grzegorz39 Napisano 26 marca 2016 Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym się doradzić jaki wzmacniacz stereo gra ciepłym dźwiękiem. Takim jak kiedyś grały nasze stare unitry ,toski i diory. Chciałbym model z pilotem,ale nie koniecznie, Może być używany-jak najbardziej. Słyszałem, że denony są podobne... Pokój 50m.kw. Muzyka: pop, rock, czasem żona disco-polo..Cena-może do 1000zł. .Dzięki za podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muddy Napisano 26 marca 2016 Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Chyba powinieneś szukać czegoś z NADów.Ale napisz jakie masz kolumny, bo to też pomoże kolegom w podpowiedzi co do wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz39 Napisano 26 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Kurcze, może nie będę pisał jakie kolumny-wzbudzi to powszechną pogardę i niechęć...Zostańmy przy wzmacniaczu. Czytałem coś o HARMAN/KARDON HK670....Kolumny są do wymiany.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 marca 2016 Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Skoro kolumny do wymiany to ciezko dobrać wzmacniacz.Ale w tym budżecie poluj na używany NAD 326 BEE Harman HK 680 (nie daj sie naciagnac cena 700-800zł) widziałem ceny pokroju powyzej 1000, nieporozumienie, Denon PMA 1500 AE, bardziej neutralny, pewnie coś byś utargował ale cena i tak powyzej budzetu.Moim zdaniem najpierw wybierz kolumny. Może one będą grały już takim dźwiękiem że nie będziesz potrzebował ocieplać wzmacniaczem.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 26 marca 2016 Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Z czystej ciekawości, ciekawe który wzmacniacz gra cieplej i z mocniejszym basem - Nad 326 bee czy Denon Pma 720 ae ? W niektórych testach przeczytałem , że Denon ma mocniejszy bas od tego Nada ale czy napewno ... ? S4Home i forumowicze , słyszałeliście może te dwa wzmacniacze i moglibyście porównać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muddy Napisano 26 marca 2016 Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Mój kolega ma takiego Denona od niedawna. Po Świętach jesteśmy umówieni na wieczorno-nocny odsłuch.Ja na pewno zabiorę NADa C340 i porównamy do jego zestawu. Jego Denon gra z Cantonami, ale nie pamiętam jaki model. Chyba 470.Gdy się odbędzie, mogę wrzucić dwa słowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 26 marca 2016 Udostępnij Napisano 26 marca 2016 Muddy super- bymbył bardzo wdzięczny , myślę ,że autor wątku się nie obrazi, w końcu to w temacie ... A jakby co to napisz w moim wątku który własnie założyłem - "Wybór wzmacniacza do kolumn Klipsch rf 62"Pozdrowienia ( i czekam na porównanie ) ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz39 Napisano 27 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2016 Dzięki za podpowiedzi. Będę monitorował te wzmacniacze. P>S mordor12 nie gniewam się. Zawsze można się jeszcze coś ciekawego dowiedzieć, przez mądre zapytanie...Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 marca 2016 Udostępnij Napisano 28 marca 2016 Zgadzam się z opinią, że najpierw trzeba by wiedzieć jakie będą kolumny, ponieważ one najbardziej wpływają na dźwięk.Jeśli chodzi o wzmacniacze ocieplające dźwięk z mocnymi niskimi tonami, to polecam Advance Acoustic MAP 105 lub Xindak A 06 (bardziej ze względu na duże, mocne niskie tony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz39 Napisano 28 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2016 Kurcze jakie drogie....!! Może lepiej już ten Harman HK 680... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 marca 2016 Udostępnij Napisano 28 marca 2016 Drogie? Szukaj oczywiście używanych. Warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts