audiowit Napisano 4 października 2016 Udostępnij Napisano 4 października 2016 Edek, ale nic nie napisałeś o xavianach. Grają? Podłączyłeś je? Podobają Ci się?Masz chyba ten wzmak do którego były podłączone jbl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 4 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2016 F1angel tak chodzi mi o podłączenie dwóch kompletów kolumn.Cena może być troszkę większa piszę "troszkę" 1300 może być..Xawiany graja dobrze ale wzmak umiera raz gra ciszej to któryś kanał się wyłancza . Póżniej na pisze teraz brak czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 października 2016 Udostępnij Napisano 6 października 2016 No tak, pisałeś, że chcesz puścić osobną linię do pokoju syna.Ale uważam, że to z kilku powodów zły pomysł.Naprawdę lepiej będzie kupić mu jakiś niedrogi wzmacniacz. A Ty będziesz mógł słuchać swobodnie i niezależnie od niego.Wzmacniacz 200 - 300 zł. Odtwarzacz CD, praktycznie od 50 zł można coś kupić. Albo może coś masz? Nie chce mi się z powrotem tego wszystkiego wertować.Wzmacniacza dla Ciebie możemy poszukać. Oczywiście jeśli się upierasz przy podwójnych zaciskach, to ok. Ty decydujesz.Myślę, że w weekend jak mi czas pozwoli (bo mam go teraz bardzo mało) pomogę szukać. Co co Arcama, to rzeczywiście mają kłopoty z potencjometrami. Dlatego trzeba to przyjąć do wiadomości i w razie czego być przygotowany, na wymianę (warto, bo to dobre wzmacniacze), albo szukać urządzeń innej marki. Oczywiście napisz coś więcej, co o tym sądzisz i jeśli się da opisz jak grają Xaviany, czy Ci się podoba?Ale nie zdziwię się, że może nie usłyszysz ich potencjału przy tym w dodatku "padającym" wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 9 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2016 Wzmacniacz Advance Acustic Max 250 podejdzie do Xavianów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 października 2016 Udostępnij Napisano 10 października 2016 Podejrzewam Edek, że nikt go z tu obecnych nie słyszał. A ja oprucz danych technicznych nic o nim znaczącego nie znalazłem. Wydaje mi się, że jest to sprzęt, który po 2 latach zaginie w elektronicznej historii elektroniki. Nawet na forach specjalnie nikt nie pisze o nim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 10 października 2016 Udostępnij Napisano 10 października 2016 Cześć ed23. Może okaże się pomocne - co prawda nie słyszałem Max-250, ale 450 już tak. Jakiś czas temu wybrałem sie z kolegą na odsłuch, bo chciał wymienić swojego Roksana Kandy. 450-tka zagrała miękko, hmm, w miarę "dostojnie(?)", poprawnie.... Zabrakło nam jednak "powietrza", jasno określonego charakteru. Spodziewaliśmy się nico więcej, a właściwie więcej możliwości sonicznych adekwatnych do ceny. Prawdę mówiąc Roksan zagrał dużo ciekawiej. Zaznaczam - to był Max-450 i grał z innymi kolumnami u sprzedającego (Klipsch). Nie namawiam do wypisania z listy 250-tki, ale też nie będę namawiał do zachwytu, tym bardziej, że 450-tka to piętro wyżej. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 11 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2016 Dzięki za info ,może coś się pojawi na którymś portalu aukcyjnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 października 2016 Udostępnij Napisano 11 października 2016 Jeszcze lepszy byłby Roksan Caspian, ale to już chyba poza budżetem.Tak samo jak dobry byłby Advance Acoustic MAP 306. Tu masz jakby dwa wzmacniacze w jednym, bo może grać w klasie A i AB.Czyli możesz mieć dwa dość różne charaktery brzmienia z jednego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 12 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2016 Tak jak piszesz poza budżetem .A coś z Rotela jest tego sporo na rynku podejdzie ?Od jakiego numeru szukać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 października 2016 Udostępnij Napisano 13 października 2016 Najlepiej, to podaj tu wszystkie ciekawe wzmacniacze jakie znajdziesz. A my będziemy eliminować. I może wybierze się tak najlepszy?Ja niestety nie mam czasu szukać. Szkoda jednak, że się uparłeś na opcję wzmacniacza z dwoma parami zacisków głośnikowych. Moim zdaniem to niepraktyczne, bezsensowne i raczej kuriozalne. A niedrogie rozwiązanie podałem Ci wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 15 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2016 Koledzy a Thule IA 100 podejdzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 października 2016 Udostępnij Napisano 15 października 2016 To jest naprawdę dobry wzmacniacz. A za jakie pieniądze, w jakim jest stanie?Brzmienie pełne, soczyste, ocieplone z dobrymi, mocnymi niskimi tonami. Wysokie czytelne ale niewyeksponowane, niemęczące.Dobra muzykalność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 15 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2016 Jest na allegro za 1200 zł do jutra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 października 2016 Udostępnij Napisano 15 października 2016 F1angel już miesiąc temu proponował Thule IA-60, a "setka" jest lepsza.Jak jest w dobry stanie i z pilotem w komplecie to warto brać (oczywiście w rozsądnych pieniądzach).Cena jest rozsądna - a masz możliwość odebrać osobiście, czy tylko wysyłka?PozdrawiamPS. To dobrze że odpuściłeś sobie wymóg pracy z 4 kolumnami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 października 2016 Udostępnij Napisano 15 października 2016 Ed23, jak patrzę na to co i jak Ty piszesz i co my, to mam nieodparte wrażenie, że piszesz smsy Zdanie, dwa (góra). To ma być dyskusja, czy co do jasnej Anielki?Moja mama mówi na taką okoliczność, że trzeba wywlekać z Ciebie informacje jak kość psu z gardła.Forum służy do dyskusji a tu mam wrażenie jakbyś musiał płacić za każde napisane słowo dużo pieniędzy.Zawsze jesteś taki "wylewny"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 15 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2016 Tak. Może tak wygląda ale zadaje tylko pytania .Nie znam się na sprzęcie kiedyś było tego duużo mniej ,a teraz głowa boli tego tyle jest.Wiem są opisy w necie ale warto rozmawiać z osobami które miały z tym styczność. Dzięki za wyrozumiałość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 października 2016 Udostępnij Napisano 16 października 2016 I co z tym Thule? Dzwoniłeś, pytałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ed23 Napisano 18 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2016 Audiowit pisałem przez Allegro ale do teraz nie dostałem odpowiedzi .Wzmacniacz był wystawiany w sierpniu i teraz .Zobaczę co wyskoczy na którymś z portali . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts