimum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Jak dojdzie do siebie to będzie mniej szorstki na wysokich, średnie będą miały lepsze wypełnienie, będzie lekko więcej miejsca przy instrumentach czy wokalach, basu jest jakby mniej, tylko teraz lepiej kontrolowany i potrafi zejść troszeczkę niżej, ale to może zasługa moich kolumn. 100h i będzie git. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2019 Dnia 26.03.2019 o 22:18, Bogusław Kożyczkowski napisał: 100h i będzie git. Bogdan, czy przez ostatni miesiąc udało się już Tobie pograć wystarczająco długo? Myślałeś o lepszych bezpiecznikach do Twoich nowych sprzętów? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2019 @RoRo U mnie, poza weekend`em, sprzęt gra od rana do wieczora z opcją przedłużenia, gdzieś w okolice "północy". I .......nie, nie myślałem jeszcze o wymianie owych w DAC czy CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts