lolo2 Napisano 5 września 2016 Udostępnij Napisano 5 września 2016 WitamMam problem ze wzmacniaczem pma-1500ae.Problem polega na tym ze gdy chce go wlaczyc to po czasie gdy powinna sie zapalic zielona dioda to zaczyna mrugac czerwona dioda. Jest to niby tryb ochronny denona.Problem ten tez znany na avr denonach jako "red light blinking".W moim przypadku musze wylaczyc i wlaczyc kilka.razy wzmacniacz i za ktorys tam razem zaskoczy i sie wlaczy. Czasem ale zadko po wlaczeniu (nawet gdy volume jest na min) puszcza dzwiek na.glosniki w postaci pisku bardzo glosnego. Wtedy znowu musze go wylaczyc i probowal wlaczyc ponownie.Sytuacja ta ma tez miejce gdy wszystkie kable sa odpiete. Wzmak na samym zasilaczu.Ma ktos jakis pomysl co sprawdzic, co moze byc wina? Albo zna jakis dobry tani serwis co zna sie na tym przypadku?Podejrzany jest dla mnie ten szklany bezpiecznik na zasilaniu 2 fota. Ma coś czarnego w środku. Tak powinno być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 5 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2016 Dodaje next foty bo nie moglem w jednym temacie.Moze komus cos sie zuci w oczy co sprawdzic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 5 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2016 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 5 września 2016 Udostępnij Napisano 5 września 2016 Są bezpieczniki zwłoczne T i szybkie F . Te zwłoczne mają taką kuleczkę i jak chyba można domyślić się z nazwy odpowiada za nieco wolniejszy czas działania( tak mi się wydaje). Bezpiecznik jest cały, albo jest spalony, więc za ten opisany objaw raczej nie odpowiada.Jak chcesz jednak wymienić to na o takich samych, lub bardzo podobnych parametrach A i V .(Choć są ponoć różne szkoły co do wartości A). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 5 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2016 No fakt bezpiecznik albo jest spalony albo nie, wiec wzmak zepsolby sie calkowicie. A jest taka sytuacja ze za ktorys tam wlaczeniem zadziala...Jakis namiar na serwis? Bo troche szkoda wzmacniacza z 1500zl jest wart, a nie usmiecha mi sie nowego kupowac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smisnykolo Napisano 6 września 2016 Udostępnij Napisano 6 września 2016 uzupełnij w profilu skąd jesteś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 6 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2016 Pomorskie okolice Bytowa.Nie ma zadnych serwisow denona godnych polecenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 września 2016 Udostępnij Napisano 7 września 2016 To nie musi być serwis Denona. Mnie w Kielcach sprzęt naprawia serwis audio - video - AGD.Ważniejsze jest, czy w danym serwisie jest ktoś kumaty, czy też na sztukę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 7 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2016 Mialem dane wzmaka do elektronikow. Niby plytka srodkowa jest peknieta i koszt naprawy ... przewyzsza.... Gdzie tam widac peknieta plytke to nie mam bladego pojecia.I dziwne ze za ktoryms razem sie zalacza, dzisiaj 20razy wlaczalem wylaczalem i zadzialalo.Cos mi sie zdaje ze niedlugo zostane z glosnikami bez wzmacniacza.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malo2000 Napisano 25 marca 2017 Udostępnij Napisano 25 marca 2017 lolo2 pisałem na priv Tobie. Jestem też z Bytowa i chętnie bym sie spotkał pogadac zobaczyc posłuchac. Tez cche kupic Heco MS 1000, teraz posiadam cos innego i tak czytam te foram i natrafiłem wreszcie na kogoś z Bytowa. odezwij sie tel 600 931 600 Łukasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 25 marca 2017 Udostępnij Napisano 25 marca 2017 Kolego to nie aktualny temat, popatrz na daty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2017 Udostępnij Napisano 25 marca 2017 Wypożyczam kolumny do domu. 1000ki także. Myślę że jak sprawdzisz je u siebie to będziesz miał do powiedzenia więcej na ich temat niż kto kolwiek z nas Duży wpływ na sprzęt ma akustyka. Więc jak grają wiem. Jak będą grać u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 2 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2017 (edytowany) Witaj, sorka ale ostatnio nie bylem aktywny na tym forum. Odpisalem ci. Smialo mozesz wpadac na odsluchy mam Heco 1000 i Celan 702. A co do tematu z denonem, to zamkniety. Udalo sie naprawic. Poprostu zaliczylem skuche kupujac uzywke,,, Edytowano 2 kwietnia 2017 przez lolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 Dnia 2.04.2017 o 16:59, lolo2 napisał: Poprostu zaliczylem skuche kupujac uzywke,,, A jednak. Tylko że u Ciebie lolo2 o ile dobrze pamiętam mówiłeś że 1000ki i Celany grają podobnie? To nie da zatem prawidłowego odbioru. Ale sam bym wpadł zobaczyć i posłuchać jakbym miał bliżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 3 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 3 godziny temu, S4Home napisał: A jednak. Tylko że u Ciebie lolo2 o ile dobrze pamiętam mówiłeś że 1000ki i Celany grają podobnie? To nie da zatem prawidłowego odbioru. Ale sam bym wpadł zobaczyć i posłuchać jakbym miał bliżej. Byc moze wina lezy w akustyce, choc porownania robilem w salce a wydaje mi sie akustyka jest w miare oj Po drugie moze wina lezy we wzmacniaczu, no niestety byl zalany czyms, jedna koncowka przelutowywana, na plytce pelno mostkow porobione kabelkami i drucikami wiec moze wzmacniacz nie jest na tyle sprawny ze roznice sie zacieraja (dlatego radzilem.koledze zabrac ze soba swoj wzmacniacz) Po trzecie moze bozia nie obdarowala mnie dobrym zmyslem sluchu. Ostatnio robilem testy odsluchowe kabli, kolega z forum wyslal no i roznicy nie slyszalem. Bede mial troche czasu to postaram sie ogarnac jakis wzmacniacz w pelni sprawny, na odpowiednim poziomie i wtedy jeszcze raz przetestuje i porownam Heco. Bo moze tu lezy najslabsze ogniwo. Na razie powiem ci szczerze ze w filmach brakuje mi tego czegos.... jak chodzi o jakis poszczegolny dzwiek to jest idealnie czy w filmie czy stereo, jakis strzal z pistoletu, pojedyncze instrumenty muzyczne itp. Ale jak juz dochodza wybuchy albo szybka akcja z muzyka to "tak jakby" system audio mi sie gubil. Moze za duzo naraz dzwiekow odbija sie od scian - skosow i jest poglos. Moze sub nie daje rady / na panelach stoi i wszystko drga i robi zament. Nie wiem, musze podzialac w jakims kierunku jak ogarne troche wolnego czasu. A co do kolegi wyzej, no to ma doslownie rzut beretem do mnie, wiec jak bedzie chcial wpasc to chociaz zobaczy jak kolumny wygladaja. Wspominal tez ze ma problematyczne pomieszczenie ze zla akustyka, bedzie moze wiedzial na czym stoi, moze podobne do mojego. A jak zdecyduje sie na cos, lub bedzie myslal o czyms konkretnym to napewno polece mu najlpeszy sklep audio jaki znam :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2017 Brakuje ci suba. Chodź nie wiem jakie byś miał kolumny, kino domowego jest z subwooferem. In jest odpowiedzialny za trzasniecie drzwiami, wybuch samochodu czy kopnięcie chucka norrisa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 5 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2017 27 minut temu, S4Home napisał: Brakuje ci suba. Chodź nie wiem jakie byś miał kolumny, kino domowego jest z subwooferem. In jest odpowiedzialny za trzasniecie drzwiami, wybuch samochodu czy kopnięcie chucka norrisa. Suba mam Jamo sub360 malutki nie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2017 No to prawdę mówiąc nie wie. Co jest. To znowu zwale na akustykę. Potworze jednak fribty jakie by nie były tego nie zapewnią. Prawidłowo to są nawet odcięte od niskich częstotliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts